Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Lidl Wellness Camp: Μετατρέποντας την ποιοτική διατροφή σε απόλαυση

Υγιεινή διατροφή, ισορροπημένος τρόπος ζωής, βιώσιμη ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον αποτελεί το τρίπτυχο που για αρκετούς φαντάζει πολύπλοκη διαδικασία για να υιοθετήσουν και να αφομοιώσουν στην καθημερινότητά τους. 

Μέσα από το ψηφιακό event της Lidl Κύπρου, “Lidl Wellness Camp”, σημαντικοί επιστήμονες μοιράζονται μυστικά και εύκολα tips για μια πραγματικά ισορροπημένη υγιεινή διατροφή κι εύγευστη ζωή. Η εκδήλωση πραγματοποιείται σήμερα (28 Νοεμβρίου) από τις 10:00 έως τις 12:00, παρέα με ειδικούς που θα μοιραστούν πολύτιμες γνώσεις σχετικά με τη διατροφή, την άσκηση, την ψυχολογία.

Διαβάστε ακόμα: 

Κίκης Λευκαρίτης: Ταυτισμένος με την Κύπρο

Τρ. Κύπρου: Η πρόσθετη αξία, οι εκποιήσεις, τα δάνεια και οι στόχοι

 

Ισορροπημένη διατροφή
Ωστόσο, ισορροπημένη διατροφή σημαίνει υγεία, σωματική και ψυχική ευεξία, ηρεμία αλλά και δύναμη. Πώς είναι δυνατόν να καλύπτει η διατροφή όλες αυτές τις παραμέτρους; Η ίδια η φύση έχει φροντίσει ώστε να μας παρέχει όλα όσα χρειαζόμαστε και γι’ αυτό το λόγο τίποτα δεν μπορεί να την υποκαταστήσει.

Υγιεινές Συνήθειες
Πολύ σημαντικό θεωρείται η καθιέρωση των μικρών και συχνών γευμάτων ανά τακτά χρονικά διαστήματα καθώς και η τήρηση της κατάλληλης αναλογίας συστατικών στο πιάτο, αποφεύγοντας τις υπερβολές και δίνοντας έμφαση στην ποικιλία των τροφών. Αξίζει να υπογραμμιστεί πως η ενοχοποίηση και στέρηση ορισμένων τροφών, οδηγεί σε επεισόδια υπερφαγίας, σε λανθασμένες διατροφικές συμπεριφορές καθώς και σε κακή σχέση με το φαγητό συνολικά.

Σωματική Δραστηριότητα
Ο υγιεινός τρόπος ζωής βελτιώνεται και ενδυναμώνεται μέσω της σωματικής δραστηριότητας, η οποία δεν αναφέρεται αποκλειστικά σε κάποιο γυμναστήριο, ομαδικό άθλημα ή τρέξιμο. Μερικές ιδέες περιλαμβάνουν την κηπουρική, το περπάτημα, την ποδηλασία, την κολύμβηση και τον χορό. Η σωματική δραστηριότητα προάγει την υγεία της καρδιάς, των οστών και των μυών και ενισχύει την αυτοπεποίθηση και την ψυχική ανάταση.

Lidl Wellness Camp
Κατά τη διάρκεια του Lidl Wellness Camp το κοινό θα έχει την ευκαιρία να συμμετέχει σε διαδραστικές συζητήσεις, αντλώντας κίνητρα για αυτοβελτίωση και εξέλιξη.

Παράλληλα, το Lidl Wellness Camp, αποτελεί ένα γαστρονομικό ταξίδι από τη φύση στο πιάτο μας, μία γνωριμία με τα βιώσιμα προϊόντα της Lidl, προϊόντα που συμβάλλουν στην προστασία του περιβάλλοντος, των ανθρώπινων δικαιωμάτων και στη διατήρηση της βιοποικιλότητας, υποστηρίζοντας το μοντέλο της κυκλικής οικονομίας.

Με το digital event Lidl Wellness Camp, η Lidl Κύπρου επισημαίνει για ακόμη μια φορά την αξία της βιώσιμης ανάπτυξης, του σεβασμού στo περιβάλλον, της ποιοτικής διατροφής αλλά και του ισορροπημένου τρόπου ζωής για την καθημερινότητα του κάθε ανθρώπου.

Αξιόλογοι επιστήμονες δίνουν συμβουλές
Η κλινική διαιτολόγος-διατροφολόγος, δρ Ελένη Ανδρέου-Γεωργάκη, θα αναφερθεί στις «Διατροφικές Ετικέτες», έναν πολύτιμο σύμμαχο για ισορροπημένη διατροφή και, επίσης, θα μοιραστεί με το κοινό τις γνώσεις και την εμπειρία της σχετικά με τη διατροφή. 

Ο Παραολυμπιονίκης, Μάκης Καλαράς, θα μας υπενθυμίσει τη σημαντικότητα της άσκησης και της ευεξίας μέσα από μία διαδραστική ομιλία.    

Επίσης, η κλινική διαιτολόγος, αθλητική διατροφολόγος αλλά και επιστημονική συνεργάτης της Lidl Food Academy, Νικολέτα Μιχαηλίδου, θα περιγράψει τις βασικές αρχές διατροφής για όλη την οικογένεια, ενώ ο Γιάννης Κωνσταντινίδης, Υπεύθυνος CSR αγορών της Lidl Κύπρου, θα μιλήσει για τα βιώσιμα προϊόντα της Lidl και στους 17 στόχους βιώσιμης ανάπτυξης (SDGs) του ΟΗΕ. 

Σχετικά με τη διάθεση, το φαγητό και την ψυχική ευεξία θα μιλήσει η δρ Ανθή Λούτσιου, εγγεγραμμένη κλινική ψυχολόγος (EuroPsy Certified) και υπεύθυνη κλινικής εκπαίδευσης στο τμήμα Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Κύπρου, ενώ η γεωπόνος της Alion Vegetables & Fruits Co Ltd, Μαρία Θεοδώρου, θα μας συστήσει τα αρωματικά του σπιτιού μας. 

Η Δώρα Κοράκη, Managing Director της Argolab RDS Cyprus, θα περιγράψει τις βασικές αρχές γύρω από την υγιεινή κι ασφάλεια τροφίμων και η Κάτια Κυριάκου, κλινική διαιτολόγος και πρόεδρος του Παγκύπριου Συνδέσμου Σπάνιων Γενετικών Παθήσεων «Μοναδικά Χαμόγελα» θα διαχωρίσει τις αλήθειες από τους διατροφικούς μύθους. 

Τέλος, ο βοτανολόγος Γιώργος Έλληνας θα μοιραστεί τις γνώσεις του για τα βότανα και τα οφέλη τους.

Για να το παρακολουθήσετε κάντε εγγραφή εδώ

Διοργανωτής: Lidl Κύπρου
Συντονιστής: IMH
Χορηγοί Επικοινωνίας: IN Business, GOLD
 

Δειτε Επισης

Σε τροχία απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
Νίκος Χριστοδουλίδης: Ακούω πολλές ανέξοδες εξαγγελίες... Κάποια οριζόντια και κάποια στοχευμένα τα μέτρα
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά