Νέα εποχή για το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας

Νέα εποχή σηματοδοτεί η μετεξέλιξη του Ιδρύματος Προώθησης Έρευνας (ΙΠΕ) και η μετονομασία του σε Ίδρυμα Έρευνα και Καινοτομίας (ΙΕΚ) η οποία αποτελεί μια και από τις μεγαλύτερες αλλαγές που έγινε στον τομέα της έρευνας και καινοτομίας από την ίδρυση του ΙΠΕ τα τελευταία 20 χρόνια.

Συγκεκριμένα, το Υπουργικό Συμβούλιο, μέσα στα πλαίσια των αποφάσεων για αναβάθμιση του κεφαλαίου Έρευνας και Καινοτομίας, αποφάσισε όπως στα πλαίσια του συστήματος διακυβέρνησης ο εκτελεστικός βραχίονας θα είναι το Ίδρυμα Προώθησης Έρευνας το οποίο και αναλαμβάνει και το κομμάτι της καινοτομίας. Μέσα στα πλαίσια της αναθεώρησης της αποστολής και στα πλαίσια της αλλαγής του καταστατικού του αλλάζει και η ονομασία του σε Ίδρυμα Έρευνας και Καινοτομίας (ΙΕΚ).
 
Διαβάστε ακόμα: Αλλάζει ο χάρτης της ενέργειας στην Κύπρο

Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, αναθεωρείται τόσο η σύνθεση και η δομή του Διοικητικού Συμβουλίου όσο και η αριθμητική και γνωσιολογική βάση του ΙΕΚ, με σκοπό να υπηρετήσει καλύτερα το οικοσύστημα της έρευνας και της καινοτομίας στην Κύπρο, υποστηρίζοντας την αποστολή του Επικεφαλής Επιστήμονα Κυριάκου Κόκκινου.

Σε ό,τι αφορά τις αλλαγές στην σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου του ΙΕΚ, πρόεδρος του ΔΣ θα είναι ex officio o Επικεφαλής Επιστήμονας, θα υπάρχουν δύο εκπρόσωποι των Υπουργείων Εμπορίου και Οικονομικών (υψηλόβαθμα στελέχη), δύο άτομα που θα είναι από τον ακαδημαϊκό/ερευνητικό χώρο τα οποία θα προτείνονται από την σύνοδο των πρυτάνεων, ενώ στο ΔΣ θα υπάρχουν και τέσσερα άτομα από τον ιδιωτικό τομέα τα οποία θα είναι αριστίνδην.
 
Διαβάστε ακόμα: Επενδυτικό Πρόγραμμα: Οι Developers και ο CFA

Αξίζει να υπογραμμιστεί πως το Διοικητικό Συμβούλιο θα δώσει έμφαση στην πελατοκεντρική προσέγγιση του ΙΕΚ ώστε να καταστεί η πλατφόρμα έκφρασης των αποδεκτών των υπηρεσιών του ιδρύματος που είναι η ερευνητική κοινότητα, οι επιχειρήσεις κλπ. Προωθείται ο ανασχηματισμός του τρόπου επαφής με το οικοσύστημα της έρευνας και της καινοτομίας, του επικοινωνιακού κομματιού, ακόμη και του λογότυπου, του branding και της ταυτότητας του Ιδρύματος με τρόπο που να εξυπηρετείται καλύτερα η αποστολή του.
 
Διαβάστε ακόμα: Πώς κατανέμονται οι δαπάνες της Cyta

Δειτε Επισης

Στο τεύχος Απριλίου του περιοδικού GOLD: Living the American Dream
Fooderloo: Ένα καινοτόμο app που μειώνει το food waste και εξοικονομεί χρήματα στις επιχειρήσεις
Και εγένετω Σύνδεσμος Κανονιστικής Συμμόρφωσης Κύπρου(CCA)-Ποια η αποστολή του
Σημαντικές πρωτοβουλίες ΕΚΚ για ενίσχυση του χρηματοοικονομικού αλφαβητισμού των νέων
Century Travel Group και Goget Retail Microfinance σε μια συνεργασία προς όφελος του Κύπριου ταξιδιώτη
Διοικητικό πρόστιμο συνολικού ύψους €360,000 στην ΚΕΠΕΥ MCA Intelifunds από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς
Ενισχύει τη συνεργασία του με το Υφυπουργείο Κοινωνικής Πρόνοιας το ΚΕΒΕ
Επιτυχής επαναπιστοποίηση Διεθνών Προτύπων της Kition Ocean Port
Το «Ποδηλατώ για ένα ευρώ με τη Μαρίνα Θεοδώρου 2024» συμπλήρωσε 600 χλμ προσφοράς
Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο ΟΠΑΠ Μαραθώνιος Λεμεσού με χρυσό χορηγό τα Holland & Barrett