Ναυάγιο για το deal Αρεταίειου – Ευαγγελίστριας

Μαρία Στυλιανού  10/07/2020 07:33
Ναυάγιο για το deal Αρεταίειου – Ευαγγελίστριας

Ναυάγιο για το deal Αρεταίειου – Ευαγγελίστριας

Μαρία Στυλιανού  10/07/2020 07:33
Σε ναυάγιο, πριν καν οριστικοποιηθεί, οδηγήθηκε το πολυσυζητημένο deal για ενοικίαση της γνωστής κλινικής Ευαγγελίστρια από το ιδιωτικό νοσοκομείο Αρεταίειο στη Λευκωσία.

RELATED ARTICLES

 
Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, η εν λόγω συμφωνία εκμίσθωσης (το οικονομικό σκέλος), στην οποία είχαν καταλήξει τα δύο μέρη, οδηγήθηκε ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης των Μετόχων του Αρεταίειου Νοσοκομείου, η οποία την απέρριψε.
 
Υπενθυμίζεται ότι οι διαβουλεύσεις που γίνονταν για το θέμα είχαν δει το προηγούμενο διάστημα το φως της δημοσιότητας και όπως είχε γίνει γνωστό, αφορούσαν την ενοικίαση των εγκαταστάσεων της Ευαγγελίστριας για περίοδο 8 χρόνων με δυνατότητα εξαγοράς της σε κάποια χρόνια.
 
 
Στόχος της διοίκησης του Αρεταίειου ήταν να ενοικιάσει την εν λόγω κλινική, με σκοπό να αυξήσει τη δυνατότητα παροχής υπηρεσιών υγείας σε περισσότερους ασθενείς, για να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση στον απόηχο και της ένταξης του στο ΓεΣΥ. Υπενθυμίζεται ότι οι μισοί από τους χώρους του νοσοκομείου είναι μη κλινικοί, καθώς περιλαμβάνουν γραφεία ιατρών, διοίκησης, βοηθητικούς χώρος κ.α. Εξάλλου, η διατήρηση της δυνατότητας του νοσοκομείου για άσκηση, σε κάποιο βαθμό, και ιδιωτικής ιατρικής, μεγαλώνει ακόμα περισσότερο της ανάγκες για ύπαρξη περισσότερου χώρου.
 
Πάντως, στον απόηχο της αρνητικής απόφασης για τη συνεργασία με την Ευαγγελίστρια, το Αρεταίειο μελετά διάφορα σενάρια, με ανοιχτό το ενδεχόμενο επέκτασης των υφιστάμενων εγκαταστάσεων του. Όπως πληροφορείται το InBusinessNews, βρίσκεται στο τελικό στάδιο ο σχεδιασμός για τις επόμενες κινήσεις του νοσηλευτηρίου, ενώ παράλληλα συνεχίζονται οι διαβουλεύσεις σε διαφορετικά επίπεδα.
 
 
Αυτόνομη στο ΓεΣΥ η Ευαγγελίστρια
Την ίδια ώρα, το ιδιωτικό νοσοκομείο Ευαγγελίστρια έχει συμβληθεί το τελευταίο διάστημα με αριθμό ιατρών διαφόρων ειδικοτήτων και από τις 20 Ιουνίου έχει ενταχθεί αυτόνομα στο ΓεΣΥ.
Όπως ανέφερε, μιλώντας στο InBusinessNews, η Γενική Διευθύντρια της κλινικής, Ανδρούλα Κωνσταντινίδου, με την εφαρμογή της Β’ φάσης του ΓεΣΥ υπάρχει μια μεγάλη κινητικότητα στον τομέα της υγείας και σε αυτά τα πλαίσια είναι που η Ευαγγελίστρια συνεχίζει να συνομιλεί σε διάφορα επίπεδα και όχι μόνο με το Αρεταίειο. «Διερευνούμε διάφορες πιθανότητες συνεργασίας, όμως δεν υπάρχει τίποτε ανακοινώσιμο», ανέφερε η κ. Κωνσταντινίδου.
 
Αυτή τη στιγμή, συμπλήρωσε, η Ευαγγελίστρια προχωρεί αυτόνομα ενταγμένη στο ΓεΣΥ, έχει συμβληθεί με μεγάλο αριθμό ιατρών με ειδικότητες που δεν υπήρχαν πριν και λειτουργούμε με χειρουργεία στο τριπλάσιο και μεγάλη πληρότητα.
 
Οι όποιες συζητήσεις, τόνισε, δεν έχουν σταματήσει τη συνέχιση λειτουργίας της κλινικής. «Επειδή στο πλαίσιο του ΓεΣΥ οι μεγαλύτερες  μονάδες έχουν σημαντικά πλεονεκτήματα, γι αυτό κι εμείς συζητούμε και  εξετάζουμε τρόπους για ομαδοποίηση κλινών», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Δεν απέκλεισε πάντως, το ενδεχόμενο η Ευαγγελίστρια να μην προχωρήσει τελικά σε καμία συνεργασία με άλλο νοσηλευτήριο και να συνεχίσει ως έχει αυτόνομα.
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας