Θωμάς Καζάκος: Αιμοδότης η ναυτιλία

 

Οι τελευταίες εξελίξεις της ευρύτερης οικονομικής κατάστασης της Κύπρου, και το πόσο έχουν επηρεάσει την κυπριακή ναυτιλία, θα συζητηθούν στην 24η ετήσια γενική συνέλευση του Κυπριακού Ναυτικού Επιμελητηρίου, που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Απριλίου στις 12 μ.μ. Τη συνέλευση θα προσφωνήσουν ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης και ο πρόεδρος της Βουλής Γιαννάκης Ομήρου.
 
Όπως τόνισε ο γενικός διευθυντής του Κυπριακού Ναυτικού Επιμελητηρίου Θωμάς Καζάκος, το Επιμελητήριο επικροτεί τις προσπάθειες της Κυβέρνησης να ξεφύγουμε από την αβεβαιότητα και τις ανησυχίες που κυριαρχούν. «Ίσως τώρα, περισσότερο από ποτέ η ναυτιλία και ένα – δύο άλλοι παράγοντες της οικονομίας μπορούν να τη στηρίξουν. Η ναυτιλία ήταν και παραμένει αιμοδότης, γι’ αυτό κι εμείς ξεκινήσαμε μια μικρή εκστρατεία με γνώμονα το ότι η ναυτιλία εξακολουθεί να στηρίζει το κράτος και την οικονομία», τόνισε.  
 
Σημείωσε ότι η κυβέρνηση πρέπει να δει πόσο παραγωγικός τομέας είναι για να μπορέσει να ξεκινήσει άμεσα την ανάκαμψη της οικονομίας της. «Η ναυτιλία κατάφερε και κράτησε ψηλά το γόητρο και την αξιοπιστία της Κύπρου απέναντι στους ξένους, όταν πριν από ένα μήνα με το κλείσιμο των τραπεζών κατόρθωσε με ελεγχόμενο τρόπο να χειριστεί την κρίση και να αντιμετωπίσει άμεσα τα λειτουργικά προβλήματα που προέκυψαν. Είναι δύσκολα τα πράγματα, αλλά η ναυτιλία είναι συνηθισμένη σε “φουρτούνες”», κατέληξε. 
 

Δειτε Επισης

Χορηγός του αγώνα Duathlon η CNP ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
Συνεργασία Ablebook-Buyway365 που προωθεί την προσβασιμότητα
Influencer marketing: Πώς λειτουργεί ως εργαλείο ενδυνάμωσης των brands
10 χρόνια προσφοράς Andrey & Julia Dashin’s Foundation
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
ΙΝ Business Awards: Tιμητικό βραβείο Lifetime Achievement Award στην Άρτεμις Αντωνιάδου
ΙΝ Business Awards: Τιμητικό βραβείο Editor’s Choice στην Τράπεζα Κύπρου