"Blockchain and the future of the Financial sector, Law, and Democracy. Three women's perspectives"

Το Decentralized Nicosia Chapter, σε συνεργασία με την κυβέρνηση του Καναδά, διοργανώνουν την ανοιχτή εκδήλωση με τίτλο "Blockchain and the future of the Financial sector, Law, and Democracy. Three women's perspectives" την Τετάρτη, 18/09/2019, από τις 6:30 μ.μ. μέχρι τις 9:00 μ.μ., στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας (Αμφιθέατρο UNESCO, Λεωφόρος Μακεδονιτίσσης 46). 

Οι τρεις ομιλήτριες, η καθηγήτρια Σούλλα Λουκά, η δικηγόρος Χριστιάνα Αριστείδου, και η πολιτική επιστήμονας Αντωνία Μιχαήλ, θα συζητήσουν θέματα τα οποία περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την επιρροή της τεχνολογίας Blockchain στο μέλλον του Χρηματοπιστωτικού τομέα, του Νομικού τομέα, και του τομέα της Δημοκρατίας, ενώ θα λάβει χώρα και σχετική εισαγωγική ομιλία από την κυρία Debbie DesRosiers – Σύμβουλο Πολιτικών και Δημοσίων θεμάτων – Πρεσβεία του Καναδά στην Ελληνική Δημοκρατία και Ύπατη Αρμοστεία στην Κυπριακή Δημοκρατία, σε σχέση με το Οικοσύστημα Αποκεντρωμένων Τεχνολογιών του Καναδά και τα μέχρι τώρα αποτελέσματα.
Το Decentralized Nicosia Chapter, και η κυβέρνηση του Καναδά, διοργανώνουν αυτή την ανοιχτή εκδήλωση για να αυξήσουν την ευαισθητοποίηση των παρευρισκομένων σε σχέση με το πώς αυτή η διασπαστική τεχνολογία θα επηρεάσει, ή ακόμη και θα επαναπροσδιορίσει το status quo στον Χρηματοπιστωτικό τομέα, στο Νομικό τομέα και στον τομέα της Δημοκρατίας, όπου και θα εξετασθούν οι ευκαιρίες και οι απειλές της χρήσης αυτής της τεχνολογίας, και θα αναλυθούν σχετικές προβλέψεις επί του θέματος.
Επιπροσθέτως, και οι δύο διοργανωτές θα θέλανε να υπερτονίσουνε την σημασία της γυναικείας συμμετοχής μέσω της ανταλλαγής απόψεων, της προβολής και διάχυσης ιδεών και προτάσεων που ενισχύουν και εμπλουτίζουν, ευαισθητοποιούν και ενδυναμώνουν, ελκύουν και εμπνέουν, τη γυναικεία παρουσία στους τομείς της χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας και πολιτικών δρώμενων.

Η εκδήλωση θα είναι στην Αγγλική γλώσσα, θα είναι δωρεάν, θα μεταδίδεται ζωντανά, και θα καταγράφεται για μελλοντική χρήση.

Πρόγραμμα εκδήλωσης:

18:30-19:00 Εγγραφή
19:00-19:10 "Canada’s Blockchain ecosystem and results so far" από την κυρία Debbie DesRosiers – Σύμβουλο Πολιτικών και Δημοσίων Θεμάτων - Πρεσβεία του Καναδά στην Ελληνική Δημοκρατία και Ύπατη Αρμοστεία στην Κυπριακή Δημοκρατία.
19:10-19:35 "Intelligent Transformation of the Financial Sector: Blockchain & AI", από την καθηγήτρια Σούλλα Λουκά - PhD στην Επιστήμη Υπολογιστών – Μία από τις κορυφαίες 100 Γυναίκες στον τομέα της χρηματοοικονομικής Τεχνολογίας 2019, Διευθύντρια της Πρωτοβουλίας Blockchain, και Διευθύντρια στο Ινστιτούτο για το Μέλλον του Πανεπιστημίου Λευκωσίας
19:35-20:00 "Blockchain: Smart Contracts, DAOs and the future of law", από την κυρία Χριστιάνα Αριστείδου - Technology-Business Lawyer – Εθνική Αντιπρόσωπος στο ISO TC/307 για το Blockchain και DLTs, ITU FG DLT – Ιδρυτικό Μέλος και Αντιπρόεδρος του Cyprus Blockchain Association
20:00-20:25 "Voter turnout, Blockchain voting, and the future of Democracy", από την κυρία Αντωνία Μιχαήλ – Πολιτική Επιστήμονας, MBA, LLM (Int. Bus.) – Σύμβουλος σε θέματα Κανονιστικής Συμμόρφωσης (ΞΠΧ/ΧΤ) – Εκλελεγμένη Γραμματέας του Decentralized Nicosia Chapter
20:25-20:40 Ερωτήσεις - Απαντήσεις
20:40-21:00 Επαγγελματική δικτύωση
 

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη