Θ. Χρονόπουλος: Τι αλλάζει στην ΜΤΝ

Σε αποκλειστική συνέντευξη στο InBusinessNews, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΜΤΝ Θάνος Χρονόπουλος μιλά για το τι άλλαξε στο εσωτερικό της όλο αυτό το διάστημα και τι επιδιώκει να αλλάξει στην κυπριακή αγορά τηλεπικοινωνιών.
 
Μετά την ιδιοκτησιακή αλλαγή, η ΜΤΝ αποτελεί πλέον μέρος ενός φιλόδοξου ευρωπαϊκού τηλεπικοινωνιακού δικτύου με βασικές αξίες την καινοτομία, την τεχνολογική πρωτοπορία και την ευέλικτη ανταπόκριση στις ανάγκες των πελατών της: «Σήμερα, βγαίνουμε μπροστά και αλλάζουμε το παιχνίδι. Είμαστε αποφασισμένοι να κάνουμε τη διαφορά στην αγορά και να μετατραπούμε σε μια νέα, δυναμική και σύγχρονη ευρωπαϊκή εταιρεία, που θα διαμορφώσει το μέλλον των τηλεπικοινωνιών στην Κύπρο».

Διαβάστε ακόμα: CEO Parimatch: Δουλεύοντας με έδρα την Κύπρο

Διαβάστε ακόμα: Μεγάλο ενδιαφέρον για το The Cyprus Headquartering and Funds Summit
Λέτε ότι αλλάζετε το παιχνίδι στην αγορά. Αυτή η αποφασιστικότητα εφαρμόστηκε και στο εσωτερικό της εταιρείας;
Επιδιώκουμε να φέρουμε στην αγορά τεχνολογική πρωτοπορία, νέα δυναμική και ευελιξία. Θα το πετύχουμε δημιουργώντας τις κατάλληλες προϋποθέσεις και καλλιεργώντας πρώτα απ’ όλα τις ανάλογες πρακτικές μέσα στο σπίτι μας. Πραγματοποιήσαμε ριζικές εσωτερικές αλλαγές, οι οποίες βασίστηκαν στην προηγμένη τεχνογνωσία και τη δυναμική κουλτούρα του νέου μετόχου. Έτσι, εφαρμόζουμε καινούργια λειτουργικά συστήματα, χρησιμοποιούμε νέα κι ενοποιημένα εργαλεία, που μας βοηθούν να παρακολουθούμε το αίτημα του πελάτη από την αρχή μέχρι το τέλος, προκειμένου να έχει την καλύτερη δυνατή εξυπηρέτηση. Παράλληλα, μέσα από την εγκατάσταση του εταιρικού μας τηλεφωνικού κέντρου, οι πελάτες μας εξυπηρετούνται αποτελεσματικά και άμεσα. Έτσι, κτίζουμε ξανά τη σχέση εμπιστοσύνης μαζί τους. Ήδη, τους τελευταίους τέσσερις μήνες εκπαιδεύουμε εντατικά τους ανθρώπους μας στο τηλεφωνικό μας κέντρο, ώστε να είμαστε έτοιμοι να προσφέρουμε στους πελάτες μας υπηρεσίες που θα υπερβαίνουν τις απαιτήσεις τους.
 
Νέο δίκτυο €40 εκατ.
Σχεδιάζετε βελτιώσεις στο δίκτυο κατά τη διάρκεια του 2019; Τι πρέπει να περιμένουμε από την εταιρεία;
Αυτό που πρέπει να περιμένετε είναι, ουσιαστικά, ένα εντελώς νέο δίκτυο. Ένα υπερσύγχρονο, ασύλληπτα γρήγορο δίκτυο με 10 φορές μεγαλύτερη χωρητικότητα από το παρελθόν. Κάτι που φυσικά δεν έχει ξαναγίνει στη χώρα και θα αναβαθμίσει σημαντικά τις συνολικές τηλεπικοινωνιακές δυνατότητές της. Η επένδυση υπερβαίνει τα 40 εκατομμύρια ευρώ, είναι σε φάση υλοποίησης και θα ολοκληρωθεί μέσα σε ενάμιση χρόνο αντί για τέσσερα χρόνια, όπως είχε αρχικά προγραμματιστεί. Παράλληλα, επεκτείνουμε το 4G δίκτυο σχεδόν παντού στην Κύπρο, ενώ ταυτόχρονα διευρύνουμε την κάλυψη 4.5G στα αστικά κέντρα, ώστε να καλύψουμε τις αυξανόμενες απαιτήσεις των πελατών μας.
 
Ποια θα είναι τα εμφανή αποτελέσματα από τις αλλαγές αυτές;
Οι συνδρομητές μας σύντομα θα απολαμβάνουν απρόσκοπτη, ταχύτατη πρόσβαση στο διαδίκτυο μέσα από τα δίκτυα 4 και 4.5G. Το προηγμένο δίκτυο της ΜΤΝ με τις υψηλές προδιαγραφές θα είναι σε θέση να καλύψει όλες τις τρέχουσες και μελλοντικές ανάγκες των πελατών μας όσο απαιτητικές και αν είναι και σε οποιοδήποτε σημείο της Κύπρου παρατηρούνται. Ουσιαστικά μιλάμε για μια εξαιρετικά υψηλή κάλυψη δικτύων 3G, 4G, 4.5G, άριστη ποιότητα εκτός και εντός κτιρίων, κάτι που διασφαλίζει την αδιάλειπτη επικοινωνία των συνδρομητών μας. Παράλληλα, αξιοποιώντας την τεχνογνωσία μας, προετοιμάζουμε το έδαφος για την εισαγωγή του δικτύου 5G με δεδομένο τον ρυθμό εξάπλωσης των συσκευών που το υποστηρίζουν. Και όλα αυτά εντάσσονται στον ευρύτερο στόχο μας που είναι η δημιουργία μιας εθνικής στρατηγικής για την ουσιαστική αναβάθμιση των τηλεπικοινωνιών τόσο στην Κύπρο όσο και στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου.
 
Τι σημαίνουν αυτές οι βελτιώσεις για τους καταναλωτές;
Αλλάζει η ζωή τους. Στόχος μας είναι να επιτρέψουμε στους πελάτες μας να επωφεληθούν από τον σύγχρονο ψηφιακό κόσμο και να απελευθερώσουν τις δυνατότητές τους με κάθε τρόπο που αυτοί επιθυμούν.
Θέλουμε να τους δώσουμε τη ευκαιρία να αξιοποιήσουν όλες τις δυνατότητες που τους προσφέρει η εποχή μας. Να αξιοποιήσουν τη δημιουργικότητά τους, να απολαύσουν την ελευθερία τους σε ένα διαρκώς εναλλασσόμενο ψηφιακό περιβάλλον. Να τους προσφέρουμε τις κορυφαίες καινοτόμες λύσεις για τις μοναδικές τους ανάγκες. Σε αυτό το ταξίδι στο μέλλον εμείς θα ηγηθούμε, ώστε οι πελάτες μας να βιώσουν το καλύτερο από τους «δύο κόσμους»: Εξαιρετικό δίκτυο και εξαιρετική αξία.
 
Η σχέση με τη Monaco Telecom
Πώς θα περιγράφατε την εταιρική σχέση σας με τη Monaco Telecom;
Η σχέση με τη Monaco Telecom είναι για εμάς ένα ισχυρό κίνητρο για να τα αλλάξουμε όλα σχετικά με το παρελθόν. Είναι βασικό μέλος της NJJ Holding, μιας φιλόδοξης ευρωπαϊκής οικογένειας εταιρειών τηλεπικοινωνιών, με αποτύπωμα σε κορυφαίους παρόχους στις αγορές της Γαλλίας, της Ιταλίας, της Ελβετίας, της Ιρλανδίας, του Μονακό και της Κύπρου. Η NJJ κατέχει την πλειοψηφία της Monaco Telecom και το Πριγκιπάτο του Μονακό το υπόλοιπο των μετοχών. Τα συνδυασμένα πλεονεκτήματα των μετόχων θέτουν τις κύριες αξίες μας: Την καινοτομία και την αριστεία, την εξυπηρέτηση των πελατών, την ταχύτητα και τη μακροπρόθεσμη δέσμευση. Είχαμε επιλεγεί μετά από μια μακρά περίοδο παρατήρησης λόγω των υψηλών δυνατοτήτων μας και των δυναμικών μας προοπτικών. Αυτή η νέα σχέση αποτελεί μια μεγάλη ευκαιρία για την οικοδόμηση του καλύτερου κυπριακού τηλεπικοινωνιακού δικτύου και την επένδυση στην ποιότητα και την καινοτομία.
 
*Η συνέντευξη δημοσιεύεται στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business που θα κυκλοφορήσει την ερχόμενη Κυριακή.

Δειτε Επισης

Παγκράτιος Βανέζης: Η σημασία ενός ισχυρού καθεστώτος διανοητικής ιδιοκτησίας
Βασίλης Ψύρρας: Το εξελισσόμενο νομικό πλαίσιο της Κύπρου και οι ICT Leaders
Ντέμης Ιωάννου: Αποκωδικοποίηση του κυπριακού φορολογικού συστήματος
Εγκαίνια του Έργου «Κέντρο Επιχειρηματικής Καινοτομίας-Συνοικία Πολιτιστικών και Δημιουργικών Βιομηχανιών» (vid)
Δημήτρης Σκουρίδης: Το οικοσύστημα έρευνας και καινοτομίας στην Κύπρο και οι στόχοι της πολιτείας
Ευγένιος Ευγενίου: Ιδανικό μέρος για τεχνολογικές εταιρείες και εταιρείες καινοτομίας η Κύπρος
Χάρης Πίστος: Η ηγετική θέση, το στρατηγικό όραμα και η ακλόνητη δέσμευση της Τράπεζας Κύπρου
Νικόδημος Δαμιανού: Ταχέως αναπτυσσόμενος περιφερειακός τεχνολογικός κόμβος η Κύπρος
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Στο κέντρο της Λευκωσίας νέο κέντρο για την ενίσχυση του κυπριακού οικοσυστήματος καινοτομίας