Α. Καπάταης: Πλεονέκτημα η επένδυση σε έργα τέχνης

Τα έργα τέχνης ως μορφή επένδυσης είναι μία από τις πιο εξελισσόμενες και σταθερές μορφές επένδυσης, λέει στο InBusinessNews o Αντρέας Καπάταης, ιδιοκτήτης των Golden Gallery by Kapatays. 

Πρόκειται για μια τάση με μεγάλα πλεονεκτήματα αφού, όπως μας σημειώθηκε, με μια τέτοια επένδυση ο αγοραστής μπορεί να εξαργυρώσει το έργο τέχνης του ανά πάσα στιγμή, πουλώντας το σε μια υψηλότερη τιμή, είτε μέσω μιας γκαλερί είτε μέσω ενός δημοφιλούς οίκου δημοπρασιών, όπως οι Sotheby’s και Christie’s.

Ο ίδιος αναφέρθηκε συγκεκριμένα στην μετά το 2013 και το κούρεμα καταθέσεων εποχή, όταν και πουλήθηκαν πάρα πολλά έργα, με πολλούς επενδυτές να καρπώνονται και κέρδος.
 
Διαβάστε ακόμα: Τέλος εποχής για την G4S Κύπρου
 
Εναλλακτική μορφή επένδυσης, αλλά με τις κατάλληλες συμβουλές
«Η τέχνη είναι όπως οι ράβδοι χρυσού. Είναι μια σταθερή αξία», μας εξηγεί ο κ. Καπάταης, λέγοντας ότι «η σωστή τέχνη, δηλαδή από ένα καταξιωμένο ζωγράφο ο οποίος εκπροσωπείται από μία σημαντική γκαλερί παρουσιάζει μία ανοδική τάση ανά το παγκόσμιο… Αυτός είναι και ο λόγος που θεωρείται ως μία εναλλακτική μορφή επένδυσης».  

Την ίδια ώρα ωστόσο υπογραμμίζει ότι, το πιο σημαντικό για κάποιον που θέλει να ασχοληθεί με τη συγκεκριμένη μορφή επένδυσης είναι να μπορεί να λαμβάνει τις κατάλληλες συμβουλές από μία γκαλερί ή ένα art dealer, ώστε να επενδύει σωστά τα λεφτά του.
 
Διαβάστε ακόμα: Ακυρώσεις για ταξίδια και ξενοδοχεία: Τι δικαιούται ο καταναλωτής;
 
Ο καθορισμός της αξίας των έργων
Ερωτηθείς να μας απαριθμήσει τους παράγοντες που διαδραματίζουν τον σημαντικότερο ρόλο στον καθορισμό της τιμής ενός έργου τέχνης ο κ. Καπάταης στάθηκε στην πορεία και το όνομα που αποκτά ο κάθε καλλιτέχνης. Συγκεκριμένα, ο αριθμός των εκθέσεων που έχει στο ενεργητικό του, οι γκαλερί που τον αντιπροσωπεύουν, οι διεθνείς οίκοι δημοπρασιών στους οποίους έχει λάβει μέρος και οι τιμές των προηγούμενων έργων του είναι οι κυριότεροι παράγοντες που επιδρούν στο εύρος της τιμής που θα πουληθεί το κάθε έργο τέχνης.
 
Μεγάλοι καλλιτέχνες και πελατολόγιο με ξένους
Η Golden Gallery by Kapatays εκπροσωπεί μεγάλους καλλιτέχνες διεθνούς εμβέλειας από την Κύπρο και την Ελλάδα, όπως είναι ο Αλέκος Φασιανός, ο Γιώργος Λάππας, ο Ανδρέας Χαραλαμπίδης, ο Κώστας Τσόκλης, ο Παύλος, o Δημήτρης Μυταράς, ο Άγγελος, ο Γιάννης Γαΐτης και πολλοί άλλοι καλλιτέχνες.

«Σκοπός της γκαλερί μας όλα αυτά τα χρόνια είναι να προωθούμε σωστά την τέχνη και να κάνουμε και διάφορες ενέργειες πολιτιστικού χαρακτήρα», υπογράμμισε ο Αντρέας Καπάταης, αναφέροντας μας ότι το πελατολόγιο της αποτελείται από αγοραστές ανά το παγκόσμιο, από χώρες όπως η Γαλλία, το Ηνωμένο Βασίλειο, η Νότια Αφρική και η Ελλάδα.

Όσον αφορά την εποχή που διανύουμε, ο ιδιοκτήτης των Golden Gallery by Kapatays μας είπε πως η πανδημία έχει επηρεάσει κατά κάποιο τρόπο το φιλότεχνο κοινό, καθώς, λόγω των περιοριστικών μέτρων, δεν είναι δυνατή η μαζική παρακολούθηση των εγκαινίων μιας έκθεσης από το κοινό και αντίθετα επιτρέπεται μόνο η καθημερινή συνεχής επισκεψιμότητα.
 
Art Deal by Kapatays
To τριήμερο 29 Οκτωβρίου- 1 Νοεμβρίου η Golden Gallery by Kapatays παρουσιάζει για 12η συνεχόμενη χρονιά το εικαστικό γεγονός Art Deal στο ξενοδοχείο Landmark, δίνοντας την ευκαιρίας στους επισκέπτες να θαυμάσουν πάνω από 200 μοναδικά έργα καταξιωμένων Ελλήνων και Κύπριων καλλιτεχνών.
 

Μάλιστα, όπως μας είπε ο κ. Καπάταης, τα έργα θα προσφέρονται σε ειδικά χαμηλές τιμές για τη διάρκεια της έκθεσης, ώστε να ικανοποιήσουν όλα τα βαλάντια. «Η τέχνη είναι για όλους. Η τέχνη είναι επένδυση!», όπως μας ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δειτε Επισης

16α IN Business Awards: Απόψε η μεγάλη γιορτή του κυπριακού επιχειρείν
Καρδιοχειρουργοί του Mediterranean Hospital παρακολούθησαν διάλεξη του διακεκριμένου καθηγητή Claus Preusse
Άνευ ανθυποψηφίου συνεχίζει στη θέση του γενικού γραμματέα της ΠΑΣΥΔΥ ο Στρατής Ματθαίου
Η Golden Gallery by Kapatays δίπλα στα Μωρά Θαύματα
Εκδήλωση Ασφάλειας και Υγείας 2024: «Δεν υπάρχει άλλος χρόνος-Εξασφαλίζουμε υγιή και ασφαλή εργασία τώρα»
Η New Deal και η Rakuten Viber λανσάρουν επίσημη συνεργασία για την αγορά της Κύπρου
Η 1η ΕΜΟΔΕ του Πυροσβεστικού Σώματος Ελλάδος εκπαιδεύει Εθελοντές του SupportCY
Μαρία Δημητρίου: Η δύναμη της τηλεόρασης
Πώς η τεχνολογία μεταμορφώνει τον ιατρικό τομέα
Coca-Cola HBC Κύπρου: Στηρίζει με πράξεις αγάπης και φροντίδας, τη δράση «Πακέτα Αγάπης» του Κυπριακού Ερυθρού Σταυρού