Altamira: Μεγάλη γκάμα ακινήτων στην Λακατάμια από €95.000

Σε μία από τις πιο ελκυστικές περιοχές, όσον αφορά την αγορά ακινήτων, της Λευκωσίας και συγκεκριμένα στην Λακατάμια, εντοπίζεται μία πλούσια γκάμα οικιστικών και εμπορικών ακινήτων που διαθέτει προς πώληση η Altamira Real Estate και είναι κατάλληλα για επιχειρηματίες ανάπτυξης γης καθώς και ιδιώτες. 

Συγκεκριμένα, στην ιστοσελίδα της Εταιρείας, www.altamirarealestate.com.cy εντοπίζεται σημαντικός αριθμός οικοπέδων και τεμαχίων γης, που προορίζονται κυρίως για στεγαστικούς σκοπούς, όπως ανέγερση ιδιωτικής κατοικίας ή πολυκατοικίας. Εντοπίζονται επίσης, οικιστικά κτήρια, διαμερίσματα και κτήρια γραφειακών χώρων, ενώ σε κεντρικές περιοχές του Δήμου, διατίθενται και κενά τεμάχια, ιδανικά για μεγάλες αναπτύξεις οικιστικού και εμπορικού χαρακτήρα, όπως πολυκατοικίες και συγκροτήματα καταστημάτων, τα οποία μπορούν να αποτελέσουν μία καλή επιλογή επένδυσης με αρκετό περιθώριο κέρδους για τους επιχειρηματίες ανάπτυξης γης.

Διαβάστε ακόμα: Κορυφαίοι Κύπριοι που δραστηριοποιούνται στο City του Λονδίνου

Ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια η Λακατάμια γνωρίζει αυξημένη οικιστική ζήτηση ενώ η υλοποίηση και δρομολόγηση μεγάλων εμπορικών αναπτύξεων στην ευρύτερη δυτική Λευκωσία, έφερε έναν άλλο αέρα στην περιοχή, με μεγάλα αναπτυξιακά έργα όπως το «Nicosia Mall» και το νέο εκπτωτικό χωριό των 26.000 τ.μ. «Neo Plaza». Επιπρόσθετα, η Λακατάμια διαθέτει εξαιρετική προσβασιμότητα προς το κέντρο της πόλης και βρίσκεται πολύ κοντά, τόσο στον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας – Λεμεσού, όσο και στον αυτοκινητόδρομο προς Τρόοδος.

Διαβάστε ακόμα: ΚΕΒΕ Business Leader Awards: Επιβράβευση της Επιχειρηματικής Ηγεσίας και Αριστείας

Εξίσου σημαντικός για την περιοχή είναι και ο υπό κατασκευήν νέος Περιμετρικός Αυτοκινητόδρομος της Λευκωσίας, του οποίου η πρώτη φάση θα ξεκινά από την Βιοτεχνική Ζώνη Λακατάμιας και θα εκτείνεται μέχρι την Βιομηχανική Περιοχή Ιδαλίου.

Οικόπεδο με προοπτική ανέγερσης τριώροφης πολυκατοικίας
Από την ιστοσελίδα της Εταιρείας ξεχωρίζει ένα γωνιακό οικιστικό οικόπεδο που βρίσκεται επί της οδού Ιπποκράτους και σε κοντινή απόσταση από σχολεία και άλλες ανέσεις.
 
Το οικόπεδο διαθέτει μεγάλο πρόσωπο περί τα 43 μέτρα, τετράγωνο σχήμα και υψηλό συντελεστή δόμησης, με προοπτική ανέγερσης τριώροφης πολυκατοικίας. Το οικόπεδο διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των €206.000 και έχει έκταση 550 τ.μ..

Κατοικίες και διαμερίσματα σε κεντρικά σημεία της Λακατάμιας
Με ενδεικτικές τιμές που αρχίζουν από €95.000, στην ιστοσελίδα της Altamira Real Estate εντοπίζονται, επίσης, οικιστικά κτήρια και διαμερίσματα, σε περιζήτητες περιοχές του Δήμου.

Συγκεκριμένα, στην Ενορία Αγίας Παρασκευής, μόλις 500 μέτρα από τη Λεωφόρο Αρχιεπισκόπου Μακαρίου, εντοπίζεται οικιστικό κτήριο με ενδεικτική τιμή τις €173.000, το οποίο είναι ημιεφαπτόμενο και αποτελείται από ισόγεια και ανώγεια κατοικία. Συνολικά διαθέτει πέντε υπνοδωμάτια και δύο μπάνια, ενώ οι κλειστοί χώροι του ακινήτου ανέρχονται σε 180 τ.μ..

Επιπρόσθετα, ξεχωρίζει ένα διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων στην καρδιά της Λεωφόρου Αρχιεπισκόπου Μακαρίου με εμβαδόν κλειστών χώρων 137 τ.μ., που διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των €115.000. Το διαμέρισμα βρίσκεται στον δεύτερο όροφο καλοδιατηρημένης, διώροφης πολυκατοικίας, η οποία προσφέρει πανοραμική θέα της ευρύτερης περιοχής και το οποίο λόγω της προνομιακής εμπορικής του τοποθεσίας θα μπορούσε να αξιοποιηθεί και ως γραφειακός χώρος.

Οικόπεδα και τεμάχια γης κατάλληλα για μεγάλες αναπτύξεις
Στην περιοχή διατίθενται επίσης έξι ακίνητα τα οποία προσφέρονται για μεγάλες οικιστικές ή εμπορικές αναπτύξεις και είναι ιδανικά για επιχειρηματίες ανάπτυξης γης.

Το πρώτο ακίνητο αφορά εμπορικό γωνιακό οικόπεδο μεγάλης κλίμακας, στην περιοχή ΣΤΕΛΜΕΚ, το οποίο βρίσκεται προς πώληση στην ενδεικτική τιμή των €2.760.000. Με συνολικό εμβαδόν τα 7.871 τ.μ., το οικόπεδο θεωρείται κατάλληλο για ανέγερση μεγάλης ενιαίας ανάπτυξης ή συγκροτήματος καταστημάτων.


Επιπρόσθετα, σε απόσταση μόλις 100 μέτρων από τη Λεωφ. Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’, έναν από τους πιο εμπορικούς δρόμους της περιοχής, εντοπίζεται μεγάλο οικιστικό οικόπεδο 1.430 τ.μ., με ενδεικτική τιμή πώλησης τις €307.000. Το οικόπεδο είναι ιδιαίτερα προνομιακό καθώς εφάπτεται σε χώρο πρασίνου αλλά και σε αδιέξοδο με πρόσωπο περί τα 22 μέτρα.

Επίσης, προς πώληση διατίθεται γωνιακό οικιστικό οικόπεδο 550 τ.μ., επί της κεντρικής οδού Ιπποκράτους, στην ενδεικτική τιμή των €206.000. Το οικόπεδο έχει μεγάλο πρόσωπο περί τα 43 μέτρα και νότιο προσανατολισμό, καθώς και συντελεστή δόμησης που επιτρέπει την ανέγερση πολυκατοικίας τριών ορόφων.

Σε απόσταση 900 περίπου μέτρων από τις οδούς Ιπποκράτους και Τσερίου εντοπίζεται ακόμη ένα οικιστικό τεμάχιο 6.903 τ.μ., το οποίο διατίθεται έναντι της ενδεικτικής τιμής των €780.000. Το ακίνητο είναι προσβάσιμο μέσω ασφαλτόδρομου που προέκυψε από τον διαχωρισμό γειτονικού τεμαχίου και αποτελεί ιδανική επιλογή για ανέγερση οικιστικού συγκροτήματος ή διαχωρισμό οικοπέδων. Την ίδια ώρα, με ενδεικτική τιμή τις €455.000 εντοπίζεται οικιστικό τεμάχιο 3.772 τ.μ., με μεγάλο πρόσωπο επί της Λεωφόρου Τσερίου. Το ακίνητο εφάπτεται επίσης και σε δεύτερο δρόμο που καταλήγει σε αδιέξοδο, ενώ συνορεύει με πεζόδρομο.

Ανθούπολη/Αρχάγγελος: Ελκυστικές ευκαιρίες για ανέγερση κατοικιών
Στις ιδιαίτερα δημοφιλείς περιοχές Αρχαγγέλου και Ανθούπολης εντοπίζεται μια σειρά από ελκυστικά οικόπεδα, κατάλληλα για ανέγερση ιδιωτικών κατοικιών. Μεταξύ αυτών, ξεχωρίζει γωνιακό οικιστικό οικόπεδο με εμβαδόν 588 τ.μ., το οποίο βρίσκεται προς πώληση έναντι της ενδεικτικής τιμής των €130.000. Στην ίδια περιοχή εντοπίζεται γωνιακό οικόπεδο 617 τ.μ. με ενδεικτική τιμή τις €245.000 όπου επιτρέπεται η ανάπτυξη διώροφου κτηρίου με συντελεστή δόμησης 90% και οικιστικό οικόπεδο 558 τ.μ.. το οποίο διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των €195.000.

 
Ανάπτυξη με δύο ημιτελείς κατοικίες και κενό τεμάχιο για €350.000
Μία πολύ μεγάλη ευκαιρία που αφορά κυρίως επιχειρηματίες ανάπτυξης γης εντοπίζεται στην Ενορία Αγίας Παρασκευής, 400 μέτρα περίπου από τη Λεωφόρο Παντελή Κατελάρη. Συγκεκριμένα, στην ενδεικτική τιμή των €350.000 πωλείται έκταση 1.683 τ.μ. εντός της οποίας υπάρχει ημιτελής ανάπτυξη με δύο κατοικίες, που βρίσκονται ήδη στο 20% των εργασιών ανέγερσής τους. Υπάρχει παράλληλα, και κενό τεμάχιο γης το οποίο προορίζεται για ανέγερση πολυκατοικίας. Το ακίνητο είναι μέρος μεγαλύτερης ανάπτυξης.


Περιοχή Τσερίου-Ιπποκράτους: Επιλογές για ανέγερση κατοικίας από €200.000
Ευκαιρίες εντοπίζονται και στην ανερχόμενη περιοχή πλησίον των οδών Ιπποκράτους και Τσερίου. Με ενδεικτική τιμή τις €240.000, πωλείται γωνιακό οικόπεδο 870 τ.μ., σε απόσταση μόλις 40 μέτρων περίπου από την Λεωφόρο Τσερίου. Ακόμη, σε πολύ μικρή απόσταση νότια της Ιπποκράτους εντοπίζεται οικόπεδο 904 τ.μ., το οποίο διατίθεται προς πώληση στην ενδεικτική τιμή των €200.000.

Εμπορικό κτήριο ιδανικό για επένδυση
Από την μεγάλη γκάμα ακινήτων που διατίθενται στην περιοχή από την Altamira Real Estate, ξεχωρίζει επίσης, ένα κτήριο μικτής χρήσης, με εμβαδόν 521 τ.μ. και που διατίθεται στην ενδεικτική τιμή των €850.000. Το κτήριο, που θεωρείται ιδανική επιλογή για επένδυση, βρίσκεται επί της οδού Ιπποκράτους, σε πολύ κοντινή απόσταση με τη συμβολή της οδού Τσερίου, αλλά και με υπεραγορές, τράπεζες και καταστήματα. Ανεγέρθηκε το 2007, με το επίπεδο συντήρησής του να είναι ψηλό, ενώ αποτελείται από υπόγειο, ισόγειο, μεσοπάτωμα και δύο ορόφους. Αξίζει να σημειωθεί πως διαθέτει, επίσης, χώρους στάθμευσης με εμβαδόν γύρω στα 285 τ.μ.. Μέρος του υπογείου, το ισόγειο, το μεσοπάτωμα και ο 1ος όροφος λειτουργούσαν ως γυμναστήριο ενώ στον 2ο όροφο υπάρχει διαμέρισμα τριών υπνοδωματίων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Altamira Real Estate ή να επικοινωνήσουν με το τηλεφωνικό κέντρο της Εταιρείας στο 8000 8200, χωρίς χρέωση, διευθετώντας άμεση ξενάγηση στο ακίνητο που επιθυμούν.
Επισημαίνεται πως σύμφωνα με τη διαδικασία της Altamira Real Estate, όταν πρόκειται για ενδεικτικές τιμές, οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν προσφορές με χαμηλότερη τιμή από την αναγραφόμενη, με το ακίνητο να κατακυρώνεται στον προσφοροδότη με την υψηλότερη προσφορά.

Δειτε Επισης

Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας