CEO Parimatch, Sergey Portnov: Δουλεύοντας με έδρα την Κύπρο

Tα πλεονεκτήματα που προσφέρει η Κύπρος ως χώρα για τη μεταφορά της έδρας ξένων εταιρειών απαριθμεί ο CEO της Parimatch, Sergey Portnov, ενώ παράλληλα μιλά και για τις προκλήσεις και τις γραφειοκρατικές διαδικασίες που ισχύουν στο νησί μας και οι οποίες δυσχεραίνουν τη γρήγορη εξυπηρέτηση ξένων εταιρειών. 
 
Σε άρθρο του στο περιοδικό Gold, ο κ. Portnov εκφράζει την άποψη ότι η Κύπρος αποτελεί ένα εξαιρετικό μέρος για τη μεταφορά της έδρας της εταιρείας του, η οποία επιθυμεί να συνεχίσει την επέκταση των δραστηριοτήτων της στην ευρωπαϊκή αγορά.

Απαριθμώντας τα πλεονεκτήματα του νησιού μας σημειώνει ότι πέραν από την ύπαρξη σημαντικού αριθμού ρωσόφωνων, η Κύπρος διαθέτει μια ισχυρή επιχειρηματική κοινότητα και καλές ρυθμιστικές συνθήκες, οι οποίες βοηθούν την Parimatch στην άσκηση των εργασιών της. Πρόσθεσε, επίσης, ότι ένας ακόμη λόγος για τον οποίο η μετεγκατάσταση της εταιρείας στο νησί μας ήταν επιτυχής και μάλιστα σε μικρό χρονικό διάστημα, ήταν η πρόσληψη των κατάλληλων ατόμων, με βαθιά γνώση και τεράστια εμπειρία στη δημιουργία ομάδων, οι οποίοι ήταν έτοιμοι για προκλήσεις.

Διαβάστε ακόμα: Θ. Χρονόπουλος: Τι αλλάζει στην ΜΤΝ

Διαβάστε ακόμα: Μεγάλο ενδιαφέρον για το The Cyprus Headquartering and Funds Summit

Τα επόμενα πλάνα
Ο CEO της εταιρείας έκανε λόγο για μεγάλα σχέδια στην περαιτέρω ανάπτυξη της επικοινωνιακής λειτουργίας της Parimatch, κομμάτι το οποίο θα προχωρήσει από την έδρα της εταιρείας στην Κύπρο.

Προς το παρόν, πρόσθεσε, δεν έχουν γίνει σχέδια για άνοιγμα καταστημάτων πώλησης στοιχημάτων στην Κύπρο, αντίθετα η προσοχή δίδεται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα.

Τα μειονεκτήματα
Η Κύπρος, τόνισε ο κ. Portnov έχει πολλές ομοιότητες και με άλλες χώρες στις οποίες έχει δραστηριοποιηθεί η Parimatch. Όπως και σε άλλες γεωγραφικές τοποθεσίες, είμαστε σε συνεχή επαφή με τον ρυθμιστή, την Εθνική Αρχή Στοιχημάτων. Ωστόσο, πρόσθεσε, «η πρόκληση που αντιμετωπίζουμε στην Κύπρο είναι ότι μερικές φορές οι κυβερνητικές υπηρεσίες παράσχουν με αργούς ρυθμούς τις απαραίτητες εγκρίσεις, γεγονός που αποτελεί δυσμενή παράγοντα για μια τόσο ταχέως μεταβαλλόμενη εταιρεία όπως η Parimatch». Παρά ταύτα, συμπλήρωσε, «είμαστε βέβαιοι ότι θα ακολουθήσουν βελτιώσεις και η εταιρεία μας, ως επαγγελματική επιχείρηση, είναι ανοικτή στο να  βοηθήσει την κυπριακή κυβέρνηση με οποιονδήποτε τρόπο μπορεί».

Οι προκλήσεις
Σε άλλο σημείο του άρθρου του, σημειώνει ότι αν και η εμπειρία της μεταφοράς της έδρας της Parimatch στην Κύπρο ήταν γενικά θετική, εντούτοις είχε και κάποιες άλλες προκλήσεις. Κάθε εταιρεία που επιθυμεί να μεταφέρει την έδρα της αλλού αντιμετωπίζει τα ίδια ζητήματα: Εύρεση κατάλληλων νέων γραφείων, καλές συγκοινωνιακές συνδέσεις, γρήγορο διαδίκτυο και χώρους για διαμονή των υπαλλήλων που θα μεταφερθούν. Πιστεύουμε, σημείωσε  κ. Portnov, ότι αυτά τα προβλήματα θα μπορούσαν να λυθούν πιο εύκολα με την κατασκευή επιχειρηματικών πάρκων υψηλής ποιότητας. «Σε περίπτωση που η κυπριακή κυβέρνηση επιλέξει να εστιάσει στην προσέλκυση επενδυτών, θέτοντας ως προτεραιότητα τη δημιουργία τέτοιων  επιχειρηματικών πάρκων, πιστεύουμε ότι περισσότερες εταιρείες θα αποφασίσουν να μεταφέρουν την έδρα τους στο νησί», συμπλήρωσε.
 
Τέλος, μετέφερε τη θέση του ότι η περαιτέρω επέκταση της Parimatch στην Κύπρο είναι δυνατή εάν η Κυβέρνηση επιτρέψει την άδεια λειτουργίας online καζίνο, η οποία θα αποτελέσει εναλλακτική λύση στις αντίστοιχες άδειες που προσφέρει σήμερα στη Μάλτα.

H Parimatch είναι μια διεθνής πλατφόρμα στοιχημάτων που συνδέει τις αναδυόμενες αγορές με τον κόσμο των παραδοσιακών καθώς και των ειδικών στοιχημάτων. Η εταιρεία εργοδοτεί περισσότερους από 1.600 υπαλλήλους παγκοσμίως, παρέχοντας υποστήριξη σε περίπου δύο εκατομμύρια πελάτες και καλύπτοντας περισσότερα από 20 αθλήματα, 60 χώρες και 600 αθλητικές δραστηριότητες κάθε μέρα. Το συγκεκριμένο brand έχει εδραιωθεί για περισσότερα από 25 χρόνια, ενώ τώρα δραστηριοποιείται σε διάφορες αγορές όπως η Κύπρος, η Λευκορωσία, η Ρωσία, η Γεωργία, το Καζακστάν και η Τανζανία.

Η Parimatch είναι επίσης επίσημος εταίρος του UFC (Ultimate Fighting Championship) στην περιοχή της Ευρώπης, της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής, ενώ τον Φεβρουάριο υπέγραψε συμφωνία με τον Conor McGregor, ο οποίος είναι ο επίσημος πρεσβευτής της επωνυμίας σε χώρες της πρώην Σοβιετικής Ένωσης και στην Κύπρο. «Πιστεύουμε ότι η Parimatch έχει το αγωνιστικό πνεύμα στο DNA της, το οποίο μας οδηγεί προς τα εμπρός καθώς επιδιώκουμε να διατηρήσουμε και να αναπτύξουμε την ηγετική μας θέση στη γύρω περιοχή και να επεκταθούμε περαιτέρω στις διεθνείς αγορές», κατέληξε ο CEO της εταιρείας.

*Το άρθρο του Sergey Portnov δημοσιεύθηκε στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού Gold

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands