ΓεΣΥ: Ξεκινάει η σταδιακή εφαρμογή από το 2015

Σε εφαρμογή του ΓεΣΥ με σταδιακό τρόπο ευελπιστεί ο υπουργός Υγείας Πέτρος Πετρίδης, σύμφωνα με δηλώσεις του στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, ο οποίος τόνισε ότι πρέπει άμεσα να εντατικοποιηθούν οι επαφές με τους παρόχους υγείας για καθοριστούν οι τιμές και όλα τα υπόλοιπα.  
Εξάλλου, ενημερώνοντας τα μέσα ενημέρωσης για τις επαφές που είχε το υπουργείο με την τρόικα στο πλαίσιο της τρίτης αξιολόγησης, είπε ότι η εφαρμογή του ΓεΣΥ θα ξεκινήσει σταδιακά στα μέσα του 2015 για να ολοκληρωθεί στα μέσα του 2016, αφού η τρόικα έδωσε ολιγόμηνη παράταση στις πρόνοιες του αρχικού Μνημονίου. Τα πάντα όμως φαίνεται πως θα εξαρτηθούν και από την καλή πορεία της εφαρμογής του Μνημονίου.
Όπως τόνισε έχει ήδη ξεκινήσει η προπαρασκευή των προνοιών του ΓεΣΥ και η σταδιακή εφαρμογή του έχει προγραμματιστεί για τα μέσα του 2015. Στόχος είναι το ΓεΣΥ να έχει εφαρμοστεί πλήρως μέχρι τα μέσα του 2016, ενώ το αρχικό Μνημόνιο Συναντίληψης με την τρόικα προνοούσε την πλήρη εφαρμογή του έως τα τέλη του 2015.
Σύμφωνα με τον ίδιο, τόσο το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, όσο και η Παγκόσμια Τράπεζα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας συμμερίζονται τους προβληματισμούς του υπουργείου Υγείας για τους πιθανούς κινδύνους παρεκτροπής του ΓεΣΥ από τον οικονομικό προγραμματισμό που προβλέπει η επικαιροποιημένη μελέτη που έχει γίνει για το Σύστημα.
Όπως είπε ο κ. Πετρίδης δεν πρέπει να επωμιστούν οι ασφαλιζόμενοι το κόστος μεγαλύτερων εισφορών από αυτό που περίπου έχει υπολογιστεί σήμερα ή να καλούνται ακόμη και οι ευάλωτες ομάδες να καταβάλουν σημαντικά ποσά ως συμπληρωμή στις διάφορες υπηρεσίες του ΓεΣΥ.

 

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο BMW Excellence Award στον Καθηγητή Κύπρο Νικολαΐδη