Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Πρύτανης Παναγιώτης Ζαφείρης: Μεγαλώνει το ΤΕΠΑΚ

Σε εργοτάξιο έχει μετατραπεί και πάλι το κέντρο της Λεμεσού, για την κάλυψη των κτηριακών αναγκών του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου, ενώ σάρκα και οστά θα αρχίσει να παίρνει μέσα στο 2021 η πανεπιστημιούπολη στο Βερεγγάρια.

Διαβάστε ακόμα:
Κατακόρυφη αύξηση καταγράφει το home improvement-DIY
Elena Baturina: Επιτυχία σημαίνει να πρωτοπορείς

Για την κτηριολογική ανάπτυξή του ΤΕΠΑΚ, μίλησε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού, ο πρύτανης του πανεπιστημίου Παναγιώτης Ζαφείρης. 

Η ανάπτυξη του Συγκροτήματος της Σχολής Καλών και Εφαρμοσμένων Τεχνών επί της Αρχιεπισκόπου Κυπριανού βρίσκεται ήδη στο τρίτο από τα τέσσερα στάδια υλοποίησης του. Σε εξέλιξη όπως ανέφερε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» ο πρύτανης, βρίσκονται οι εργασίες για την ανέγερση του νέου κτηρίου της Σχολής με χώρους διδασκαλίας και εργαστήρια, διπλά από την πρυτανεία. Στο διπλανό κτίριο Τσεριώτη θα ολοκληρωθεί σε ένα περίπου δίμηνο η προσθήκη ακόμη δύο ορόφων.

Συζητήσεις για το γειτονικό κτήριο της Εθνικής
Την ίδια ώρα, υπέδειξε ο Παναγιώτης Ζαφείρης, συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις με τον ιδιοκτήτη, για την απόκτηση του γειτονικού κτήρίου της Εθνικής Τράπεζας, για την διαμόρφωση εργαστηρίων, εκθεσιακών και γραφειακών χώρων. 

 

 
Μέχρι τα τέλη του 2021 θα ολοκληρωθεί η αποκατάσταση του διατηρητέου κτηρίου Δράκος στην οδό Σωκράτους, το οποίο θα συνδέεται μέσω στοάς με την καινούργια προσθήκη του στην οδό Αθηνών.

Το συγκρότημα θα στεγάσει αίθουσες διδασκαλίας και γραφεία.

Εξάλλου μέσα στους επόμενους μήνες, προγραμματίζεται και η προκήρυξη προσφορών για την αποκατάσταση του αρχοντικού της Μέλπως Πηλαβάκη στην οδό Ειρήνης, με την κατασκευή νέας προσθήκης στο πίσω μέρος του διατηρητέου, για την στέγαση της Σχολής Επικοινωνίας και Μέσων Ενημέρωσης. 

Έπεσαν οι υπογραφές για τις εστίες
Μέχρι το 2025 αναμένεται να ολοκληρωθούν οι νέες φοιτητικές εστίες στο Βερεγγάρια. Το  κόστος του έργου που θα αποτελείται από 485 φοιτητικά δωμάτια, θα ανέλθει στα €40 εκατ. 

Πρόσφατα υπεγράφη η σύμβαση μεταξύ του ΤΕΠΑΚ και του αρχιτεκτονικού γραφείου Ηρακλή Παπαχρίστου που κέρδισε τον αρχιτεκτονικό διαγωνισμό που είχε προκηρυχθεί, ενώ το επόμενο βήμα σύμφωνα με τον πρύτανη, είναι η σύναψη δανείου με την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων και η εξασφάλιση των απαραίτητων αδειών.

Πρόκειται, όπως σημείωσε ο πρύτανης για το μεγαλύτερο έργο υποδομής του πανεπιστημίου μέχρι σήμερα, το οποίο θα δώσει λύση στο στεγαστικό πρόβλημα των φοιτητών και των ψηλών ενοικίων. Στην ίδια περιοχή όπως υπέδειξε ο κύριος Ζαφείρης, το πανεπιστήμιο προγραμματίζει την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων και ερευνητικών κέντρων, με τον πρύτανη να επισημαίνει ότι στον χώρο, δεν προβλέπεται να μετακινηθούν σχολές. 

Β΄ Πόλος και νέα τμήματα
Το πανεπιστήμιο δρομολογεί παράλληλα τις διαδικασίες για αξιοποίηση της έκτασης εμβαδού 18 χιλιάδων τ.μ. που του παραχωρήθηκε πίσω από το παλιό νοσοκομείο. Πρόκειται για τον λεγόμενο Β΄  Πόλο ανάπτυξης, στον οποίο προγραμματίζεται η κατασκευή μεγάλου κτιριακού συγκροτήματος για την Σχολή Επιστημών Υγείας. 

Ο αριθμός των φοιτητών του πανεπιστημίου το 2021 θα αυξηθεί, καθώς τον Σεπτέμβριο αναμένεται να υποδεχθεί τους πρώτους του φοιτητές το Τμήμα Δημόσιας Επικοινωνίας. Υψίστης σημασίας για το πανεπιστήμιο, είναι η διασύνδεση του με την πόλη και την οικονομία της Λεμεσού, με τον πρύτανη να τονίζει ότι προς αυτή την κατεύθυνση, καταβάλλονται μεγάλες προσπάθειες. 

Το ρεπορτάζ δημοσιέυθηκε στην «Επιχειρηματική Λεμεσό» του ΕΒΕ Λεμεσού.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά