Τάκης Φειδία: Νέες προοπτικές για τη CNP μετά την εξαγορά

Μαρία Στυλιανού  05/06/2019 07:29
Τάκης Φειδία: Νέες προοπτικές για τη CNP μετά την εξαγορά

Τάκης Φειδία: Νέες προοπτικές για τη CNP μετά την εξαγορά

Μαρία Στυλιανού  05/06/2019 07:29
Τεράστια ψήφο εμπιστοσύνης προς την κυπριακή οικονομία συνιστά η εξαγορά του υπόλοιπου ποσοστού 49,9% της CNP Κύπρου από τον γαλλικό ασφαλιστικό κολοσσό CNP Assurances. Η εν λόγω επένδυση καταδεικνύει ότι οι εκπρόσωποι του γαλλικού ομίλου διαπιστώνουν την εντυπωσιακή ανάκαμψη της κυπριακής οικονομίας καθώς επίσης και τις προοπτικές που προσφέρει η Κύπρος στον τομέα των επενδύσεων. 

Παράλληλα, η συγκεκριμένη συναλλαγή αποκτά μεγάλη σημασία και για τις ασφαλιστικές εταιρείες του Ομίλου CNP στην Κύπρο, CNP CYPRIALIFE και CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, το 100% των μετοχών των οποίων αποκτά πλέον ο γαλλικός ασφαλιστικός όμιλος, διανοίγοντας νέες προοπτικές. Υπενθυμίζεται ότι η CNP Assurances εξαγόρασε το εναπομείναν μερίδιο του 49,9% του κυπριακού ασφαλιστικού ομίλου από την Τράπεζα Κύπρου, έναντι €97,5 εκατ

Διαβάστε ακόμα: Νέο πολυτελές έργο για τη Λεμεσό από την Imperio με πανοραμική θέα

Διαβάστε ακόμα: Τεράστιο άλμα 72% στα ακίνητα

Μιλώντας στο InBusinessNews, o Ανώτερος Εκτελεστικός Διευθυντής της CNP Κύπρου, Τάκης Φειδία, εξέφρασε την ικανοποίηση του από αυτή την εξέλιξη, προσθέτοντας ότι η απόκτηση πλέον του 100% των μετοχών από τον γαλλικό όμιλο διανοίγει ευκαιρίες για νέες προοπτικές και συνεργασίες για τον ασφαλιστικό όμιλο. 

Διαβάστε ακόμα: Ειδικό Αφιέρωμα-Aon: Η Κύπρος μπορεί να καταστεί πύλη διαχείρισης διασυνοριακών ταμείων

«Σίγουρα περιμένουμε αύξηση του μεριδίου αγορά μας, τόσο στον γενικό όσο και στον κλάδο ζωής και εκτιμούμε ότι η CNP Assurances, ως ο μοναδικός μας μέτοχος, θα μας βοηθήσει και θα μας δώσει τη δυνατότητα να απελευθερώσουμε δυνάμεις για να αναπτύξουμε τις εργασίες μας», τόνισε ο κ. Φειδία. 

Ερωτηθείς για τα επόμενα βήματα του οργανισμού, ο κ. Φειδία σημείωσε ότι οι προσπάθειες από δω και μπρος θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη των εταιρειών μας. «Μαζί με το γαλλικό Όμιλο θα δούμε τα θέματα στρατηγικής μας ανάπτυξης και με ποιο τρόπο θα προχωρήσουμε, το σίγουρο πάντως είναι ότι ανοίγονται νέοι δρόμοι για μας, υπάρχουν πάρα πολλές δυνατότητες», κατέληξε ο κ. Φειδία. 

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας