Χ. Πισσαρίδης: Wake up call η πανδημία για βιώσιμη ανάπτυξη

InBusinessNews  14/09/2021 17:14
Χ. Πισσαρίδης: Wake up call η πανδημία για βιώσιμη ανάπτυξη

Χ. Πισσαρίδης: Wake up call η πανδημία για βιώσιμη ανάπτυξη

InBusinessNews  14/09/2021 17:14

Οι κυβερνήσεις θα πρέπει να είναι η κινητήριος δύναμη για προώθηση της βιώσιμης ανάπτυξης παραχωρώντας κίνητρα για ESG επενδύσεις, ενώ το κοινό θα πρέπει να εκπαιδευτεί για τα οφέλη που μπορεί να αποκομίσει μέσω της κατανάλωσης προϊόντων και υπηρεσιών που εφαρμόζουν κριτήρια ESG. Αυτό επισήμανε ο Sir Χριστόφορος Πισσαρίδης, νικητής Νόμπελ Οικονομικών το 2010, Regius Professor of Economics του London School of Economics και professor of European Studies του University of Cyprus.

Μιλώντας στο 5ο Business Leader Summit που διοργάνωσε η Τράπεζα Κύπρου ο κ. Πισσαρίδης τόνισε πως η ανάγκη για βιώσιμη ανάπτυξη ήταν πάντοτε παρούσα και πριν από την πανδημία, αλλά δυστυχώς οι κυβερνήσεις δεν υπήρξαν συνεπείς στην υιοθέτηση πολιτικών φιλικών προς το περιβάλλον και θυσίαζαν τις εκπομπές ρύπων για χάρη της ανάπτυξης.

Η πανδημία, πρόσθεσε, αποτέλεσε το wake up call για την εφαρμογή βιώσιμης ανάπτυξης, ενώ αποτελεί μοναδική ευκαιρία για οικονομίες και επιχειρήσεις ενόψει της στρατηγικής για ανάκαμψης των οικονομιών τους. Συμπλήρωσε πως μέσω της Πράσινης Συμφωνίας και του Προγράμματος Ανάκαμψης, η ΕΕ προτίθεται να αφιερώσει το 25% του Ταμείου σε ESG επενδύσεις.

Ο κ. Πισσαρίδης σημείωσε πως για να επιτευχθεί βιώσιμη ανάπτυξη με οφέλη προς την κοινωνία θα πρέπει να υπάρξει συνεργασία μεταξύ κρατών, μεταξύ κυβερνήσεων και ιδιωτικών επιχειρήσεων με την κοινωνία.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας