Altamira: 257% πάνω οι πωλήσεις ακινήτων από πέρυσι

Αύξηση των πωλήσεων των ακινήτων κατά 257% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, κατέγραψε η ισπανική εταιρεία Altamira, οποία στις αρχές του 2018 ανέλαβε τη διαχείριση των Μη Εξυπηρετούμενων Χορηγήσεων (ΜΕΧ) του Συνεργατισμού. 
 
Ανώτερο στέλεχος της εταιρείας, ανέφερε, ότι η Altamira επικεντρώνεται στην επίτευξη των στόχων, σε ότι αφορά το πορτοφόλιο των κόκκινων δανείων της πρώην ΣΚΤ, σημειώνοντας μάλιστα ότι η εταιρεία στην Κύπρο καταγράφει θετικά αποτελέσματα. Εξέφρασε, μάλιστα την πεποίθηση ότι η Altamira Κύπρου  θα «συνεχίσει να σημειώνει θεαματικά αποτελέσματα», κατά την έκφραση του.
 

Διαβάστε ακόμα: Millennial Entrepreneurs: To νέο αίμα στις οικογενειακές επιχειρήσεις

 
Ειδικότερα, σύμφωνα με τις εκθέσεις αποδοτικότητας, οι οποίες έχουν ήδη σταλεί στη ΣΚΤ, η Altamira Κύπρου ανταποκρίθηκε  με επιτυχία στους στόχους ανακτήσεων που είχαν συμφωνηθεί με την Τράπεζα για τους πρώτους οκτώ μήνες εργασιών. Συγκεκριμένα, επετεύχθη αύξηση των ανακτήσεων κατά 42% και των πωλήσεων των ακινήτων κατά 257% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο.
 
Υπέδειξε, παράλληλα, ότι η εταιρεία έχει βελτιώσει τις δομές και τις διαδικασίες παρακολούθησης και ανάλυσης, γεγονός που της επιτρέπει να παρακολουθεί καθημερινά τις επιδόσεις της, έτσι ώστε να είναι σε θέση να προβλέψει πιθανές αποκλίσεις, να μετριάσει κινδύνους και να προετοιμάσει τις κατάλληλες στρατηγικές ανακτήσεων. «Διοχετεύουμε όλη την τεχνογνωσία, την τεχνολογία και τις διαδικασίες από την έδρα μας στην Κύπρο και με τη βοήθεια της εγχώριας διευθυντικής μας ομάδας, η οποία κάνει εξαιρετική δουλειά, αλλάζουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούσαν τα πράγματα στο παρελθόν, εφαρμόζοντας διεθνώς δοκιμασμένες βέλτιστες πρακτικές», ανέφερε το στέλεχος της Altamira.

Διαβάστε ακόμα: Ανέλαβαν καθήκοντα οι 2 διευθυντές του ΟΚΥπΥ

Το στέλεχος της Altamira αναφέρθηκε επίσης στους στρατηγικού κακοπληρωτές, σημειώνοντας ότι θα πρέπει αυστηρά να τηρηθεί η νομοθεσία, έτσι ώστε να καταβάλουν τα οφειλόμενα. Σχολιάζοντας το γεγονός ότι υπάρχουν δανειολήπτες, οι οποίοι αντιμετωπίζουν μεγάλες δυσκολίες στην πληρωμή των δανείων τους, δήλωσε πως πρέπει να βρεθεί τρόπο να βοηθηθούν, ωστόσο εφόσον διαπιστωθεί ότι πράγματα αντιμετωπίζουν δυσκολίες. Ερωτηθείς για το σχέδιο Εστία, ανέφερε ότι αποτελεί μια θετική εξέλιξη, η οποία θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση των ΜΕΔ
 
Σε ότι αφορά την κατηγορία των ακινήτων, στην οποία θα δοθεί προτεραιότητα για πώληση, ανέφερε πως είναι η γη. Αναφέρθηκε, επίσης, στην νέα ιστοσελίδα της  Altamira, μέσω της οποίας διατίθενται προς πώληση πέραν των 400 ακινήτων. Σημειώνεται πως η διαδικτυακή πλατφόρμα της εταιρείας θα ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση, με την προσθήκη νέων ακινήτων.

Διαβάστε ακόμα: Η διαδοχή στις επιχειρήσεις μέσα από τα μάτια της επόμενης γενιάς

Μένει Κύπρο
Το στέλεχος της ισπανικής εταιρείας, δήλωσε, παράλληλα, την  πρόθεση της να παραμείνει στην Κύπρο, μέχρι τη λήξη του 10ετούς συμβολαίου της, παρά τις όποιες εξελίξεις στον Συνεργατισμό. Ανέφερε, επίσης, ότι συζητήσεις έγιναν και με άλλες τράπεζες για ένταξη τους στην πλατφόρμα της εταιρείας, χωρίς ωστόσο να ευδοκιμήσει οτιδήποτε. Παραδέχθηκε, τέλος, ότι οι τράπεζες τόσο στην Κύπρο όσο και σε άλλες χώρες της Ευρώπης, δυσκολεύονται να διαχειριστούν τα θέματα ΜΕΧ. Υπέδειξε ότι η διαχείριση περιουσιακών στοιχείων τραπεζικών ιδρυμάτων, απαιτεί εξειδίκευση.
  
Το προφίλ της Altamira
Η Altamira Asset Management αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες στον τομέα διαχείρισης δανείων και ακινήτων στην Ευρώπη, διαθέτοντας πάνω από €60 δισ. υπό διαχείριση περιουσιακά στοιχεία καθώς και ακίνητα πέραν των €35 δισ. Το πελατολόγιο της περιλαμβάνει τράπεζες,  εθνικά και διεθνή ιδρύματα και επενδυτικά ταμεία όπως ο ισπανικός τραπεζικός όμιλος BBVA, ο αμερικανικός επενδυτικός κολοσσός Bain Capital και οι τράπεζες Banco Santander, Deutsche Bank και Bank of America. Παράλληλα είναι ο διαχειριστής του χαρτοφυλακίου των μη εξυπηρετούμενων χορηγήσεων της SAREB, της «κακής τράπεζας» της Ισπανίας και της πορτογαλικής OITANTE.

Δειτε Επισης

Υποχωρεί το κατασκευαστικό κόστος-Τα οικοδομικά υλικά με τις μεγαλύτερες μειώσεις
Λιανικό εμπόριο: Ελπίδες στην άμεση απασχόληση ξένων εργαζομένων-Κλειδί οι φοιτητές
«Αυτή η Κυβέρνηση δεν θα ακολουθήσει πολιτικές που οδήγησαν την Κύπρο στα κοινωνικά παντοπωλεία»
Οι καταθέσεις και τα δάνεια εταιρειών και νοικοκυριών-Σημαντική καθαρή αύξηση συνολικά
Σε τροχιά απογείωσης η γραμμή πλεύσης της κυπριακής ναυτιλίας... Παγκοσμίου φήμης ναυτιλιακό σύμπλεγμα η Κύπρος
Κεραυνός... on fire: «Πολιτικές που άφησαν καμένη γη και κούρεμα-Δεν είναι κανείς σε θέση να μας δώσει μαθήματα»
Ο Κωνσταντίνος Ηροδότου εξηγεί γιατί είναι αναγκαίος ο ψηφιακός χρηματοοικονομικός αλφαβητισμός(video)
Βάζει πίεση για τον φορολογικό μετασχηματισμό ο Χριστοδουλίδης-Η πρόοδος του έργου και τα επόμενα βήματα
Πέντε μέτρα στήριξης με κόστος 35,3 εκατομμύρια ευρώ-Πόσοι και ποιοι επωφελούνται
Η μεγαλύτερη τριμηνιαία καταβολή σε μετρητά από την ΚΕΔΙΠΕΣ στο κράτος-€140 εκατ. για το α’ τρίμηνο 2024