Limassol Economic Forum: Η διαχείριση της πανδημίας και τα επόμενα βήματα των CEOs

Στροφή στην καινοτομία και την ενθάρρυνση της ανάπτυξης πραγματοποιούν οι CEOs εν μέσω πανδημίας.

Κορυφαίοι ομιλητές ανέλυσαν στο πλαίσιο του 11ου Limassol Economic Forum τον ρόλο και τις ενέργειές τους με γνώμονα τη διαχείριση των επιπτώσεων του κορωνοϊού.

Όπως εξήγησαν, οι ηγέτες καλούνται να λάβουν δύσκολες και έγκαιρες αποφάσεις, ενισχύοντας την κουλτούρα καινοτομίας στην επιχείρησή τους.

Καινοτομούμε για επιστροφή επιβατών στα αεροδρόμια
Η καινοτομία αρχίζει στα αεροδρόμια, τόνισε ο George H. Casey, Chair & Chief Executive Officer, Vantage Airport Group, Canada / US, τονίζοντας τη σημασία επένδυσης στις υποδομές, όπως τεχνολογίες ελέγχου και check in επιβατών.

Αναλύοντας τις ευκαιρίες που δημιουργεί η κρίση, εξήγησε ότι μπορούν να μειωθούν οι κίνδυνοι με τη σωστή αξιοποίηση της τεχνολογίας και τη δημιουργία ασφάλειας για τους επιβάτες.
 
Σημειώνοντας στο πλαίσιο του 11ου Limassol Economic Forum ότι η καινοτομία αρχίζει σήμερα για το αύριο, επεσήμανε ότι θα πρέπει να τρέξουν οι επενδύσεις προκειμένου οι επιβάτες να επιστρέψουν το συντομότερο στα αεροδρόμια.

Ερωτηθείς για τη διαχείριση της πανδημίας σχολίασε: «Θα πρέπει να αρχίσουμε να σκεφτόμαστε την επόμενη μέρα. Να σκεφτόμαστε γρήγορα και σωστά τα επόμενά μας πλάνα».


Βοηθούμε τους ανθρώπους να γίνουν καλύτεροι
Από την πλευρά του ο Marc-François Mignot Mahon, Chairman, Galileo Global Education, France, τόνισε ότι η Κύπρος έχει όλες τις προοπτικές ανάπτυξης στην εκπαίδευση.

«Το Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου είναι ένα από τα καλύτερα στην Ευρώπη», επεσήμανε χαρακτηριστικά, σημειώνοντας ότι το εν λόγω πανεπιστήμιο κατάφερε να προσελκύσει τους καλύτερους ερευνητές και φοιτητές, δημιουργώντας κάτι μεγαλύτερο σε σχέση με άλλες εταιρείες.

Αναφερόμενος στον ρόλο των CEOs, εξήγησε ότι βασική ευθύνη ενός ηγέτη είναι η στήριξη, η σωστή διαχείριση και καθοδήγηση του προσωπικού εν μέσω πανδημίας.
 


«Ο ρόλος μας είναι να βοηθήσουμε τους ανθρώπους να γίνουν αυτό που μπορούν να είναι», είπε σχετικά.
Παράλληλα, ένας CEO, όπως είπε, ενθαρρύνει τους μετόχους να αποτελούν μέρος της κοινωνίας, συμμετέχοντας σε κοινωνικούς, οικονομικούς, επιχειρηματικούς και πολιτιστικούς οργανισμούς.

Εξέφρασε επίσης ικανοποίηση για το γεγονός ότι ένας CEO  μπορεί να μεταμορφώσει τους εργαζομένους στην καλύτερή τους εκδοχή.

 



Καθοδηγούμε, ενθαρρύνουμε, καινοτομούμε
Η Ασία θα καταστεί κυρίαρχος οικονομικός παίχτης στον κόσμο εντός των επόμενων ετών, υπογράμμισε ο Mukhtar Hussain, Group General Manager, Head of Belt & Road Initiative and Business Corridors, Asia Pacific HSBC, Hong Kong.
 
Μιλώντας στο πλαίσιο του διαδικτυακού συνεδρίου εξήγησε ότι η Κύπρος μπορεί να επωφεληθεί από αυτή τη δυναμική, ενισχύοντας τις οικονομικές και επιχειρηματικές σχέσεις.

Αναφερόμενος στη διαχείριση της κρίσης τόνισε ότι η ζωή μετριέται από τα αποτελέσματα. «Θα πρέπει να ενδυναμώσουμε τους ανθρώπους, να ενασχοληθούν με την καινοτομία. Ο ρόλος των ηγετών είναι να καθοδηγούν, να ενθαρρύνουν, να παρέχουν κίνητρα και να προσαρμόζονται με τις εξελίξεις του αύριο», επεσήμανε σχετικά.

Παράλληλα, εξήγησε ότι κόντρα στην πανδημία, η δημιουργία θέσεων εργασίας μπορεί να ενισχύσει την ανάπτυξη και την αποτελεσματική διαχείριση των επιπτώσεων, με τις οποίες είναι αντιμέτωπες οι επιχειρήσεις.

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη
ΙΝ Business Awards: Στην Bioland Energy Group το βραβείο στην κατηγορία «Επιχείρηση»
ΙΝ Business Awards: Στην Ειρήνη Χριστοδούλου το βραβείο Μάνατζερ-CEO εις μνήμην Άντη Χατζηκωστή
ΙΝ Business Awards: Στην Multimarine Services το βραβείο στην κατηγορία «Επιχειρηματική Καινοτομία»
ΙΝ Business Awards: Στην ΙΚΕΑ το βραβείο στην κατηγορία «Εταιρική Βιωσιμότητα και Υπευθυνότητα (ESG-ΕΚΕ)»
ΙΝ Business Awards: Στην Ν.Psaras Construction Co το βραβείο στην κατηγορία «Ανάπτυξη Γης-Κατασκευές»
ΙΝ Business Awards: Στην ECOMMBX το βραβείο στην κατηγορία «Best Workplace/Εργοδότης Προτίμησης»