Πρόσβαση σε χρηματοδότηση για Τοπικές Αρχές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις

Οι τρόποι με τους οποίους οι Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις αλλά και οι Τοπικές Αρχές μπορούν να αντλούν χρηματοδότηση από ευρωπαϊκά κονδύλια και εθνικούς πόρους απασχόλησε το συνέδριο «Πολιτική Συνοχή: Πρόσβαση στη χρηματοδότηση για τις Τοπικές Αρχές και Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις», που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, στο Πανεπιστήμιο Νεάπολις στην Πάφο. 

Το Συνέδριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού Προγράμματος «In4COHESION» με στόχο την ενημέρωση, αλλά και την ενθάρρυνση για συμμετοχή τόσο των  μικρομεσαίων επιχειρήσεων όσο και των Τοπικών Αρχών σε θέματα που αφορούν την Πολιτική Συνοχή.
 

Για την τρέχουσα προγραμματική περίοδο, 2014-2020, έχουν αντληθεί €956 εκατομμύρια για προγράμματα Πολιτικής Συνοχής.  Ο Δήμος Πάφου εκμεταλλευόμενος τα προγράμματα αυτά, ολοκλήρωσε 7 έργα, ενώ αλλά τρία βρίσκονται σε διαδικασία ωρίμανσης. Συμμετοχή στα προγράμματα Πολιτικής Συνοχής έχει και το Υπουργείο Παιδείας το οποίο χρηματοδοτείται για 7 συνολικά έργα.


Το πρόγραμμα In4COHESION υλοποιείται από την ΙΜΗ, το Ευρωπαϊκό Γραφείο Κύπρου, το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, το Πανεπιστήμιο Νεάπολις Πάφου, το Πανεπιστήμιο Frederick, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου, το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού, και την Enoros Consulting, με την χρηματοδότηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη