Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Τέλος εποχής για την G4S Κύπρου

Σε αμερικανικά χέρια πέρασε πλέον  η G4S Secure Solutions (Cyprus) Limited, η γνωστή εταιρεία παροχής υπηρεσιών ασφάλειας και μεταφοράς χρημάτων, η οποία αποτελεί τον μεγαλύτερο παίκτη του συγκεκριμένου τομέα στην Κύπρο, μιας και μεταξύ άλλων εξυπηρετεί των σύνολο των τραπεζών στην Κύπρο.
 
Η G4S, εξαγοράστηκε την περασμένη Άνοιξη από την Brink’s, εταιρεία κολοσσό στον τομέα της ασφάλειας και των χρηματαποστολών σε διεθνές επίπεδο. Ειδικότερα, η αμερικανική εταιρεία προχώρησε σε συμφωνία με την βρετανική G4S για εξαγορά 14 εταιρειών της σε όλο τoν κόσμο, έναντι $1 δις. Ανάμεσα σε αυτές τις εταιρείες περιλαμβανόταν και η G4S Κύπρου, για την οποία η εξαγορά αφορούσε το 100%.
 
Μετά και από την εξέλιξη, η G4S αποχώρησε από την Κύπρο και πλέον η κυπριακή εταιρεία μετονομάστηκε σε Brink’s Κύπρου, υπό τις εργασίες της οποίας μπαίνουν πλέον όλα τα εν ενεργεία συμβόλαια και πελάτες της πρώην G4S.
 
Διαβάστε ακόμα: Ακυρώσεις για ταξίδια και ξενοδοχεία: Τι δικαιούται ο καταναλωτής;
 
Μιλώντας στο InBusinessNews, o Διευθύνων Σύμβουλος της Brink’s Κύπρου και ιδρυτής της Group 4 Κύπρου, Γιάννος Αργυρού ανέφερε ότι η εταιρεία συνεχίζει με την ίδια διεύθυνση και προσωπικό και παρέχοντας τις ίδιες υπηρεσίες, με μόνη αλλαγή για την ώρα, του ονόματος και των λογοτύπων. Τόνισε ωστόσο, ότι η μητρική Brink’s, η οποία διαθέτει μεγάλη εμπειρία  και γνώση στο κομμάτι της παροχής υπηρεσιών ασφαλείας και διαχείρισης μετρητών προτίθεται να προχωρήσει σε περαιτέρω επένδυση για να αναβαθμίσει τις παρεχόμενες υπηρεσίες της εταιρείας στην Κύπρο. «Η εταιρεία θα επενδύσει στην ανάπτυξη του τομέα φυλάξεων και θα επεκταθεί αρκετά και στα συστήματα ασφαλείας», ανέφερε ο κ. Αργυρού τονίζοντας επίσης ότι υπάρχει συγκεκριμένο πλάνο που θα τεθεί σε ισχύ από το 2021.
 
Ανέφερε επίσης ότι σύντομα η εταιρεία θα προχωρήσει σε άνοιγμα επιπλέον 100 θέσεων εργασίας, πέραν των 700 υφιστάμενων υπαλλήλων της.
 
Διαβάστε ακόμα: Α. Καπάταης: Πλεονέκτημα η επένδυση σε έργα τέχνης
 
Ο κ. Αργυρού, υπογράμμισε ότι είναι ιδιαίτερα σημαντικό για την κυπριακή οικονομία, το γεγονός ότι ένας διεθνής κολοσσός αποφασίζει να επενδύσει και να επεκτείνει το αποτύπωμα του στην κυπριακή αγορά.
 
Εξαγορά 14 εταιρειών σε 14 χώρες
Η απόφαση της G4S να πωλήσει τις εταιρείες της σε 14 χώρες σχετίζεται με τον στόχο της να επικεντρωθεί στον τομέα φύλαξης ασφάλειας και όχι στη διαχείριση μετρητών και τις χρηματαποστολές, στις οποίες και εξειδικεύεται η Brink’s.
 
Εκτός από την G4S Κύπρου, εξαγοράστηκαν οι θυγατρικές της βρετανικής εταιρείες σε Ολλανδία, Μαλαισία, Ρουμανία, Βέλγιο, Ιρλανδία, Κουβέιτ, Τσεχία, Φιλιππίνες, Δομινικανή Δημοκρατία, Ινδονησία, Λιθουανία, Εσθονία και Λετονία.
 
Tο προφίλ της Brinks
H αμερικανική Brink's αποτελεί παγκόσμιο ηγέτη στην διαχείριση χρημάτων, παρέχοντας ασφαλείς λύσεις logistics και πληρωμών που βασίζονται σε διάφορα συστήματα, συμπεριλαμβανομένων των cash-In-transit, των υπηρεσιών ATM, των υπηρεσιών διαχείρισης μετρητών, της  της διεθνούς μεταφοράς τιμαλφών κτλ.  Στους πελάτες της περιλαμβάνονται χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, λιανοπωλητές, κυβερνητικές υπηρεσίες (συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών τραπεζών), νομισματοκοπεία, κοσμηματοπωλεία και άλλες εμπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο. Το παγκόσμιο δίκτυο δραστηριοτήτων της σε 49 χώρες εξυπηρετεί πελάτες σε περισσότερες από 100 χώρες.
 

Δειτε Επισης

Η νέα γραφειακή ανάπτυξη αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα-Πού χωροθετείται και τι θα περιλαμβάνει
Φ. Στασόπουλος: Από πού πηγάζει η αύξηση κερδοφορίας της Ελληνικής-Θετική εξέλιξη η συμμετοχή της Eurobank
Ο βραχνάς της έλλειψης προσωπικού και οι κλάδοι με τις περισσότερες κενές θέσεις εργασίας
Ανακαινίσεις ξενοδοχείων-Πυρετώδεις εργασίες και ολικό λίφτινγκ μονάδων στα σκαριά
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
Eurobank Hub: Εκεί που κτυπά η καρδιά της τράπεζας και κτίζεται η τεχνολογική ανάπτυξη του ομίλου (pics)
Οι επιδόσεις των αεροδρομίων μας... Αύξηση επιβατικής κίνησης πέραν του 20% σε βάθος πενταετίας (πίνακες)
Επαναρχίζουν οι εργασίες για το τερματικό στο Βασιλικό-Τι δηλώνει ο Παπαναστασίου και η ανακοίνωση της CPP
Ενισχύουν τον κοινωνικό διάλογο προς διασφάλιση της ομαλότητας και της σταθερότητας στα εργασιακά
Στην τελική ευθεία για το Πάρκο Χρωμάτων στην Πάφο (pics)