Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Ναυάγιο για το deal Αρεταίειου – Ευαγγελίστριας

Σε ναυάγιο, πριν καν οριστικοποιηθεί, οδηγήθηκε το πολυσυζητημένο deal για ενοικίαση της γνωστής κλινικής Ευαγγελίστρια από το ιδιωτικό νοσοκομείο Αρεταίειο στη Λευκωσία.
 
Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, η εν λόγω συμφωνία εκμίσθωσης (το οικονομικό σκέλος), στην οποία είχαν καταλήξει τα δύο μέρη, οδηγήθηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων του Αρεταίειου Νοσοκομείου, η οποία την απέρριψε.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι διαβουλεύσεις που γίνονταν για το θέμα είχαν δει το προηγούμενο διάστημα το φως της δημοσιότητας και όπως είχε γίνει γνωστό, αφορούσαν την ενοικίαση των εγκαταστάσεων της Ευαγγελίστριας για περίοδο 8 χρόνων με δυνατότητα εξαγοράς της σε κάποια χρόνια.
 
Διαβάστε ακόμα: Δείτε πως προχωρά η Μαρίνα Αγίας Νάπας (Video)
 
Στόχος της διοίκησης του Αρεταίειου ήταν να ενοικιάσει την εν λόγω κλινική, με σκοπό να αυξήσει τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας σε περισσότερους ασθενείς, για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση στον απόηχο και της ένταξης του στο ΓεΣΥ. Υπενθυμίζεται ότι οι μισοί από τους χώρους του νοσοκομείου είναι μη κλινικοί, καθώς περιλαμβάνουν γραφεία ιατρών, διοίκησης, βοηθητικούς χώρος κ.α. Εξάλλου, η διατήρηση της δυνατότητας του νοσοκομείου για άσκηση, σε κάποιο βαθμό, και ιδιωτικής ιατρικής, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο της ανάγκες για ύπαρξη περισσότερου χώρου.
 
Πάντως, στον απόηχο της αρνητικής απόφασης για τη συνεργασία με την Ευαγγελίστρια, το Αρεταίειο μελετά διάφορα σενάρια, με ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του. Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, βρίσκεται στο τελικό στάδιο ο σχεδιασμός για τις επόμενες κινήσεις του νοσηλευτηρίου, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις σε διαφορετικά επίπεδα.
 
Διαβάστε ακόμα: Πλήρως ανανεωμένο ανοίγει τις πύλες του το Ajax Hotel
 
Αυτόνομη στο ΓεΣΥ η Ευαγγελίστρια
Την ίδια ώρα, το ιδιωτικό νοσοκομείο Ευαγγελίστρια έχει συμβληθεί το τελευταίο διάστημα με αριθμό ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και από τις 20 Ιουνίου έχει ενταχθεί αυτόνομα στο ΓεΣΥ.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο InBusinessNews, η Γενική Διευθύντρια της κλινικής, Ανδρούλα Κωνσταντινίδου, με την εφαρμογή της Β’ φάσης του ΓεΣΥ υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα στον τομέα της υγείας και σε αυτά τα πλαίσια είναι που η Ευαγγελίστρια συνεχίζει να συνομιλεί σε διάφορα επίπεδα και όχι μόνο με το Αρεταίειο. «Διερευνούμε διάφορες πιθανότητες συνεργασίας, όμως δεν υπάρχει τίποτε ανακοινώσιμο», ανέφερε η κ. Κωνσταντινίδου.
 
Αυτή τη στιγμή, συμπλήρωσε, η Ευαγγελίστρια προχωρεί αυτόνομα ενταγμένη στο ΓεΣΥ, έχει συμβληθεί με μεγάλο αριθμό ιατρών με ειδικότητες που δεν υπήρχαν πριν και λειτουργούμε με χειρουργεία στο τριπλάσιο και μεγάλη πληρότητα.
 
Οι όποιες συζητήσεις, τόνισε, δεν έχουν σταματήσει τη συνέχιση λειτουργίας της κλινικής. «Επειδή στο πλαίσιο του ΓεΣΥ οι μεγαλύτερες  μονάδες έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα, γι αυτό κι εμείς συζητούμε και  εξετάζουμε τρόπους για ομαδοποίηση κλινών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Δεν απέκλεισε πάντως, το ενδεχόμενο η Ευαγγελίστρια να μην προχωρήσει τελικά σε καμία συνεργασία με άλλο νοσηλευτήριο και να συνεχίσει ως έχει αυτόνομα.
 
 

Δειτε Επισης

Bowling Boutique Bar & Grill: Ο νέος χώρος bowling που αφίχθηκε στην Έγκωμη (photos)
Στο τεύχος Μαρτίου του περιοδικού GOLD: Hail to the Chief Financial Officer
MyPetrolina app: Δίνει την ευκαιρία διεκδίκησης δύο Nissan X-Trail e-POWER αξίας €46,100 το καθένα
Πώς μπορώ να πάρω Εγγυητική Επιστολή μέσω Ασφαλιστικής Εταιρείας;
Το έργο EU Heyday και Δήμος Πάφου σε καλούν στον γύρο της Πάφου
Όμιλος Εταιρειών UW Group: Πλέοντας προς το μέλλον
Kyriakides Mushrooms: Μια So Mush Better υποψηφιότητα στα In Business Awards
Ενδυνάμωση σχέσεων με Δήμο Τρίπολης συζήτησε ο Δήμαρχος Παραλιμνίου
ΓΕΡΗΕΤ: Εννέα στους δέκα πολίτες χρησιμοποιούν τις ταχυδρομικές υπηρεσίες
Τα Beauty Line τιμούν την Ημέρα της Γυναίκας