Στο μικροσκόπιο οι εναλλακτικές επενδύσεις

Στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών συζητούνται τη Δευτέρα (19 Μαρτίου) τα νομοσχέδια για εναλλακτικές επενδύσεις με στόχο να οδηγηθούν σύντομα ενώπιον της Ολομέλειας προς ψήφιση και να ενισχυθεί το ανταγωνιστικό πλεονέκτημα της Κύπρου.  
Ενώπιον της Επιτροπής κλήθηκαν να παραστούν εκπρόσωποι του Υπουργείου Οικονομικών, του Τμήματος Φορολογίας του ιδίου υπουργείου, της Νομικής Υπηρεσίας της Δημοκρατίας, της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς Κύπρου, του Παγκύπριου Δικηγορικού Συλλόγου, του Συνδέσμου Εγκεκριμένων Λογιστών Κύπρου (ΣΕΛΚ) και του Κυπριακού Οργανισμού Επενδυτικών Ταμείων (CIFA).

Διαβάστε ακόμα:
Ενισχύεται το νομικό πλαίσιο για Εναλλακτικές Επενδύσεις
Φορολογικά κίνητρα για εναλλακτικές επενδύσεις
Πέντε νομοσχέδια απογειώνουν το Funds Industry της Κύπρου

Συγκεκριμένα αναμένεται να συζητηθούν:
1.  «Ο περί των Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων Νόμος του 2018» που στόχο έχει να αντικαταστήσει τον περί Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων Νόμο, ώστε να εκσυγχρονιστεί και αναβαθμιστεί το νομικό και κανονιστικό πλαίσιο για τα συλλογικά επενδυτικά ταμεία
 
2. «Ο περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018». Τροποποίηση του περί Βεβαιώσεως και Εισπράξεως Φόρων Νόμου, ώστε οι Διαχειριστές των Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων, οι Εταιρείες Διαχείρισης Ανοικτού Τύπου Συλλογικών Επενδύσεων και οι γενικοί συνέταιροι αυτοδιαχειριζόμενου Οργανισμού Εναλλακτικών Επενδύσεων να έχουν υποχρέωση υποβολής με ηλεκτρονικά μέσα κατάστασης για κάθε αμοιβαίο κεφάλαιο ή συνεταιρισμό περιορισμένης ευθύνης που διαχειρίζεται, για σκοπούς φορολόγησης των δικαιούχων των εισοδημάτων που αποκτούνται από τέτοιους οργανισμούς.
 
3. «Ο περί Εκτάκτου Εισφοράς για την Άμυνα της Δημοκρατίας (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018». Τροποποίηση του περί Εκτάκτου Εισφοράς για την Άμυνα της  Δημοκρατίας Νόμου, ώστε να καταργηθεί ο ειδικός συντελεστής φορολόγησης της λογιζόμενης διανομής μερίσματος των Οργανισμών  Συλλογικών Επενδύσεων (ΟΣΕΚΑ) με στόχο την επίτευξη  ομοιόμορφης φορολόγησης των εν λόγω οργανισμών.

4. «Ο περί Φορολογίας του Εισοδήματος (Τροποποιητικός) Νόμος του 2018». Τροποποίηση του περί Φορολογίας του Εισοδήματος Νόμου, ώστε: (α) η επένδυση προσώπων σε αμοιβαίο κεφάλαιο ή συνεταιρισμό που συστάθηκε με βάση τις διατάξεις του περί Ανοικτού Τύπου Συλλογικών Επενδύσεων Νόμου ή του περί των Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων Νόμου να μην λογίζεται ότι συνιστά μόνιμη εγκατάσταση στην Δημοκρατία και τα εισοδήματα προσώπων που αποκτούν από τις συγκεκριμένες επενδύσεις να φορολογούνται στη χώρα της φορολογικής τους κατοικίας∙ και (β) να εισαχθεί ειδικός τρόπος φορολόγησης της μεταβλητής αμοιβής των ανώτερων διοικητικών στελεχών Διαχειριστή Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων που συνιστά συμμετοχή επί των κερδών των Οργανισμών Εναλλακτικών Επενδύσεων, με στόχο την ενθάρρυνση της σύστασης τέτοιων οργανισμών στη Δημοκρατία και την προσέλκυση επενδυτών σε αυτά.

Διαβάστε ακόμα: ΜΕΔ: Εξωδικαστικές διαδικασίες και δευτερογενή αγορά

Δειτε Επισης

Η εικόνα του Τύπου στην Κύπρο-Οι εκδοτικές επιχειρήσεις, οι δημοσιογράφοι και οι άλλοι επαγγελματίες στον χώρο
Στο τεύχος Μαΐου του περιοδικού IN Business: IN Business Awards-16 χρόνια επιβραβεύουμε το επιχειρείν
Στην Medicover Genetics ο Δ. Σκουρίδης-Ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και ενημερώθηκε για το έργο της εταιρείας
Πάνω κατά 5,2% σε ετήσια βάση ο Δείκτης Κύκλου Εργασιών στη βιομηχανία
ΙδΕΚ: Νέες προσκλήσεις €16,3 εκατ. για στήριξη του ερευνητικού συστήματος
Εκτοξεύθηκε η εξυπηρέτηση οχηματαγωγών πλοίων στο λιμάνι Λεμεσού-Η ανακοίνωση της DP World Limassol
CBN Young Dragon Awards: Αντίστροφη μέτρηση για την έναρξη υποβολής υποψηφιοτήτων
Βιωματικά εργαστήρια Οργανισμού Νεολαίας κατά του σχολικού εκφοβισμού
Μήνυμα από ΟΝΕΚ για ένα Πάσχα χωρίς κροτίδες-«Δεν είναι μαγκιά, ούτε έθιμο»
Ενώνοντας δυνάμεις για προώθηση της πολιτιστικής κληρονομιάς μέσω της επιχειρηματικότητας