Μεγάλο ενδιαφέρον για το The Cyprus Headquartering and Funds Summit

Πέραν των 150 εκπροσώπων μεγάλων εταιρειών με έδρα το Ισραήλ αναμένεται να συμμετάσχουν στο The Cyprus Headquartering and Funds Summit, το μεγάλο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις Μαΐου στο Tel Aviv, με διοργανωτές τον Κυπριακό Οργανισμό Προώθησης Επενδύσεων (Invest Cyprus) και τον Κυπριακό Οργανισμό Επενδυτικών Ταμείων (CIFA). 
 
Το συνέδριο αποτελεί μέρος μίας σειράς εκδηλώσεων που πραγματοποιούνται σε σημαντικές πρωτεύουσες σε όλο τον κόσμο. Θα διεξαχθεί στο Intercontinental Tel Aviv και θα προσελκύσει διαχειριστές κεφαλαίων και περιουσιακών στοιχείων, πάροχους υπηρεσιών, τράπεζες και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, θεσμικούς επενδυτές και άλλες ιδιωτικές εταιρείες. Στη διάρκεια του συνεδρίου θα αναλυθούν οι προοπτικές της κυπριακής οικονομίας, το επιχειρείν στην Κύπρο, ο τρόπος που λειτουργεί ο κλάδος επενδυτικών ταμείων στη χώρα μας, καθώς και τα όσα έχει να προσφέρει η Κύπρος ως επιχειρηματικό κέντρο αριστείας σε εταιρείες που θέλουν να μεταφέρουν την έδρα τους στο νησί.

Διαβάστε ακόμα: Θ. Χρονόπουλος: Τι αλλάζει στην ΜΤΝ

Διαβάστε ακόμα: CEO Parimatch: Δουλεύοντας με έδρα την Κύπρο

Μεταξύ άλλων, στο συνέδριο θα αναλυθούν θέματα όπως το οικονομικό και επενδυτικό προφίλ της Κύπρου σήμερα, το φορολογικό καθεστώς για ξένους επενδυτές και εταιρείες,  καθώς επίσης και εξειδικευμένα θέματα που αφορούν τις δυνατότητες και λύσεις που έχει να προσφέρει η Κύπρος τόσο στα επενδυτικά ταμεία UCITS/AIFs  όσο και ως Headquartering. Η παρουσίαση θα γίνει από συντελεστές και εκπροσώπους οργανισμών που δραστηριοποιούνται στους συγκεκριμένους τομείς της κυπριακής οικονομίας.
 
Στόχος είναι η ενημέρωση των επαγγελματιών θα συμμετάσχουν στο συνέδριο και τους θεσμικούς επενδυτές για τα πλεονεκτήματα που υπάρχουν στον κλάδο των επενδυτικών ταμείων και τους λόγους που καθιστούν την Κύπρο ιδανική επιλογή για τους διαχειριστές κεφαλαίων, αλλά και για τις εταιρείες που επιθυμούν να μεταφέρουν την έδρα τους στη χώρα μας. Στη διάρκεια του συνεδρίου θα παρουσιαστούν σε μεγάλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα, λογιστές, ελεγκτές, πάροχους νομικών και οικονομικών υπηρεσιών, διαχειριστές κεφαλαίων και στελέχη εταιρειών από το Ισραήλ όλες οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με την βιομηχανία των επενδυτικών ταμείων.
 
Πλεονεκτήματα και προοπτικές
Όπως είχε δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξη του στο inBusinessNews ο Πρόεδρος του Invest Cyprus, Μιχάλης Μιχαήλ, η Κύπρος διαθέτει μία σειρά από συγκριτικά πλεονεκτήματα που την καθιστούν ιδανικό επενδυτικό προορισμό. Ειδικότερα, η χώρα μας διαθέτει ένα ελκυστικό και διαφανές φορολογικό καθεστώς, ενώ την ίδια στιγμή βαρύνουσας σημασίας θεωρείται η πρόσβαση που προσφέρει στις αγορές της Ευρώπης και της Μέσης Ανατολής. Σημαντικά πλεονεκτήματα θεωρούνται ακόμη οι ποιοτικές υποστηρικτικές υπηρεσίες που μπορεί να παρέχει σε συνδυασμό με το χαμηλό λειτουργικό κόστος. Ακόμη διαθέτει ένα ισχυρό ευρωπαϊκό νομικό πλαίσιο, ενώ δεν πρέπει να παραγνωρίζει κανείς το υψηλό επίπεδο ποιότητας ζωής που προσφέρουμε.
 
Η πρόσφατη ένταξη των Κυπριακών Επενδυτικών Ταμείων στην πλατφόρμα Vestima Fund της Clearstream, καθώς και η αποδοχή των κυπριακών κεφαλαίων στην πλατφόρμα Thomson Reuters, που προηγήθηκε, είναι εξελίξεις που έχουν διανοίξει νέες δυνατότητες και προοπτικές για την Κύπρο στον κλάδο των επενδυτικών ταμείων και για τους διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων. Με την ένταξη στην Clearstream ουσιαστικά άνοιξε η πόρτα για επενδυτές και διαχειριστές περιουσιακών στοιχείων σε όλο τον κόσμο, ώστε να έχουν πρόσβαση στα κυπριακά ταμεία και τα κυπριακά αμοιβαία κεφάλαια, αλλά και για να εξετάσουν το ενδεχόμενο δημιουργίας νέων επενδυτικών ταμείων στην Κύπρο.
 
The Cyprus Headquartering and Funds Summit
Ανάμεσα στους χορηγούς του συνεδρίου είναι οι Bank of Cyprus, Centaur Trust Group, Chrysostomides, Deloitte, Eurobank Cyprus, EY, KPMG, PwC Cyprus και Treppides Funds Services.

Υποστηρικτές είναι οι Ayia Napa Marina, Imperio Group, Kinanis Law Firm και MAP S. Platis.
 
Το συνέδριο διοργανώνεται από τον Cyprus Investment Funds Association (CIFA), τον Invest Cyprus και την IMH. 
 
Για περισσότερες πληροφορίες κάντε κλικ ΕΔΩ

Δειτε Επισης

Διάλεξη για τον εργασιακό εκφοβισμό από το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφος
Εβδομάδα Πυρασφάλειας από CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ και Πυροσβεστική Υπηρεσία για 23η χρονιά
Ενεργή συμμετοχή MUSKITA στον ΟΠΑΠ Μαραθώνιο Λεμεσού
Συναντήσεις έμπνευσης #ΆκουΤοΣώμαΣου από τον Αντικαρκινικό Σύνδεσμο Κύπρου
Η Action Global Communications αναδείχθηκε Mediterranean Consultancy of the Year
16α ΙΝ Business Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την μεγάλη γιορτή του επιχειρείν-Την Πέμπτη η απονομή των βραβείων
Στις 18 Ιουνίου το 7ο Παγκύπριο Συνέδριο Γάλακτος, Γεωργίας και Κτηνοτροφίας
Στην Κίνα για σειρά συναντήσεων και την... βάφτιση πλοίου της ΑAL Shipping η Μαρίνα Χατζημανώλη
Παρουσία Σκουρίδη η συμμετοχή Πανεπιστημίου Νεάπολις στον 47ο Διεθνή Διαγωνισμό ICPC
Yo2: Πρωτοπορία στην παγκόσμια σχεδιαστική συνεργασία από την Κύπρο με το «Touch of Dutch»