Exness: Πέραν του ενός εκατ. για αντιμετώπιση της πανδημίας

Στην πρώτη γραμμή κατά της πανδημίας βρέθηκε από την πρώτη στιγμή η εταιρεία χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών Exness, με έδρα στη Λεμεσό, η οποία με αριθμό δωρεών ενίσχυσε τα νοσηλευτήρια και το εθνικό σύστημα υγείας, δείχνοντας το κοινωνικό της πρόσωπο.

Τον Μάρτιο του 2020, με την εμφάνιση των πρώτων κρουσμάτων στην Κύπρο, η Exness έσπευσε να δωρίσει εξοπλισμό (δύο διαγνωστικά μηχανήματα) για να ενισχύσει την προσπάθεια διενέργειας μεγαλύτερου αριθμού εργαστηριακών εξετάσεων για τη διάγνωση του κορωνοϊού.

Ο εξοπλισμός, που εγκαταστάθηκε στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής, ήταν η αρχή σειράς ενεργειών της εταιρείας, η οποία είχε δηλώσει ότι για την αντιμετώπιση της νόσου θα διέθετε συνολικό ποσό μέχρι και ένα εκατομμύριο ευρώ, για την υποστήριξη ερευνητικών και ιατρικών δράσεων.

Διαβάστε ακόμα:

Φ. Βωνιάτης: Αυθεντικό βρετανικό πτυχίο σε 1/3 του κόστους για ΗΒ

Antasia: Ο νέος all-day προορισμός της Πάφου

Τον αμέσως επόμενο μήνα, η Exness προχώρησε σε δωρεά 19 αναπνευστήρων και 900 κοστουμιών HazMat στο εθνικό σύστημα υγείας της χώρας μας.

Η δωρεά περιελάβανε αναπνευστήρες από την Ασία και την Ευρώπη, και συγκεκριμένα κινητούς αναπνευστήρες, για καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, αλλά και αναπνευστήρες για τις ΜΕΘ, καθώς και τελευταίας τεχνολογίας αναπνευστήρες, οι οποίοι είναι σχεδιασμένοι ειδικά για τις ΜΕΘ. Οι αναπνευστήρες παραδόθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στη συνέχεια διανεμήθηκαν ανάλογα.

Η τότε κίνηση ήταν ιδιαίτερα σημαντική, εάν αναλογιστούμε τις συνθήκες παγκόσμιας έλλειψης ιατρικού εξοπλισμού που επικρατούσαν με την έναρξη της πανδημίας.

Νέα «ένεση» υποστήριξης στα νοσηλευτήρια

Τον Οκτώβριο η Exness χρηματοδότησε την αγορά 26 μηχανημάτων CPAP-BIPAP, 48 μασκών πλήρους προσώπου με 98 επαναχρησιμοποιήσιμα φίλτρα, 50 πακέτων Smart Tri Tri, 10 πτυσσόμενων φορείων και ενός Smart MCI Bags Red για την υπηρεσία ασθενοφόρων Κύπρου, ενώ εξασφάλισε περισσότερες από 20.000 ιατρικές προστατευτικές μάσκες N95 για τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ).

Ξεπεράστηκε ο στόχος του ενός εκατ. ευρώ 

Στις αρχές του 2021, με τον αριθμό των κρουσμάτων στην Κύπρο να είναι υψηλότερος από ποτέ, η Exness προχώρησε και σε τρίτη δωρεά εξοπλισμού για τη διενέργεια εργαστηριακών εξετάσεων στο Ινστιτούτο Νευρολογίας & Γενετικής Κύπρου.

Με όλες τις πιο πάνω δωρεές η Exness κατάφερε όχι απλώς να πετύχει τον στόχο που είχε θέσει ο CEO της, Petr Valov, τον Μάρτιο του 2020, όταν υποσχέθηκε έως και ενα εκατομμύριο ευρώ στον αγώνα κατά της πανδημίας, αλλά να τον ξεπεράσει.

Σημειώνεται ότι σύντομα θα διανεμηθούν άλλοι τέσσερις αναπνευστήρες στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Τερματίστηκε η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Πάνε σε συνάντηση Kition, συντεχνίες και Γ. Παναγιώτου
Συνεχίζεται η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας, έτοιμος να συνδράμει στην επίλυση της διαφοράς ο Βαφεάδης
Συνέδριο της Διεύθυνσης Ανώτερης Εκπαίδευσης του ΥΠΑΝ σε συνεργασία με την PWC Κύπρου
Για 8η χρονιά ΟΠΑΠ Κύπρου και Ερυθρός Σταυρός πορεύονται μαζί
Απεργίες κατά παράβαση των εργασιακών θεσμίων-Νομοθετική ρύθμιση στις ουσιώδεις υπηρεσίες
Έντονη αντίδραση ΚΕΒΕ για την απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-Ρύθμιση απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες
ΟΕΒ: Απαράδεκτη η απεργία στο λιμάνι Λάρνακας-«Η κατάσταση έφθασε στο απροχώρητο»
Υπεραγορές ΑΛΦΑΜΕΓΑ: «Καθαρά με αγάπη, για τον Ερυθρό Σταυρό»
Γίνε επιστήμονας για μια μέρα στο Φεστιβάλ Επιστήμης που διοργανώνει το Paradox Museum Limassol & CP Foodlab
O Joseph Borghese ειδικός απεσταλμένος για άμεσες ξένες επενδύσεις (FDI)