Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Κορυφαίοι Κύπριοι που δραστηριοποιούνται στο City του Λονδίνου

Παραδοσιακά η Κύπρος διατηρεί ισχυρούς επιχειρηματικούς δεσμούς με το Ηνωμένο Βασίλειο, δεσμοί οι οποίοι χρονολογούνται από τον 19ο αιώνα και καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα τομέων οικονομικής δραστηριότητας, συμπεριλαμβανομένου του εμπορίου και των υπηρεσιών, ενώ το Λονδίνο εδώ και αρκετά χρόνια αποτελεί την πρώτη επιλογή φοιτητών που επιθυμούν να σπουδάσουν νομικά, οικονομικά, λογιστικά και άλλα συναφή θέματα, με στόχο να ακολουθήσουν μια καριέρα σε μια από τις κορυφαίες εταιρείες που δραστηριοποιούνται στο Λονδίνο. Εκτιμάται ότι περίπου 300.000 Κύπριοι ζουν στο Ηνωμένο Βασίλειο, εκ των οποίων το μεγαλύτερο ποσοστό είναι δεύτερης, τρίτης και τέταρτης γενιάς, ενώ γύρω στις 12.000 Κύπριοι φοιτητές είναι εγγεγραμμένοι σε βρετανικά Πανεπιστήμια.

Διαβάστε ακόμα: ΚΕΒΕ Business Leader Awards: Επιβράβευση της Επιχειρηματικής Ηγεσίας και Αριστείας

Οι Κύπριοι πάροχοι χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών βρίσκονται σε θέσεις κλειδιά ανά το παγκόσμιο, συμπεριλαμβανομένου και του City του Λονδίνου, η οποία είναι η κύρια περιοχή επιχειρηματικών και χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών του Ηνωμένου Βασιλείου. Πρόσφατη έρευνα για το Μητρώο Επιχειρήσεων και την Απασχόληση (2019), κατέδειξε ότι 522.000 άτομα απασχολούνται στο City του Λονδίνου, αντιπροσωπεύοντας το 10% του εργατικού δυναμικού του Λονδίνου, ενώ περίπου τα τρία τέταρτα όλων των θέσεων εργασίας αφορούν τον οικονομικό, επαγγελματικό και επιχειρηματικό τομέα. Αξίζει να σημειωθεί ότι η τεχνολογία φαίνεται σήμερα να είναι ο τέταρτος μεγαλύτερος και ταχύτερα αναπτυσσόμενος τομέας στο City. Τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν πρόσφατα δείχνουν επίσης ότι το City φιλοξενεί 23.890 επιχειρήσεις και ότι το 69% του εργατικού δυναμικού είναι ηλικίας μεταξύ 21 και 39 ετών, ενώ το 39% του εργατικού δυναμικού περιλαμβάνει άτομα που γεννήθηκαν εκτός Ηνωμένου Βασιλείου.

Διαβάστε ακόμα: Altamira: Μεγάλη γκάμα ακινήτων στην Λακατάμια από €95.000

Καθώς ο αριθμός των Κυπρίων που εργάζονται στο Λονδίνο αυξάνεται συνεχώς, και ιδιαίτερα σε μια εποχή που η χώρα διέρχεται μια δύσκολη περίοδο αβεβαιότητας λόγω Brexit, Σύνδεσμοι όπως Cypriots in the City και η Εθνική Ομοσπονδία Κυπρίων στο Hνωμένο βασίλειο αποδεικνύονται ζωτικής σημασίας για να φέρνει σε επαφή τον μεγάλο αριθμό Κυπρίων επαγγελματιών και βοηθώντας τους να χτίσουν μεταξύ τους ισχυρές γέφυρες στήριξης και επικοινωνίας.

Στο cover story του περιοδικού GOLD, φιλοξενεί συνεντεύξεις των Φάνο Θεοφάνους, Πρόεδρο της πρόσφατα καθιερωμένης πλατφόρμας Cypriots in the City που στοχεύει στην ενίσχυση του networking μεταξύ Κυπρίων που εργάζονται στην επιχειρηματική και οικονομική περιοχή του Λονδίνου, και τον Χρήστο Καραολή, Πρόεδρο της Εθνικής Ομοσπονδίας Κυπρίων στο Ηνωμένο Βασίλειο, η οποία είναι η αντιπροσωπευτική φωνή της Κυπριακής Κοινότητας του Ηνωμένου Βασιλείου τόσο στις κατά καιρούς βρετανικές και κυπριακές Κυβερνήσεις από το 1974. Παράλληλα, φιλοξενούνται σύντομα προφίλ 15 επιτυχημένων Κυπρίων με επιτυχημένη καριέρα και κατέχουν ανώτερες θέσεις σε μερικές από τις πιο μεγάλες εταιρείες επαγγελματικών υπηρεσιών του City.

Δειτε Επισης

Αντίστροφη μέτρηση για 16α ΙΝ Βusiness Awards-Ολοκληρώνεται στις 4 Απριλίου η διαδικασία ψηφοφορίας
O Υπουργός Εσωτερικών για το μεταναστευτικό στο Nicosia Economic Congress
Πέραν κάθε προσδοκίας το ενδιαφέρον για το sCYence Fair 2024-Παρατείνονται μέχρι 10 Απριλίου οι εγγραφές
Κέντρο Κοινωνικής Καινοτομίας: Ενημερωτική συνάντηση με λειτουργούς των ΜΜΕ
ECR Case Study: Πρόληψη ελλείψεων και διαθεσιμότητα στο ράφι
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά