Στα σκαριά έργα €230 εκατ. για ηλεκτρονική διακυβέρνηση

Τη δρομολόγηση σημαντικών έργων ηλεκτρονικής διακυβέρνησης συνολικού προϋπολογιζόμενου κόστους €230,7 εκατ., τα οποία θα υλοποιηθούν ή θα αρχίσουν να υλοποιούνται την περίοδο 2018-2020, περιλαμβάνει ο κρατικός προϋπολογισμός του 2019.

€44 εκατ. για πληροφοριακό σύστημα υγείας
Ανάμεσα στα έργα με τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό είναι η εφαρμογή ολοκληρωμένου πληροφοριακού συστήματος υγείας του Υπουργείου Υγείας σε όλα τα κρατικά νοσοκομεία και κέντρα υγείας κόστους με συνολικό κόστος €43,9 εκατ., το σύστημα διαχείρισης επιχειρησιακών πόρων (ERP) €35 εκατ. και το ενοποιημένο πληροφοριακό σύστημα του Τμήματος Φορολογίας €30 εκατ.

€19,5 εκατ. για σύστημα πληροφοριών γης
Παράλληλα, στα €22,4 εκατ. ανέρχεται το έργο παροχής υπηρεσιών στενοτύπησης, ενώ τα €19,5 εκατ. αγγίζει το έργο που αφορά την αναβάθμιση του συστήματος πληροφοριών γης του Τμήματος Κτηματολογίου και Χωρομετρίας.

Την ίδια ώρα, για €16,2 εκατ. προϋπολογίζεται το έργο για το κυβερνητικό ενοποιημένο δίκτυο φωνής και δεδομένων του Τμήματος Ηλεκτρομηχανολογικών Υπηρεσιών, ενώ €13,7 εκατ. είναι το κόστος του Σχεδίου Εργασίας του τελωνειακού κώδικα της Ένωσης (Union Customs Code Work Plan.

€11 εκατ. για ejustice
Σημειώνεται ότι τα €11 εκατ. αγγίζει το έργο που αφορά την ηλεκτρονική δικαιοσύνη (ejustice) και τα €6,6 εκατ. το ολοκληρωμένο πληροφοριακό σύστημα «Ιππόδαμος» του Τμήματος Πολεοδομίας και Οικήσεως.

Στα €6,3 εκατ. ανέρχεται το κόστος για την επέκταση του συστήματος αυτοματοποίησης γραφείου (eOASIS) σε όλη τη δημόσια υπηρεσία, ενώ €2,4 εκατ. θα κοστίσει η ολοκληρωμένη λύση για τη δημιουργία ενιαίας μηχανογράφησης των δήμων της Κύπρου και η παροχή υπηρεσιών e-διακυβέρνησης.

Η-ταυτότητες
Περισσότερο από €1 εκατ. θα κοστίσει το έργο για της ηλεκτρονικές (η) ταυτότητες και €750,000 το σχέδιο δράσης Αριάδνη για νέες η-υπηρεσίες προς πολίες και επιχειρήσεις.

 

 
Διαβάστε ακόμα: 

Δειτε Επισης

ΚΝΕ: Χαιρετίζει την έγκριση του νόμου Net-Zero Industry από την Ευρωβουλή
Τα πρώτα στιγμιότυπα από τα 16α IΝ Business Awards(vid)
Πανίκος Νικολάου: Αυτό το βραβείο ανήκει στους 2722 συναδέλφους στην Τράπεζα Κύπρου (vid)
Άρτεμις Αντωνιάδου: Αναγνωρίση της πορείας και της προσπάθειάς μου το βραβείο στα ΙΝ Business Awards (vid)
Η CNP Ασφαλιστική τίμησε την Παγκόσμια Ημέρα Ασφάλειας και Υγείας
Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands