Το ταξίδι της ζωής

Η ζωή είναι ένα ταξίδι. Το ρητό μπορεί να ακούγεται κλισέ, μα έχω σκοπό να σας δείξω πως όχι μόνο η ζωή είναι όντως ταξίδι, αλλά ένα το οποίο γεμίζει την καρδιά με αστείρευτο ενθουσιασμό. Ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Γεννιόμαστε σε συναρπαστικές εποχές. Τη στιγμή που ερχόμαστε σε αυτόν τον κόσμο αρχίζουμε να τον εξερευνούμε. Για τις πρώτες δυο εβδομάδες της ζωής μας βλέπουμε μόνο γκρίζες, θολές φιγούρες και ακούμε δυσνόητους ήχους. Προοδευτικά, οι αισθήσεις μας αρχίζουν να οξύνονται. Με την πάροδο του χρόνου αρχίζουμε να βλέπουμε και να ακούμε τον κόσμο πιο καθαρά. Μεταμορφωνόμαστε σε σφουγγάρια τα οποία απορροφούν κάθε κύτταρο εμπειρίας που συναντάμε στο διάβα μας. Αυτά τα πρώτα χρόνια κατά τα οποία παλεύουμε να σταθούμε στα πόδια μας, πέφτουμε αμέτρητες φορές, έπειτα ξανασηκωνόμαστε, αποτελούν τα θεμελιώδη, πιο σημαντικά χρόνια ολόκληρης της ζωής μας. Γιατί; Πολύ απλά επειδή μας εξοπλίζουν με τα εργαλεία τα οποία θα μας βοηθήσουν μετέπειτα να πάρουμε αυτό το τόσο όμορφο ταξίδι στον καταγάλανο ωκεανό της ζωής. Αυτά τα πάνω, κάτω, και ξανά πάνω, οι κορυφές και οι κοιλάδες του πρώιμου κινητικού μας συστήματος, αντιπροσωπεύουν το ελατήριο που μας σπρώχνει στο κατάστρωμα του πλοίου με το οποίο ταξιδεύουμε στα απρόβλεπτα νερά της ζωής. Έχουμε τον έλεγχο αυτού του πλοίου, είμαστε καπετάνιοι της μοίρας μας.

Και έτσι το ταξίδι ξεκινά! Βάζουμε πλώρη για να εξερευνήσουμε την ανοικτή θάλασσα και όλες τις περιπέτειες που κρύβει μέσα της. Κάποιες φορές, μας στέλνει κύματα στο δρόμο μας. Άλλες φορές, το πλοίο μας απολαμβάνει τα πιο ιλαρά νερά. Σε κάθε περίπτωση, το κόλπο είναι να κατευθύνουμε το πλοίο μας στην πιο ασφαλή και απολαυστική κατεύθυνση. Τα μαινόμενα κύματα μπορούν να μας διδάξουν τα πιο πολύτιμα μαθήματα, ενώ τα ήρεμα νερά μας δίνουν αρκετό χρόνο για να αναλογιστούμε και να απορροφήσουμε τα σχετικά διδάγματα. Οι κακουχίες μας σκληραγωγούν. Οι εύκολοι καιροί μας αναζωογονούν. Και το όλο ταξίδι ενώνει μαζί τις εμπειρίες που προκύπτουν σε κάθε λιμάνι.
 
Εκ φύσεως, είμαστε περιπετειώδη όντα. Επιζητούμε την αδρεναλίνη και την έγχυση της σε μεγάλες ποσότητες. Αναζητούμε εκείνα τα κύματα που θα μας ανεβάσουν ψηλά, αλλά την ίδια στιγμή πρέπει να είμαστε σίγουροι πως έπειτα θα μας κατεβάσουν στη θάλασσα με ασφάλεια για να συνεχίσουμε το ταξίδι μας. Όλοι οι καλοί καπετάνιοι έχουν ένα κοινό στοιχείο: εκείνο το είδος της ενόρασης που προβλέπει τον κίνδυνο και τον διαχειρίζεται αποτελεσματικά, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η ομαλή μετάβαση από το σημείο A στο σημείο Β, κι έπειτα στο σημείο Ω. Η περίπτωση του Τιτανικού αποτελεί παράδειγμα προς αποφυγή σε αυτό το πλαίσιο!

Στο ταξίδι της ζωής, υπάρχει ένα στοιχείο που μπορεί να μας εξοπλίσει με την 20/20 ενόραση την οποία μόνο οι πιο ικανοί καπετάνιοι διαθέτουν. Ονομάζεται ‘ασφάλεια’, και με την εξασφάλιση της σε όλες τις σημαντικές πτυχές της ζωής μας μπορούμε να αντισταθμίσουμε αποτελεσματικά τον κίνδυνο που προκύπτει από όλα εκείνα τα τρομακτικά κύματα τα οποία μπορούν να βρεθούν στο δρόμο μας όταν το πλοίο μας κατευθυνθεί προς το άγνωστο. Μια καλή ασφάλεια, ανεξαρτήτως αν αφορά ζωή, υγεία, συνέχιση επιχείρησης ή τις σπουδές των παιδιών μας, μπορεί να πάρει όλα τα ρίσκα από το δρομολόγιο της ζωής και να τα μεταφέρει στην ασφαλιστική εταιρεία, επιτρέποντας μας να απολαύσουμε την καταγάλανη θάλασσα με ψυχική ηρεμία. Και ενώ ο τελικός προορισμός είναι ο ίδιος για όλους, η πορεία που επιλέγουμε για να φτάσουμε εκεί παίζει σημαντικό ρόλο. Οι αποφάσεις που παίρνουμε καθορίζουν το δρομολόγιο μας και δίνουν ώθηση στη φρεγάτα μας. Μας επιτρέπουν να απολαύσουμε τα ήρεμα νερά και να καβαλήσουμε όλα τα κύματα τόσο με ενθουσιασμό όσο και με ασφάλεια. Και μας παρέχουν το μεγαλύτερο προνόμιο που υπάρχει στη ζωή: την ικανότητα να ευχαριστηθούμε το Μεγάλο Ταξίδι και να μάθουμε όσα πιο πολλά μπορούμε δια μέσω του.

Ο Καβάφης το έχει πει καλύτερα:

Σαν βγεις στο πηγαιμό για την Ιθάκη, 
να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος, 
γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.
Τους Λαιστρυγόνας και τους Κύκλωπας, 
τον θυμωμένο Ποσειδώνα μη φοβάσαι, 
τέτοια στον δρόμο σου ποτέ σου δε θα βρεις, 
αν μεν’ η σκέψις σου υψηλή, αν εκλεκτή
συγκίνησις το πνεύμα και το σώμα σου αγγίζει.

Αυτή η συγκίνηση στην οποία αναφέρεται ο Καβάφης απολαμβάνεται περισσότερο με το σωστό είδος ασφάλειας!

Για να δείτε πως τα προϊόντα της EuroLife μπορούν να σας βοηθήσουν να προγραμματίσετε τη ζωή σας με επιτυχία, μπορείτε να επικοινωνήσετε με τον κ. Στάθη Στασή (Εγκεκριμένος Χρηματοοικονομικός και Ασφαλιστικός Σύμβουλος και μέλος MDRT*) στο 99531119 ή με e-mail στο info@stathisstasis.com. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με μια ευρεία γκάμα επιλογών προγραμματισμού ζωής, επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του: www.stathisstasis.com.

*Τι είναι το MDRT: Το Million Dollar Round Table είναι το πρότυπο της ασφαλιστικής αριστείας, τα μέλη του οποίου κρίνονται βάσει υψηλών και αυστηρών κριτηρίων παραγωγής, ηθικής και επαγγελματικής δεοντολογίας.

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη