Αλλάζει τα δεδομένα η συνεργασία Porter Novelli, TheWorx και Telia & Pavla BBDO

Δυνάμεις με το παγκοσμίως φημισμένο δίκτυο της Porter Novelli, που εξειδικεύεται στους τομείς του PR και CSR, ένωσαν πρόσφατα οι TheWorx και Telia & Pavla BBDO, με την A&A Porter Novelli να μετακομίζει στην Κύπρο τα κεντρικά της γραφεία. Για την νέα αυτή συνένωση δυνάμεων μίλησαν στο InBusinessNews οι Στέλιος Αναστασιάδης - Διευθύνων Σύμβουλος Telia & Pavla BBDO, Joe Ayache - Διευθύνων Σύμβουλος Α&Α Porter Novelli και Αρετή Αναστασιάδου - Διευθύνουσα Σύμβουλος TheWorx.

Διαβάστε ακόμα: Πλάνα για «Χριστουγεννιάτικο χωριό» στο Τρόοδος από φέτος

Διαβάστε ακόμα: Altamira: Σπίτια από €110.000 και διαμερίσματα από €35.000

Διαβάστε ακόμα: VitaTrace Nutrition: Η αγορά των €25 εκατ.

Πως προέκυψε η συνεργασία Porter Novelli, TheWorx και Telia & Pavla BBDO;

Joe Ayache: Ως μέρος του ίδιου διεθνούς ομίλου εταιρειών, δεν είχαμε χάσει ποτέ την επαφή μεταξύ μας. Ωστόσο, οι πρόσφατες εξελίξεις στο σκηνικό της αγοράς στη Βηρυτό και οι επακόλουθες συνέπειες οδήγησαν στην ανασυγκρότηση των δυνάμεών μας, ώστε να μπορέσουμε να προσφέρουμε ένα πιο ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών στους πελάτες μας που δραστηριοποιούνται στην περιοχή του Λεβάντε (χώρες Ανατολικής Μεσογείου) καθώς και στη Βόρεια Αφρική, από έναν πολλά υποσχόμενο προορισμό, την Κύπρο.

Στέλιος Αναστασιάδης: Αναπτύχθηκε μεταξύ μας μια δυνατή φιλία, μέσα από τις διάφορες διευθυντικές συναντήσεις του δικτύου της BBDO και είχαμε την ευκαιρία να λάβουμε μέρος μαζί σε διαγωνισμούς για εταιρείες που δραστηριοποιούνται στην ευρύτερη περιοχή στην οποία κινούμαστε, οπότε είχαμε δοκιμάσει ήδη τον τρόπο που δουλεύουν τα γραφεία μας, γνωρίζαμε τη θέση τους στην αγορά και βέβαια εδραιώσαμε τη χημεία που υπάρχει ανάμεσά τους.


Τι σημαίνει για τις TheWorx και Telia & Pavla BBDO η εν λόγω συνένωση δυνάμεων;
Joe
Ayache: Εντοπίσαμε ότι υπάρχει έδαφος στην κυπριακή αγορά για νέες και πιο εξελιγμένες υπηρεσίες στον τομέα του PR που θα συμπληρώσουν τις υφιστάμενες υπηρεσίες των T&P BBDO και TheWorx.

Επομένως, αποφασίσαμε ότι ενώνοντας τις δυνάμεις μας θα προσφέρουμε στην αγορά προστιθέμενη αξία και μια νέα δυναμική, δουλεύοντας από κοινού και είμαστε πολύ χαρούμενοι και περήφανοι γι’ αυτό.

Ουσιαστικά πρόκειται να αξιοποιήσουμε τις συνέργειες και τις συλλογικές μας δυνάμεις, ώστε να ενισχύσουμε την υφιστάμενη δυναμική προτείνοντας κάτι νέο και προοδευτικό στους διάφορους τομείς επιχειρήσεων, τόσο εντός της κυπριακής αγοράς όσο και πέρα από αυτήν.

 

Στέλιος Αναστασιάδης: Είναι μια ευκαιρία για εμάς να επεκταθούμε πέρα από τα στενά όρια της κυπριακής αγοράς. Θα στηρίξουμε τη δραστηριότητα της A&A Porter Novelli στη Βόρεια Αφρική και στην περιοχή του Λεβάντε. Επίσης, βλέπουμε τη συνεργασία αυτή ως μια ευκαιρία για εξέλιξη ως προς το know-how και την ανάπτυξη φρέσκων ιδεών, ξεφεύγοντας από όλα εκείνα που επαναλαμβάνονται συνεχώς στην αγορά μας.

 

Ποια πλεονεκτήματα προκύπτουν από τη μεταστέγαση της A&A Porter Novelli στην Κύπρο και τη συνένωση δυνάμεων;                     

Joe Ayache: Η Κύπρος προσφέρει σήμερα σπουδαία κίνητρα για τις εταιρείες που μεταφέρουν τη βάση τους εδώ. Το νέο πρόγραμμα «Invest in Cyprus» είναι πολύ ενδιαφέρον και πολλά υποσχόμενο. Υποβάλαμε την αίτησή μας και η εταιρεία μας αξιολογήθηκε άμεσα ως κατάλληλη, οπότε είμαστε πλέον εγγεγραμμένοι στο εμπορικό μητρώο και ακολουθούμε τον ενδεδειγμένο δρόμο. Επιπλέον, η σχέση μας με δύο καλά εδραιωμένες εταιρείες, όπως είναι η T&P BBDO και η TheWorx, οι οποίες έχουν στο ενεργητικό τους υψηλές επιδόσεις εδώ και δεκαετίες, προσφέρει σε εμάς το γόνιμο έδαφος να ξεκινήσουμε δυναμικά, ενώνοντας τις δυνάμεις μας.

Στέλιος Αναστασιάδης: Η αγορά της Κύπρου παρουσιάζει συρρίκνωση λόγω της πανδημίας, αλλά και πριν από αυτήν, από το 2013 με τις χρεοκοπίες των τραπεζών. Η δυνατότητα συνεργασίας με ένα άλλο περιφερειακό γραφείο του ομίλου Omnicom και η από κοινού διαχείριση των εξόδων και των υπηρεσιών είναι κάτι για το οποίο δε χρειάστηκε να σκεφτούμε περαιτέρω. Ωστόσο, το πραγματικό όφελος που προκύπτει είναι η αναβάθμιση των προσφερόμενων υπηρεσιών, με πιο εξελιγμένο και πιο εξειδικευμένο τρόπο σε ό,τι αφορά το PR και το CSR.


Ποιο το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της κάθε εταιρείας και πως εμπλουτίζεται η γκάμα των υπηρεσιών που προσφέρουν οι τρεις εταιρείες μαζί στην κυπριακή αγορά;

Joe Ayache: Αυτό που η A&A Porter Novelli έχει να προσφέρει είναι προστιθέμενη αξία προκειμένου να συμπληρώσει τα όσα ήδη προσφέρουν η TheWorx και η T&P BBDO στους πελάτες τους. Ακολουθώντας την παγκόσμια τάση θα εστιάσουμε στον ΣΚΟΠΟ όσον αφορά τη διαμόρφωση της εταιρικής κουλτούρας με σχέδια δράσης που θε έχουν στόχο την υποκίνηση των καταναλωτών αλλά και όλων των ενδιαφερόμενων μερών. Η δημιουργική ατμόσφαιρα της T&P BBDO, σε συνδυασμό με την εξειδίκευση της TheWorx στον τομέα των media relations και social media, θα μας επιτρέψουν να δημιουργούμε και να παράγουμε μοναδικές και ανταγωνιστικές εκστρατείες, οι οποίες δε θα ενισχύουν μόνο την αναγνώριση και την αξιοπιστία μιας εταιρείας αλλά θα αναπτύσσουν και θα χτίζουν τη θετική κοινωνική της διάσταση.

Αρετή Αναστασιάδου: H Telia & Pavla /BBDO, μαζί με τη TheWorx, χρόνια τώρα προσφέρουν ολοκληρωμένες λύσεις επικοινωνίας με στόχο τη δημιουργία αποτελεσματικού επικοινωνιακού περιεχομένου σε όλα τα διαθέσιμα μέσα. Ενώνοντας δυνάμεις με την a&a Porter Novelli, διευρύνουμε ακόμα περισσότερο το φάσμα των υπηρεσιών μας.

Η εξειδίκευση της Porter Novelli στο purpose-driven PR και CSR, μας δίνουν την ευκαιρία να εξελίξουμε τον τομέα αυτό, προσφέροντας ένα ολοκληρωμένο και εξελιγμένο πακέτο επικοινωνιακών λύσεων προς τους πελάτες μας. Ο συνδυασμός αυτός της εμπειρίας, τεχνογνωσίας και του επαγγελματισμού των τριών εταιρειών θα δημιουργήσει νέα δεδομένα στην κυπριακή αγορά διαφήμισης.


Ποιοι οι μελλοντικοί στόχοι της εν λόγω συνεργασίας;

Στέλιος Αναστασιάδης: Κατ’ αρχάς, να διευκρινίσουμε ότι η συνεργασία αυτή δεν αποτελεί μια βραχυπρόθεσμη λύση. Τα τρέχοντα προβλήματα στον Λίβανο μπορεί να κίνησαν και τελικά να ξεκίνησαν τις διαδικασίες γι’ αυτή τη συνεργασία, αλλά θα είναι μια μόνιμη συνεργασία. Ο Joe μετακομίζει εδώ με την οικογένειά του και θα μεταφέρει την περιφερειακή έδρα της A&A Porter Novelli μόνιμα στην Κύπρο. Σε δεύτερη φάση, η TheWorx θα εκπροσωπήσει την Porter Novelli στην αγορά μας και τέλος, θα ανοίξουμε την πόρτα σε γειτονικές χώρες για νέα επιχειρηματική δραστηριότητα στην Κύπρο προς όφελος όλων.

Δειτε Επισης

ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας
Η Stoiximan έπαιξε μπάλα και έστειλε το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Γης
Heritage Private School: Χρυσός προστάτης του περιβάλλοντος 2023
Πώς επιτυγχάνεται ένα αποτελεσματικό Διοικητικό Συμβούλιο-Πρώτη ανοικτή συζήτηση από EIMF
Nέος γενικός διευθυντής της MSPS Κύπρου ο Γιάννης Διονυσιάδης