Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Κατακόρυφη αύξηση καταγράφει το home improvement-DIY

Oι νέες συνθήκες διαβίωσης που επέβαλε η πανδημία ώθησε αρκετούς πολίτες να ασχοληθούν περισσότερο με την διαμόρφωση, ανακαίνιση και βελτίωση του προσωπικού τους χώρου, αφού λόγω των περιοριστικών μέτρων βιώνουν περισσότερο χρόνο στον προσωπικό τους χώρο.

Διαβάστε ακόμα:
Elena Baturina: Επιτυχία σημαίνει να πρωτοπορείς
Πρύτανης Παναγιώτης Ζαφείρης: Μεγαλώνει το ΤΕΠΑΚ

Στο νέο τεύχος του περιοδικού IN Business που κυκλοφορεί την Κυριακή 7 Φεβρουαρίου, οι μεγαλύτεροι παίχτες του DIY στην Κύπρο, παραθέτοντας σημαντικά στοιχεία σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, φιλοξενούνται στο αφιέρωμα home improvement-DIY και μιλούν για την κατακόρυφη αύξηση που σημειώνεται στις πωλήσεις του τομέα τους και στον τόπο μας, ως απόρροια των νέων συνθηκών διαβίωσης που επέβαλε η πανδημία.

Α & G Kleima Import Export
Τους παράγοντες οι οποίοι συνέβαλαν καθοριστικά στη σημαντική ανάπτυξη της αγοράς του home improvement στην Κύπρο, ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια, αναλύουν οι CEOs της εταιρείας Α & G Kleima Import Export, Ανδρέας Σιδεράς και Γιώργος Γεωργίου. Επισημαίνουν επίσης σε ποιες υποκατηγορίες του τομέα αυξήθηκε η ζήτηση στον τόπο μας και μιλούν για τα μελλοντικά τους πλάνα.

ΙΚΕΑ Κύπρου
Για τον τομέα του home improvement - DIY μας μίλησε ο country manager της ΙΚΕΑ Κύπρου, Πέτρος Παπαϊωάννου, ο οποίος αναφέρθηκε στις νέες τάσεις που έχει φέρει στον κλάδο η πανδημία και στις δράσεις τις οποίες ανέλαβε η εταιρεία του, ανταποκρινόμενη με επιτυχία στις ανάγκες της αγοράς. Στις σημαντικότερες συγκαταλέγεται ο ψηφιακός μετασχηματισμός της εταιρείας, στο πλαίσιο του οποίου αναπτύχθηκαν το IKEA app, το virtual walkthrough και το chat bot που απαντάει άμεσα στα ερωτήματα των πελατών.

Leroy Merlin Κύπρου
Σημαντικούς αριθμούς για τις πωλήσεις, που καταδεικνύουν γενικότερα τις ανοδικές ευρωπαϊκές τάσεις στην αγορά του home improvement, παραθέτει ο store business leader της Leroy Merlin, Δημήτρης Κατωπόδης. Ταυτόχρονα, αναλύει τα δεδομένα που ισχύουν στον τομέα δραστηριοποίησής τους στην Κύπρο και εξηγεί γιατί έχουν επενδύσει ιδιαίτερα στον τομέα των κατασκευών και των δομικών υλικών. Δεν παραλείπει ακόμη να τονίσει ότι η πανδημία ενίσχυσε έντονα την τάση για homing και cocooning και πως η εταιρεία του γνωρίζει στην Κύπρο διψήφιο ρυθμό ανάπτυξης.

Mangas Home Improvement
Για τον τρόπο με τον οποίο η πανδημία ευνόησε τον τομέα του home improvement - DIY, για τις τάσεις που αναπτύσσονται σ’ αυτόν και τον ανταγωνισμό που μεγαλώνει μας μιλούν οι ιδιοκτήτες και CEOs του καταστήματος Mangas Home Improvement, Γιώργος και Μάριος Στυλιανού. Στο πλαίσιο αυτό, η εταιρεία έχει πλάνα συνεχούς ανάπτυξης, στα οποία περιλαμβάνεται το άνοιγμα μαγαζιών σε άλλες πόλεις και η διεύρυνση της γκάμας των προϊόντων που προσφέρει.

Mr. Bricolage
Για την ανοδική πορεία του τομέα του home improvement - DIY μας μίλησε ο ένας εκ των δυο CEOs του καταστήματος Mr. Bricolage, Μάρκος Χατζηφόραδος, αναφερόμενος, μεταξύ άλλων, στις υποκατηγορίες του τομέα που σημείωσαν άνοδο, αλλά και στις τάσεις που προβλέπει ότι θα αναπτυχθούν τα επόμενα χρόνια. Μεταξύ αυτών, το ηλεκτρονικό εμπόριο, η κατ’ οίκον παράδοση, οι contact-less λύσεις και η αγορά υπηρεσιών, όπως η συναρμολόγηση.

Paphos Homemarket
Στους λόγους για τους οποίους μπήκε στη ζωή του Κύπριου το home improvement-DIY αναφέρεται η CEO του καταστήματος Paphos Homemarket, Αγγέλα Γεωργίου, επισημαίνοντας, ανάμεσα σε άλλα, ότι είναι μια τάση που ήλθε, έμεινε και θα συνεχιστεί. Ο τομέας στην Κύπρο, σύμφωνα με την ίδια, μεγαλώνει σταθερά, σε ποσοστό 5% τα τελευταία πέντε χρόνια, με τον ετήσιο τζίρο της συνολικής αγοράς να ξεπερνά τα 100 εκατ. ευρώ.

SuperHome Center
Ήταν το 1999 όταν έκανε την είσοδο του στην Κύπρο το καινοτόμο DIY κατάστημα από τον όμιλο CTC και από τότε η εισαγωγή αυτή απετέλεσε καινούργιο κεφάλαιο για το κάθε νοικοκυριό που αναζητούσε λύσεις οικονομικές και ταυτόχρονα δημιουργικές. Αναφερόμαστε ασφαλώς στα καταστήματα SuperHome Center. O γενικός διευθυντής, Γιώργος Τζιοβάννη, επισημαίνει πως η αγορά του home improvement στην Κύπρο ήταν αναμενόμενο ότι θα παρουσίαζε μία συνεχή αυξητική πορεία. Υποδεικνύει, μάλιστα, πως δεν αποτελεί τυχαίο γεγονός το ότι ο όμιλος CTC πίστεψε σε αυτό πριν από 22 χρόνια.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
Μήνυμα από Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου και Τρ. Κύπρου για Πορεία Χριστοδούλας-«Να είσαι εκεί»
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ