Αλλάζει ο χάρτης της ενέργειας στην Κύπρο

InBusinessNews  15/02/2019 07:17
Αλλάζει ο χάρτης της ενέργειας στην Κύπρο

Αλλάζει ο χάρτης της ενέργειας στην Κύπρο

InBusinessNews  15/02/2019 07:17
Αλλαγή στο χάρτη της ενέργειας στην Κύπρο σηματοδοτεί η τελετή τοποθέτησης του θεμέλιου λίθου για τον πρώτο ιδιωτικό ηλεκτροπαραγωγό σταθμό της Κύπρου ιδιοκτησίας της Power Energy Cyprus (PEC) που θα ανεγερθεί στην περιοχή του Βασιλικού.

RELATED ARTICLESΗ τοποθέτηση του θεμέλιου λίθου θα γίνει από τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκο Αναστασιάδη, ενώ αγιασμό στην τελετή θα κάνει ο Μακαριότατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου, Χρυσόστομος.

Στην τελετή θα παρευρεθούν πολιτικοί και κρατικοί αξιωματούχοι, πρέσβεις, υπουργοί, διευθυντές και στελέχη από τις μεγαλύτερες επιχειρήσεις της Κύπρου, καθώς και εκλεκτοί συνεργάτες των διοργανωτών.
 

Αλλάζουν τα δεδομένα
Με την λειτουργία του πρώτου ιδιωτικού σταθμού παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, η PEC φιλοδοξεί να καταστεί η πρώτη ιδιωτική εταιρεία που θα κατορθώσει να εισέλθει δυναμικά στον τομέα της ενέργειας και πιο συγκεκριμένα, στην παραγωγή συμβατικού ρεύματος με στόχο την παραγωγή φθηνότερου ρεύματος για τους Κύπριους καταναλωτές, παρέχοντας παράλληλα στους καταναλωτές τη δυνατότητα επιλογής.

Υπογραμμίζεται πως ο νέος ηλεκτροπαραγωγός σταθμός αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα έργα υποδομής στην Κύπρο τα τελευταία χρόνια, με την Cyfield να αναλαμβάνει την ανέγερση της μονάδας. Ο νέος σταθμός παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας αναμένεται να τεθεί σε ισχύ το 2021 μαζί με την έλευση και του φυσικού αερίου στην Κύπρο.
 
Διαβάστε ακόμα: Πώς κατανέμονται οι δαπάνες της Cyta

Η ισχύς της μονάδες παραγωγής θα φθάνει τα 230 ΜW, ενώ η παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας θα αγγίζει το 25% με βάση τις σημερινές ανάγκες της Κύπρου.
 
*Η τελετή θα πραγματοποιηθεί σε στεγασμένο χώρο.  
 
 
 
 
Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ
Πίσω στην αρχή της σελίδας