Χορηγία Κατηγορίας Υπηρεσίες

Χρίστος Καλογέρης: Προοπτικές ενίσχυσης του fund industry της Κύπρου

Στη δυνατότητα ενίσχυσης της βιομηχανίας των επενδυτικών ταμείων και τον ρόλο που διαδραματίζει ο τραπεζικός τομέας σε αυτή την προσπάθεια αναφέρθηκε ο General Manager της BOC Asset Management Ltd, Χρίστος Καλογέρης.

Μιλώντας στο InBusinessNews ενόψει του The Cyprus Headquartering and Funds Summit, το οποίο διεξαχθεί στις 6 Μαΐου στο Tel Aviv, τόνισε ότι η Τράπεζα Κύπρου, διαβλέποντας τις προοπτικές επένδυσης στο fund industry του νησιού, ήταν η πρώτη τοπική τράπεζα, η οποία δημιούργησε την BOC Asset Management, η οποία έχει σκοπό να εδραιωθεί στον τομέα των funds στην Κύπρο.

Διαβάστε ακόμα: Deloitte: Νέα εποχή Going Global

Διαβάστε ακόμα: Interyachting: Με το ιστιοφόρο Βavaria C45 στο Limassol Boat Show

Ποια η σημασία του συνεδρίου και πώς αξιολογείτε την προσπάθεια της Κύπρου να γίνει investment funds jurisdiction/ Headquartering Destination; 
Το συνέδριο αποκτά τεράστια σημασία, καθώς το Ισραήλ είναι μία γειτονική χώρα με την Κύπρο, η οποία διατηρεί πολλές επαφές με το νησί μας. Πιστεύω ότι τα funds, τα οποία διέπονται από ευρωπαϊκές οδηγίες, δίνουν τη δυνατότητα στο Ισραήλ να αξιοποιήσει ένα «όχημα» ευρωπαϊκών προδιαγραφών μέσω της Κύπρου.

Πώς μπορεί να συμβάλει ο τραπεζικός τομέας στο να καταστεί η Κύπρος προορισμός για επενδυτικά ταμεία;
Ο τραπεζικός τομέας διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στη διαχείριση κεφαλαίων, αν λάβουμε υπόψη ότι όλες οι τραπεζικοί κολοσσοί του εξωτερικού διαθέτουν τις δικές τους θυγατρικές εταιρείες διαχείρισης περιουσιακών στοιχείων (asset management) και τα δικά τους funds. Σε τοπικό επίπεδο, πιστεύω ότι η Κύπρος μπορεί σταδιακά να καταστεί προορισμός για επενδυτικά ταμεία. Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Κύπρου, διαβλέποντας τις προοπτικές επένδυσης στο fund industry του νησιού, ήταν η πρώτη τοπική τράπεζα, η οποία τον Δεκέμβριο του 2017 δημιούργησε μία νέα θυγατρική, την BOC Asset Management, η οποία έχει σκοπό να εδραιωθεί στον τομέα των funds στην Κύπρο. Ταυτόχρονα, πέραν της θυγατρικής της, ασχολείται ενεργά στο κομμάτι της θεματοφυλακής για επενδυτικά ταμεία, καθώς και για άλλες υπηρεσίες, όπως αδειοδότηση επενδυτικών ταμείων.  

Γεωγραφικά ποιες χώρες μας ενδιαφέρουν περισσότερο για προσέλκυση πελατών;
Ως Κύπρος προσπαθούμε να μεγαλώσουμε το industry των επενδυτικών ταμείων και γι’ αυτό δεν θα έπρεπε να επικεντρώσουμε το ενδιαφέρον μας σε συγκεκριμένες χώρες. Στόχος μας είναι όλες οι γειτονικές χώρες είτε εντός ΕΕ, οι οποίες γνωρίζουν εκτενώς τον θεσμό των επενδυτικών ταμείων, είτε εκτός ΕΕ (όπως για παράδειγμα το Ισραήλ), καθώς αυτός είναι ένας τρόπος να γνωρίσουν και να χρησιμοποιήσουν τον εν λόγω θεσμό.

The Cyprus Headquartering and Funds Summit
Ανάμεσα στους χορηγούς του συνεδρίου είναι οι Bank of Cyprus, Centaur Trust Group, Chrysostomides, Deloitte, Eurobank Cyprus, EY, KPMG, PwC Cyprus και Treppides Funds Services.

Υποστηρικτές είναι οι Ayia Napa Marina, Imperio Group, Kinanis Law Firm και MAP S. Platis.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Cyprus Investment Funds Association (CIFA), τον Invest Cyprus και την IMH. 

Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ

Δειτε Επισης

Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Συνεργασία U Travel-Capacitor Partners: Ρεκόρ στις online πωλήσεις των ταξιδιωτικών πακέτων του Tomorrowland
7ο Cyprus HealthCare Conference: Η πορεία προς ισότιμο και καθολικό σύστημα υγείας
Η νέα επιστημονική επιτροπή του ΠΑΣΥΚΑΦ
Φαίδωνας Φαίδωνος: Πάνω από 600 οι φοιτητές ΤΕΠΑΚ στην Πάφο τη νέα χρονιά
Τομείς συνεργασίας συζήτησαν Βαφεάδης και Χατζημανώλη με DP World στο Ντουμπάι
Επιχειρηματικό φόρουμ Κύπρου-Εσθονίας: Προώθηση διμερών συνεργασιών
Οι εποπτικές προτεραιότητες της ΕΚΚ για το 2024-Επικέντρωση σε ΚΕΠΕΥ με διασυνοριακές δραστηριότητες
Εργασιακή ευημερία: Βασικός παράγοντας για τη βιώσιμη επιτυχία των οργανισμών
Ανανέωση διεθνούς διαπίστευσης EFMD για το Πρόγραμμα ΜΒΑ του Πανεπιστημίου Κύπρου