Αρχισε το 3o Cyprus International Investors Summit

Περισσότεροι από 100 σύνεδροι από 20 και πλέον χώρες συμμετέχουν στο 3o Cyprus International Investors Summit που πραγματοποιείται σήμερα στη Λεμεσό. 
 
Η φετινή διοργάνωση στοχεύει στην ενίσχυση των προσπαθειών που καταβάλλει η χώρα μας, ώστε να καταστεί Regional/International Headquarting Center. Οι 100 και πλέον σύνεδροι που θα συμμετέχουν, θα έχουν την ευχέρεια να ενημερωθούν για τα πλεονεκτήματα που διαθέτει η Κύπρος, συμβουλεύοντας έτσι τους πελάτες τους να εξετάσουν το ενδεχόμενο να μεταφέρουν τα κεντρικά γραφεία τους και κατ’ επέκταση τη βάση τους στην Κύπρο.
Οι συμμετέχοντες στο συνέδριο είναι κυρίως αντιπρόσωποι, οι οποίοι δραστηριοποιούνται σε όλο το φάσμα των επενδυτικών υπηρεσιών στο εξωτερικό όπως, διεθνή δικηγορικά γραφεία, εταιρείες διαχείρισης επενδύσεων, ελεγκτικά γραφεία, διεθνή μέσα, καθώς και family offices.
 
Διαβάστε ακόμα: Ερευνητική: Καταθέτουν τρία στελέχη της ΣΚΤ

Οι συμμετέχοντες έφτασαν στην Κύπρο ειδικά για το συνέδριο, από όλες τις ηπείρους και από χώρες όπως Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Μεγάλη Βρετανία, ΗΠΑ, Κίνα, Λίβανο, Κουβέιτ, Ουκρανία, Ινδία, Νότιο Αφρική, Σιγκαπούρη καθώς επίσης και από άλλες χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Κοινή αποδοχή όμως των φορέων αποτελεί το γεγονός ότι η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει ιδανική επιλογή για τους επενδυτές που δραστηριοποιούνται σε ένα ευρύ φάσμα κλάδων της οικονομίας αφού πληροί όλες τις προδιαγραφές για να εξελιχθεί σε ένα από τα σημαντικότερα επιχειρηματικά κέντρα της περιοχής.
 
Διαβάστε ακόμα: Στα σκαριά έργα €230 εκατ. για ηλεκτρονική διακυβέρνηση
 
Στα ανταγωνιστικά της πλεονεκτήματα, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων το ευνοϊκό νομοθετικό και ρυθμιστικό πλαίσιο, η συνομολόγηση διακρατικών συμφωνιών για την αποφυγή διπλής φορολογίας, το υψηλό επίπεδο ανθρώπινου δυναμικού, το εύρος των επαγγελματικών υπηρεσιών, οι σύγχρονες υποδομές και η στρατηγική γεωγραφική  θέση της Κύπρου, καθώς αποτελεί γέφυρα της Ευρώπης με τη Μέση Ανατολή.

Αξίζει να σημειωθεί πως το συνέδριο οργανώνεται από την ΙΜΗ για λογαριασμό του Κυπριακού Οργανισμού Προσέλκυσης Επενδύσεων (Invest Cyprus). Χορηγοί: PwC Κύπρου, KPMG, δικηγορικό γραφείο Λ. Παπαφιλίππου & Σία ΔΕΠΕ και cdbbank.
 
Διαβάστε ακόμα: Διαγωνισμός €750 χιλιάδων για την καμπάνια του ΓεΣΥ

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη