Το London P&I Club έρχεται στην Κύπρο λόγω Βrexit

Θυγατρική εταιρεία στην Κύπρο, ιδρύει ο βρετανικός ασφαλιστικός οργανισμός London P&I Club, προκειμένου να εξασφαλίσει απρόσκοπτη πρόσβαση στο εμπόριο στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην μετά Βrexit εποχή, σύμφωνα με  αναφορές του Reuters. 
 
Η Βρετανία κυριαρχεί στην παγκόσμια αγορά θαλάσσιας ασφάλισης και η απώλεια της πρόσβασης εξειδικευμένων clubs σε τομείς Προστασίας και Αποζημιώσεων στην Ευρώπη, θα μπορούσε να αποδυναμώσει τον βρετανικό κλάδο των ναυτιλιακών υπηρεσιών, φέρνοντας απώλειες δισεκατομμυρίων λιρών. "Έχουμε επιλέξει την Κύπρο για να ιδρύσουμε τη νέα μας θυγατρική στην ΕΕ, στην μετά Brexit εποχή και τώρα βρισκόμαστε στο στάδιο δημιουργίας και απόκτησης των απαραίτητων αδειών", δήλωσε εκπρόσωπος του  London P&I Club.
 
Διαβάστε ακόμα: Χτυπάνε κόκκινο οι κατασκευές
 
Σύμφωνα με το Reuters, το London P&I Club  αποτελεί έναν από τους 13 μεγαλύτερους παγκόσμιους ασφαλιστές στους τομείς προστασίας και αποζημιώσεων (P&I), ενώ αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως το 60% των δραστηριοτήτων του συγκεκριμένου ομίλου αφορά την Ευρώπη. Σήμερα λειτουργεί γραφεία σε Λονδίνο, Πειραιά και Χονγκ Κονγκ, ενώ το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού περιλαμβάνει σημαντικές προσωπικότητες εφοπλιστών από την Ελλάδα όπως οι Ιωάννης Λύρας, Πέτρος Γουλανδρής, Βασιλης Λαλιώτης και Σοφοκλής Ζούλας.
 
Διαβάστε ακόμα: Αεροδρόμιο Λευκωσίας: Η άνοδος και η πτώση
 
Οι έξι λέσχες του Οργανισμού P&I εποπτεύονται στη Βρετανία και υπολογίζεται ότι εισπράττουν πέραν του 50% του τζίρου μιας βιομηχανίας η οποία ασφαλίζει γύρω στο 90% της παγκόσμιας χωρητικότητας πλοίων. Οι άλλες πέντε λέσχες επέλεξαν άλλες ευρωπαϊκές χώρες, όπως η Ολλανδία, η Ιρλανδία και το Λουξεμβούργο.
 
Το London P&I Club ιδρύθηκε επίσημα το 1866 και σήμερα αποτελεί τον κυρίαρχο ασφαλιστικό οργανισμό για τα περισσότερα πλοία που κυκλοφορούν στις θάλασσες και προέρχονται από μεγάλα και σημαντικά κέντρα του πλανήτη, συγκεντρώνοντας τη μεγαλύτερη χωρητικότητα που υπάρχει, και ιδιαίτερα τα φορτηγά πλοία τύπου bulker.
 
Ο οργανισμός κατέχει μια πολύ ισχυρή θέση με μεγάλη επιρροή στα ναυτιλιακά τεκταινόμενα, ενώ συμμετέχει σε συνεδριάσεις με την IMO, την BIMCO και άλλους οργανισμούς στη ναυτιλία, διαδραματίζοντας σημαντικότατο ρόλο στη βιομηχανία.
 
Διαβάστε ακόμα: Χαλλούμι: Στα σκαριά ερευνητικό πρόγραμμα €30 εκατ.

Δειτε Επισης

CNP Ασφαλιστική και Πυροσβεστική ενημέρωσαν το κοινό για πρόληψη και κατάσβεση πυρκαγιάς
Moody's: Πιστωτικά θετική για την Ελληνική η απόκτηση της CNP
Μάκης Κεραυνός: Σε υγιή πορεία παρά τις σημαντικές προκλήσεις και αβεβαιότητες η κυπριακή οικονομία
Philip Morris Cyprus: Στους κορυφαίους εργοδότες στην Κύπρο για δεύτερη συνεχή χρονιά
Συναντήσεις Χατζημανώλη στην Κίνα με στελέχη ναυτιλιακών, ναυλομεσιτικών γραφείων και τραπεζών
Επίσημη παρουσίαση του Δείκτη Χρηματοοικονομικής Ευημερίας
Professional Services: Η νέα γενιά καταθέτει οράματα, φιλοδοξίες και προβληματισμούς
Σοφία Βορκά: Αποτέλεσμα καθημερινής εργασίας για μια βιώσιμη ζωή στο σπίτι η βράβευση της IKEA (vid)
Λαμπερό reopening για το The Retail Village στο Nammos Limassol του Parklane Resort & Spa (pics)
Προς πώληση έργα του Sovereign Art Foundation Student Prize Cyprus 2024