Powered by

Επαναλειτουργούν τα νυκτερινά κέντρα αναψυχής από τις 10 Ιουνίου

Την επαναλειτουργία των νυκτερινών κέντρων αναψυχής από τις 10 Ιουνίου ανακοίνωσε ο Υπουργός Υγείας Κωνσταντίνος Ιωάννου έπειτα από τη σημερινή συνεδρία του Υπουργικού Συμβουλίου.

Ανακοίνωσε επίσης ότι καταργείται το μέτρο της προσκόμισης safepass για εξωτερικούς χώρους, περιλαμβανομένων των χώρων εστίασης, από την ερχόμενη Δευτέρα.

Αναλυτικά, από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μαϊου το ωράριο απαγόρευσης μετακίνησης επεκτείνεται από  τις 11 το βράδυ στις 12 τα μεσάνυχτα.

Διαβάστε ακόμη: 

Πόσοι εξ’ αποστάσεως και πόσοι διά φυσικής παρουσίας από τη Δευτέρα

Σπάνε με ήθος τα taboo οι millennial δικηγόροι

Οι αεροπορικές που θα πετούν το καλοκαίρι από Πάφο

Άνοιξε ο δρόμος για highway προς το Τρόοδος

Η χρήση του safepass παραμένει υποχρεωτική σε όλους τους κλειστούς χώρους αυξημένης συνάθροισης, όπως τα εμπορικά κέντρα, τα θέατρα, οι κινηματογράφοι ή/και σε εκδηλώσεις όπως τα συνέδρια και οι εμπορικές εκθέσεις.

Η προσκόμιση safepass δεν θα είναι υποχρεωτική σε εξωτερικούς και υπαίθριους χώρους, όπως οι εξωτερικοί χώροι των υποστατικών εστίασης, υπαίθρια θέατρα/αμφιθέατρα/κινηματογράφοι, κτλ.

Παράλληλα, αποφασίστηκε όπως από τις 10 Ιουνίου επαναλειτουργήσουν τα νυχτερινά κέντρα αναψυχής, στη βάση οδικού χάρτη και του υγειονομικού πρωτοκόλλου, τα οποία θα οριστικοποιηθούν τις επόμενες μέρες μετά από διαβούλευση ανάμεσα στο Υπουργείο Υγείας και τους εμπλεκόμενους φορείς.

Η συγκεκριμένη απόφαση, όπως τόνισε ο υπουργός Υγείας, ανακοινώνεται για σκοπούς προετοιμασίας και με δεδομένο ότι η εμβολιαστική κάλυψη θα συνεχιστεί με την ίδια θέρμη, οδηγώντας τη χώρα πιο κοντά στην επίτευξη του στόχου για ανοσία και συντείνοντας στην περαιτέρω βελτίωση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Υπενθυμίζεται πως από την ερχόμενη Δευτέρα 17 Μάϊου ανοίγουν και νέοι τομείς της οικονομικής δραστηριότητας. Συγκεκριμένα, από τη Δευτέρα, και με προαπαιτούμενο την προσκόμιση safepass, επιτρέπεται η διεξαγωγή συνεδρίων και εμπορικών εκθέσεων, νοουμένου ότι τηρείται το μέτρο 30% πληρότητα του εσωτερικού χώρου διεξαγωγής του συνέδριου, με απαγόρευση κοκτέιλ.

Επιτρέπεται επίσης η λειτουργία των καζίνο με πληρότητα 30% και στη βάση του πρωτοκόλλου που έχει συμφωνηθεί, με απαραίτητη προσκόμιση safepass, ενώ επιτρέπεται ακόμη η λειτουργία παιδότοπων, λούνα παρκ και θεματικών πάρκων στη βάση πρωτοκόλλου και μόνο για εξωτερικούς χώρους, χωρίς την πραγματοποίηση κοινωνικών εκδηλώσεων(παιδικά γενέθλια, κτλ).

Περαιτέρω, η λειτουργία υπαίθριων και κλειστών θεάτρων, αμφιθεάτρων, κινηματογράφων και αιθουσών θεαμάτων θα μπορεί να γίνεται με πληρότητα μέχρι 30% σε κλειστούς χώρους και 50% σε ανοικτούς χώρους. 

Δειτε Επισης

Γίνεται «παίχτης» για την Κύπρο η ρουμανική αγορά…Περιμένει περισσότερους από 100 χιλιάδες τουρίστες ο Κουμής
Ξεκινά απευθείας πτήσεις και από το αεροδρόμιο Πάφου η Wizz Air-Προορισμός το Γερεβάν
Σημαντικές διακρίσεις για το City of Dreams Mediterranean στα MUSE Hotel Awards 2025
Σημαντική διάκριση για την Louis Travel Ltd-Έλαβε τη διεθνή πιστοποίηση Green Offices
Νέα Υόρκη: Οι πολιτικές Τραμπ διώχνουν τους τουρίστες-Πτωτική αναθεώρηση στις προβλέψεις
Leptos Calypso Hotels: Ανεβασμένοι τζίροι, προσέλκυση νέων αγορών και απόδοση των ανακαινίσεων
Κερδίστε μία αξέχαστη εμπειρία στο πολυτελές Azia Resort and Spa
Check out Κίκη Χριστοδουλίδη από το «Ρόδον»-Παραιτήθηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο
Η Ευρώπη απειλεί με δασμούς στην Boeing εάν αποτύχουν οι συνομιλίες με ΗΠΑ
«Ρόδον»: Διορισμοί Balram Chainrai, Arun Kumar Jairam και Χρίστου Νεοκλέους στο Δ.Σ.-Τρεις προσθήκες και τρεις αποχωρήσεις