Ανέλαβαν καθήκοντα οι 2 διευθυντές του ΟΚΥπΥ

Σε πλήρωση των θέσεων Γενικού Διευθυντή και Οικονομικού Διευθυντή του Οργανισμού Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας (ΟΚΥπΥ), του οργανισμού ο οποίος θα ηγηθεί της διαδικασίας αυτονόμησης των δημοσίων νοσηλευτηρίων στα πλαίσια και της εφαρμογής  του ΓεΣΥ, προχώρησε το Υπουργείο Υγείας. 
 
Σύμφωνα με πληροφορίες του InBusinessNews, Γενικός Διευθυντής του Οργανισμού αναλαμβάνει ο Νικόλας Πολύζος, o οποίος ειδικεύεται σε θέματα Διοίκησης - Οργάνωσης και Οικονομικής Διαχείρισης Μονάδων Υγείας, ενώ την οικονομική διεύθυνση του ΟΚΥΠΥ αναλαμβάνει η Τερψιθέα Χρίστου. Και οι δύο υπέγραψαν σύμβαση πενταετούς διάρκειας.
 
Τα δύο νέα διευθυντικά στελέχη του Οργανισμού υπέγραψαν συμβόλαιο συνεργασίας πριν από μερικές ημέρες και ήδη ανέλαβαν κανονικά τα καθήκοντα τους.
 
Στις προτεραιότητες τους, για το επόμενο διάστημα, περιλαμβάνεται η διαδικασία πλήρωσης 17 σημαντικών θέσεων στον ΟΚΥπΥ, μεταξύ των οποίων και εκείνων των επικεφαλής των επαρχιακών Διευθύνσεων. Η διαδικασία αυτή αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα τέλη του χρόνου.    
 
Διαβάστε ακόμα:
 
Ο κ. Πολύζος, ο οποίος επιλέχθηκε ανάμεσα σε συνολικά τέσσερις υποψηφίους, διετέλεσε Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Υγείας της Ελλάδας την περίοδο 2009-2012, ενώ υπήρξε ανώτατο στέλεχος νοσοκομείων. Επιπλέον, ο κ. Πολύζος ήταν Καθηγητής Διοίκησης και Οργάνωσης Υπηρεσιών Υγείας και Πρόεδρος στο Τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης και Πολιτικής Επιστήμης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, θέση την οποία διατηρούσε μέχρι και τον διορισμό του στη θέση του Γενικού Διευθυντή του ΟΚΥπΥ.
 
Διαβάστε ακόμα: Altamira: 257% πάνω οι πωλήσεις ακινήτων από πέρυσι
 
Η Τερψιθέα Χρίστου, η οποία επιλέχθηκε ανάμεσα σε πέντε συνολικά υποψηφίους είναι Εγκεκριμένη Λογίστρια, πλήρες μέλος του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Ορκωτών Λογιστών (Association Chartered Certified Accountants – ACCA) και του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (Institute of Certified Public Accountants Cyprus). Έχει εργαστεί ως Οικονομική Διευθύντρια και Λογίστρια σε μεγάλους οργανισμούς τόσο στην Κύπρο όσο και στην Αμερική.

Δειτε Επισης

Από τα σκαλοπάτια της καριέρας, στο τιμόνι 14 χωρών
Στο τεύχος Ιουλίου του περιοδικού GOLD: Τα 13α Invest Cyprus International Investment Awards
Γιάννης Μουρουζίδης: Οι κρίσιμες δεξιότητες για τις επιχειρήσεις και το σύγχρονο και ευέλικτο σύστημα κατάρτισης της ΑνΑΔ
Εξαγόρασε το 100% της Stoiximan και ενισχύει περαιτέρω την ηγετική του θέση σε Ελλάδα και Κύπρο ο ΟΠΑΠ
Επιτυχής ο διαγωνισμός φωτογραφίας «ΘΑλΕΙΑ2021–2027: Η Ευρώπη μέσα από το φακό σου»
Pop Up Talks: Ιστορίες δύναμης και δυνατοτήτων που κερδίζουν μια θέση στην καρδιά μας
Νέο κεφάλαιο επιστημονικής και ακαδημαϊκής σύμπραξης-Υπέγραψαν MoU Πανεπιστήμιο Νεάπολις και «Ερατοσθένης»
Η IC Markets και ο Άντριου Μπουντζίνσκι στο πλευρό Κύπριου μαθητή για τη Διεθνή Ολυμπιάδα Ιστορίας
Το Διεθνές Φεστιβάλ Θαλάσσιου Τουρισμού ISTF έρχεται για πρώτη φορά στην Κύπρο στην Μαρίνα Αγίας Νάπας
Άνοιξαν θέσεις διοικητικού προσωπικού στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου