Limassol Economic Forum: Η αφρόκρεμα του επιχειρείν σε μία υβριδική εκδήλωση

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε το μεγαλύτερο οικονομικό φόρουμ των τελευταίων ετών στην Κύπρο.

Στο ξενοδοχείο Four Seasons, στη Λεμεσό, στήθηκε μία υπερπαραγωγή για την υβριδική μετάδοση του 11ου Limassol Economic Forum.

 

Η πανδημία δεν κατάφερε να ανατρέψει τους σχεδιασμούς για τη μεγαλύτερη πολιτοοικονομική σύναξη που κατέστη θεσμός και πραγματοποιείται με μεγάλη επιτυχία εδώ και έντεκα χρόνια. 

 

 

Η φετινή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά, με απεριόριστο αριθμό συμμετεχόντων χάρη στην χρήση της τεχνολογίας.

 

 

 

Μάγεψε το κοινό ο Martin Wolf
Συντονιστής του φετινού φόρουμ ήταν ο κ. Γιώργος Λακκοτρύπης, πρώην Υπουργός Ενέργειας, Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού, και Γενικός Διευθυντής της LMA Advisory Ltd. 

 

 

 

Τη δική του σφραγίδα κατέθεσε ο ο Marin Wolf, Chief Economics Commentator & Associate Editor των Financial Times, UK, ο οποίος προσπάθησε να αποτυπώσει την εικόνα της παγκόσμιας οικονομίας για το 2030.


Σε μία παρουσίαση που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον, ο γνωστός οικονομικός σχολιαστής παρέθεσε τις βέβαιες αλλαγές που θα επισυμβούν, τις πιθανές και αυτές που είναι δυνατό να πραγματοποιηθούν.

 

 

Οι business leaders αντιμέτωποι με την εταιρική διακυβέρνηση
Για την εταιρική ηγεσία και διαχείριση συζήτησαν κορυφαίοι business leaders της Κύπρου, στο πλαίσιο του 11ου Limassol Economic Forum.

 

 

 

Σε ένα fireside chat που συντόνισε η δημοσιογράφος, Μέλανη Στέλιου συμμετείχαν γνωστοί CEOs της Κύπρου.

 

 

 

 

Ο Πανίκος Νικολάου, CEO της Τράπεζας Κύπρου, o Ανδρέας Νεοκλέους, CEO της Cyta, o Νίκος Σ. Κυριακίδης, Head of Financial Advisory Services, Deloitte Cyprus και ο Ηλίας Νεοκλέους, Managing Partner, Elias Neocleous & Co LLC, ανέλυσαν τους τρόπους σύγχρονου management εν μέσω πανδημίας.

 

 

 

 

 

Ο ρόλος των CEOs το 2020
Στη δουλειά και τον ρόλο των CEOs για το 2020 αναφέρθηκαν κορυφαίοι ομιλητές, οι οποίοι εξήγησαν τη σημασία λήψης δύσκολων και έγκαιρων αποφάσεων.

 

Αφενός ο George H. Casey, Chair & Chief Executive Officer, Vantage Airport Group, Canada / US επεσήμανε ότι η καινοτομία αρχίζει σήμερα για το αύριο, αφετέρου ο Marc-François Mignot Mahon, Chairman, Galileo Global Education, France σημείωσε ότι βασική ευθύνη ενός ηγέτη είναι η στήριξη, η σωστή διαχείριση και καθοδήγηση του προσωπικού εν μέσω πανδημίας.

 

Από την πλευρά του ο Mukhtar Hussain, Group General Manager, Head of Belt & Road Initiative and Business Corridors, Asia Pacific HSBC, Hong Kong μίλησε για την ανάγκη στροφής στην καινοτομία, με τους ηγέτες να καθοδηγούν και να παρέχουν κίνητρα στους εργαζομένους τους.

Εξάλλου, η μεγαλύτερη πρόκληση για τα επόμενα χρόνια είναι η μεταμόρφωση και η ετοιμότητα για αλλαγή, υπογράμμισε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Papastratos & Philip Morris International, EU South East Cluster, Greece, Χρήστος Χαρπαντίδης, εξηγώντας ότι απαιτούνται πολλά για έναν CEO σε μία τέτοια χρονική συγκυρία.

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»