CARDET: Επεκτείνει τη συνεργασία με το Yale School of Public Health

Το CARDET ανακοινώνει με ιδιαίτερη υπερηφάνεια την ανανέωση της συνεργασίας του με το Yale School of Public Health στους τομείς της έρευνας, εκπαίδευσης και ανάπτυξης. Οι δύο πλευρές επισφράγισαν την επέκταση της επιτυχημένης τους συνεργασίας με την υπογραφή νέου μνημόνιο συνεργασίας (MoU) από τον Πρύτανη του Yale School of Public Health, Dr. Sten H. Vermund και τον Εκτελεστικό Διευθυντή του CARDET Δρ. Χαράλαμπο Βρασίδα.   
 
Η υπογραφή του νέου Μνημονίου Συνεργασίας αποτελεί μια σαφή έκφραση της πρόθεσης των δύο οργανισμών για περεταίρω εμβάθυνση της αμοιβαίως επωφελούς τους συνεργασίας η οποία ξεκίνησε το 2015 και προϋποθέτει αλληλοϋποστήριξη και ανταλλαγή εμπειρογνωμοσύνης και καλών πρακτικών σε θέματα εκπαίδευσης. Διαμορφώνει παράλληλα ένα πλαίσιο για την διερεύνηση, σχεδιασμό και διενέργεια κοινών δράσεων και προγραμμάτων στην Ευρωμεσογειακή περιφέρεια.
 
Από το 2015 μέχρι το 2018, οι δύο οργανισμοί διενήργησαν με επιτυχία αρκετές δράσεις όπως το Open Education Series, την προσφορά πρακτικής εργασίας σε μαθητές του Yale στην Κύπρο, την παροχή  μαθημάτων μέσω διαδικτύου και δια ζώσης καθώς και την έκδοση ενός βιβλίου. Επιπρόσθετα, συνδιοργάνωσαν επιμορφωτικά σεμινάρια και ένα διεθνές συνέδριο για την εκπαίδευση και μεταρρύθμιση στον τομέα της υγείας. 
 
Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή της συμφωνίας ο Πρύτανης του Yale School of Public Health, Dr. Sten H. Vermund ανέφερε: «Η Κύπρος βρίσκεται σε ένα εξαιρετικά σημαντικό γεωγραφικά σταυροδρόμι και το CARDET είναι ένας εξαιρετικά έμπειρος οργανισμός αποτελούμενος από εμπειρογνώμονες στον τομέα της εκπαίδευσης και προσδοκούμε στη συνέχιση της κοινώς επωφελούς μας συνεργασίας στον τομέα της μεταπτυχιακής εκπαίδευσης στη δημόσια υγεία.»
 
Από πλευράς του ο Δρ. Βρασίδας σημείωσε ότι «η προέκταση της συνεργασίας μας με ένα από τα καλύτερα πανεπιστήμια στον κόσμο αποτελεί ιδιαίτερη τιμή για το CARDET και είναι μια εξαιρετική ευκαιρία για μας να αποκομίσουμε εμπειρίες και να ενισχύσουμε τις δυνατότητες και εξειδίκευση μας. Είμαστε πεπεισμένοι ότι η συνεργασία αυτή θα συμβάλλει στην περεταίρω ανάπτυξη της ικανότητας μας να σχεδιάσουμε και να φέρουμε σε πέρας νέες καινοτόμες και αποτελεσματικές δράσεις στους τομείς της έρευνας, εκπαίδευσης και ανάπτυξης.»
 
 

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη