Σπάνε με ήθος τα taboo οι millennial δικηγόροι

Αποκαλούνται Millennials και θεωρούνται η γενιά με τα περισσότερα προσόντα που έχει εισαχθεί ποτέ στον επαγγελματικό στίβο. Γεννημένοι από το 1983-1994 και την τεχνολογία να αποτελεί την έκτη αίσθησή τους, διαθέτουν διορατικότητα, ενθουσιασμό και ρεαλισμό, ενώ δίνουν το δικό τους στίγμα σε αυτό που ονομάζουμε καριέρα, εξέλιξη, work-life balance, σηματοδοτώντας παράλληλα μια νέα εποχή στο εργασιακό περιβάλλον.

Οι millennial δικηγόροι έρχονται για να φέρουν την αναγκαία αλλαγή που χρειάζεται ο παραδοσιακά συντηρητικός νομικός κόσμος, με νέες και καινοτόμες ιδέες. Παράλληλα, δεν φοβούνται να ρισκάρουν, να αλλάξουν επαγγελματική στέγη όταν αισθάνονται πως δεν είναι αρκετά ευχαριστημένοι. Ποιες πρακτικές θα πρέπει να εφαρμόσουν τα δικηγορικά γραφεία ώστε να προσελκύουν νέα ταλέντα και συνάμα να το διατηρούν;

Απαντήσεις επιχείρησαν να δώσουν τέσσερις δικηγόροι κατά τη διάρκεια συζήτησης στρογγυλής τραπέζης με συντονίστρια την Stéphanie Laulhé Shaelou Head of School of Law & Professor of European Law and Reform, UCLan Cyprus στο πλαίσιο του «3rd Cyprus Legal Conference» που πραγματοποιήθηκε την Tετάρτη 12 Μαΐου 2021.

Διαβάστε ακόμη:

Επαναλειτουργούν τα νυκτερινά κέντρα αναψυχής από τις 10 Ιουνίου

Οι αεροπορικές που θα πετούν το καλοκαίρι από Πάφο

Άνοιξε ο δρόμος για highway προς το Τρόοδος

Altamira: Σπίτια από €38.000 και διαμερίσματα από €80.000

Ευέλικτο ωράριο εργασίας είναι αυτό που αναζητούν οι millennial δικηγόροι ανέφερε ο Dan Gardener- Partner and Head of Corporate, George Z. Georgiou & Associates LLC. Μιλώντας από προσωπική πείρα,  ο κ. Gardener σημείωσε πως είναι αρκετά δύσκολο να επιβληθείς και να διαχειριστείς την γενιά των millenials γενιά η οποία, όπως είπε, διαθέτει ήθος και είναι έτοιμη να στηρίξει ηθικούς κανόνες και έχει την τάση να προσελκύεται όχι από οικονομικά κριτήρια αλλά από κριτήρια που δημιουργούν και προσθέτουν αξία.

Αναφερόμενος στις πρακτικές που θα πρέπει να εφαρμόσουν τα δικηγορικά γραφεία στάθηκε στο γεγονός ότι θα πρέπει να ακούνε προσεκτικά τις ιδέες των νέων δικηγόρων, να παρακολουθούν τις τάσεις της κοινωνίας, ενώ σε ό,τι αφορά την υιοθέτηση ευέλικτου ωραρίου εργασίας τόνισε πως η πανδημία κατέδειξε πως γίναμε «θύματα της δικής μας επιτυχίας» καθώς λόγω της ευελιξίας εφαρμόστηκε δεν υπάρχει ισορροπία μεταξύ εργασίας και προσωπικής ζωής. Όπως χαρακτηριστικά είπε, είμαστε συνεχώς συνδεδεμένοι – connected και η τάση που θα υπάρξει κατά την άποψη του είναι η διεκδίκηση του δικαιώματος switch off, όχι μόνο για λόγους οικογένειας αλλά και για προσωπικής ζωής εκτός εργασίας.

Οι millenials είναι σημαντικοί και δεν παρακινούνται από τα χρήματα, αλλά δεσμεύονται στην επαγγελματική ανάπτυξη, θέλουν ισορροπία εργασίας και ένα μείγμα εργασιακής ζωής, καθώς επιθυμούν η εργασία τους να συμβάλλει θετικά στη ζωή τους. Αυτό ανέφερε η Εβελίνα Γεωργιάδη - Director, Chrysostomides Advocates & Legal Consultants, υπογραμμίζοντας πως οι millennial δικηγόροι διακατέχονται από πνεύμα ομαδικότητας και νοιάζονται για μια σειρά ζητημάτων που συμβαίνουν γύρω τους, όπως η ποικιλομορφία, το περιβάλλον, η ΕΚΕ. Έτσι, πρόσθεσε, οι επιχειρήσεις πρέπει να είναι δημιουργικές ως προς την προσέλκυση και διατήρηση αυτών των νέων επαγγελματιών. «Εάν συνδεθείτε με τους ανθρώπους σας, τότε θα επιτύχετε ως οργανισμός, καθώς οι άνθρωποι σας γίνονται οι οπαδοί σας και γίνονται οι μεγαλύτεροι πρεσβευτές σας και οι Millenials αποτελούν τους καλύτερους πρεσβευτές ενός οργανισμού καθώς είναι τόσο καλά συνδεδεμένοι και τεχνολογικά εξοικειωμένοι».

Πρόσθεσε πως οι επιχειρήσεις πρέπει να έχουν σαφείς προσδοκίες πριν ένας συνεργάτης ενταχθεί στην επιχείρηση, ξεκαθαρίζοντας σε αυτούς τι αναμένουν σε κάθε βήμα της καριέρας τους. Παράλληλα, θα πρέπει τα δικηγορικά γραφεία να παρέχουν κίνητρα, καθοδήγηση, ενώ θα πρέπει να δημιουργούν τις συνθήκες οι οποίες θα κάνουν τους νέους συνεργάτες να αισθάνονται πως αποτελούν μέρος των σημαντικών αποφάσεων του γραφείου. Τέλος, οι millennials θέλουν να αισθάνονται υπερήφανοι για την επιχείρηση για την οποία εργάζονται, όχι μόνο για τις δραστηριότητες της αλλά και για το κοινωνικό έργο που επιτελούν.

Οι millenials αποτελούν την πλειοψηφία του εργατικού δυναμικού και χρειάζονται ένα ευέλικτο εργασιακό περιβάλλον, τεχνολογία, πολυπολιτισμικό περιβάλλον, σεβασμό στις αξίες. Αυτό ανέφερε η Τζώρτζια Κωνσταντίνου – Παναγιώτου Founder and Managing Partner of Constantinou Panayiotou & Co και μέλος του ΔΣ του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, υπογραμμίζοντας πως οι millennial δικηγόροι ποντάρουν σε μια θετική εταιρική κουλτούρα και θέλουν να απολαμβάνουν το συνολικό περιβάλλον εργασίας. «Χρειάζονται υποστήριξη και καθοδήγηση για να έχουν επαγγελματική ανάπτυξη, ενώ θέλουν να έχουν την ευκαιρία να βελτιώνονται σε συνεχή βάση και να μαθαίνουν νέα πράγματα».

Προκειμένου οι millennials να προσελκυστούν και διατηρηθούν σε ένα δικηγορικό γραφείο θα πρέπει να εξευρεθούν τρόποι τα γραφεία να επενδύσουν στο μέλλον και να αποτελούν μέρος της διοικητικής ομάδας. Όπως υπογράμμισε, οι επιχειρήσεις που έχουν κοινωνική συνείδηση είναι πιο ελκυστικές.

Οι millennial δικηγόροι σε αντίθεση με τις προηγούμενες γενιές δικηγόρων που ανέμεναν υπομονετικά να ανελιχθούν επαγγελματικά σε ένα δικηγορικό γραφείο, δεν διστάζουν να δοκιμάσουν νέες ευκαιρίες και νέες καριέρες. Αυτό ανέφερε η Γεωργία Παπά, Manager - Corporate Department, Pyrgou Vakis LLC  υπογραμμίζοντας πως οι millennials αρχίζουν να εργάζονται σε μια επιχείρηση με ενθουσιασμό και την θέληση να συνεισφέρουν στην ανάπτυξη της εταιρείας, καλώντας τις εταιρείες να εκμεταλλευτούν τα εν λόγω χαρακτηριστικά. «Πρέπει οι επιχειρήσεις να προτρέπουν τους νέους δικηγόρους να κάνουν την διαφορά και να εκφράσουν τις ιδέες τους. Να αναθέτουν διοικητικά καθήκοντα και να τους προτρέπουν να συμμετέχουν σε projects. Η συμμετοχή σε high level work αποτελεί κίνητρο».

Δειτε Επισης

Με επικρίσεις και τροπολογίες ψηφίστηκε ο προϋπολογισμός του ΤΕΠΑΚ
Το πρώτο Nissan X-Trail e-POWER από το MyPetrolina app στον μεγάλο νικητή
Τέσσερα εμπόδια για νέους διευθυντές και ο ρόλος της εκπαίδευσης στην υπέρβασή τους
Επεκτείνει την παρουσία του στην Κύπρο με το άνοιγμα νέων γραφείων ο Όμιλος Isystems
H Lidl Κύπρου στηρίζει σταθερά το Ayia Napa Youth Soccer Festival
Έρευνα CyEmployers: Διασύνδεση των δεξιοτήτων που αποκτούνται από την ανώτερη εκπαίδευση με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας
Ανοίγει τις πύλες της η γκαλερί που έρχεται να κάνει την ανατροπή
Η επίδραση της ΤΝ στις επαγγελματικές υπηρεσίες
Ενδυνάμωση νέας γενιάς για καταπολέμηση της ρητορικής μίσους στο διαδίκτυο
Η ανακοίνωση της CNP για την πώληση στην Ελληνική- «Το επόμενο βήμα…»