Συζήτηση για το κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πρωτεύουσα διεξάγει η «Ανεκτίμητη Λευκωσία»

Το πρόβλημα του κυκλοφοριακού που ταλανίζει για χρόνια τη Λευκωσία θα συζητηθεί την ερχόμενη Τρίτη, στις 18:00, σε συζήτηση που διοργανώνει η πρωτοβουλία «Ανεκτίμητη Λευκωσία», στο Σκαλί Αγλαντζιάς. 

Σκοπός της συζήτησης, την οποία θα ανοίξει ο Υπουργός Μεταφορών Γιάννης Καρούσος, είναι να ασχοληθεί με την ποιότητα ζωής στη Λευκωσία, αλλά και πως αυτή μπορεί να βελτιωθεί.

Μιλώντας στον REPORTER, ο βουλευτής Λευκωσίας, εκπρόσωπος Τύπου του ΔΗΣΥ και εμπνευστής της πρωτοβουλίας «Ανεκτίμητη Λευκωσία», κ. Δημήτρης Δημητρίου, ανέφερε πως, «το κυκλοφοριακό είναι ένα από τα κυριότερα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε καθημερινά και επηρεάζει την ποιότητα της ζωής μας, αλλά και την αργοπορία ή την ταλαιπωρία που έχουμε στους δρόμους. Το κυκλοφοριακό πρόβλημα, το βλέπουμε μέρα με τη μέρα να εντείνεται και να μεγαλώνει».

Στόχος της εκδήλωσης, όπως εξήγησε, «είναι να δούμε κατά πόσον υπάρχει η πολιτική βούληση για να εφαρμοστεί το σχέδιο αστικής κινητικότητας της Λευκωσίας. Να βάλουμε κάτω τις λύσεις που είναι απαραίτητες πέραν της πεπατημένης, δηλαδή της δημιουργίας νέων λεωφόρων ή της διάνοιξης νέων δρόμων». Θέλουμε, συνέχισε ο Βουλευτής, «να δούμε πώς χρησιμοποιούμε τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πώς βρίσκουμε έξυπνες λύσεις που να μειώνουν σε συγκεκριμένες ώρες την τροχαία κίνηση και πώς έχουμε, αν έχουμε την καλή θέληση να βρούμε λύσεις σε αυτό το τεράστιο ζήτημα».

Κληθείς να σχολιάσει τους δρόμους που υπάρχει το μεγαλύτερο πρόβλημα, ο κ. Δημητρίου υπέδειξε ότι, «δεν υπάρχει λόγος να ονοματιστούν, εξηγώντας πως, «είναι όλοι οι δρόμοι που οδηγούν προς την εργασία το πρωί και προς τις κατοικημένες περιοχές το απόγευμα».

Ανάμεσα στα ερωτήματα που θα κληθούν να απαντήσουν, είναι αν «υπάρχουν λύσεις που έχουν να κάνουν με το κλιμακωτό ωράριο. Αν υπάρχουν λύσεις που μπορούν να λειτουργήσουν με ένα σύστημα απαρκάριστου αυτοκινήτου σε συγκεκριμένο σημείο και να σε μεταφέρει στο χώρο εργασίας σου και πίσω, καθώς και αν υπάρχουν κίνητρα για να αφήσει ο κόσμος το αυτοκίνητο.

Πέραν του Υπουργού Μεταφορών και του κ. Δημητρίου, ομιλητές στη συζήτηση θα είναι ο δρ. Λούκας Δημητρίου, Επίκουρος Καθηγητής ΠΜΜΠ, Διευθυντής Εργαστηρίου Συγκοινωνιακής Μηχανικής του Πανεπιστημίου Κύπρου, η κ. Εύη Αναγιωτού, Ανώτερη Εκτελεστικός Μηχανικός, Τμήμα Δημοσίων Έργων, Υπεύθυνη Κλάδου Βιώσιμης Κινητικότητας και ο κ. Στέλιος Κυθρεώτης, εμπειρογνώμονας σε θέματα αυτοκινήτου και οδικής ασφάλειας.

Όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν στην εκδήλωση, μπορούν να δηλώσουν συμμετοχή μέχρι τις 17 Οκτωβρίου στο τηλέφωνο 96466466. Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να αποστείλουν ηλεκτρονικό μήνυμα στο info@dmdemetriou.com ή στο τηλέφωνο 99466466.

Η συζήτηση, θα μεταδοθεί από τη σελίδα της «Ανεκτίμητης Λευκωσίας» στο Facebook ή από τη σελίδα του Vouli Tv στο Facebook και στο Youtube.

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου