Εγκαινιάστηκε στον Άγιο Θεόδωρο το παραλιακό παιδικό πάρκο

Ένα σημαντικό έργο υποδομής, το παραλιακό παιδικό πάρκο στον Άγιο Θεόδωρο, εγκαινιάστηκε το Σάββατο 31 Οκτωβρίου από τον Έπαρχο Λάρνακας Οδυσσέα Χατζηστεφάνου.

Το έργο συγχρηματοδοτήθηκε από την Κυπριακή Δημοκρατία, το Κοινοτικό Συμβούλιο Αγίου Θεοδώρου και το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2007-2013 κάτω από τον Άξονα Προτεραιότητας 4: LEADER, Μέτρο 3.2 «Διατήρηση, αποκατάσταση και αναβάθμιση της πολιτιστικής κληρονομιάς και του φυσικού πλούτου».

Σε γραπτή ανακοίνωση της Επαρχιακής Διοίκησης Λάρνακας αναφέρεται ότι «το έργο βρίσκεται στην παραλιακή περιοχή Αγίου Θεοδώρου Λάρνακας, δίπλα από τον δρόμο Κιτίου – Μαζωτού – Ζυγίου. Πρόκειται για έργο διαμόρφωσης ανοικτού χώρου παραλίας, και περιλαμβάνει τοπιοτέχνηση, δύο στεγασμένους χώρους με παγκάκια, χώρους υγιεινής, υπαίθριο χώρο ξεκούρασης και αναψυχής με παγκάκια, κούνιες, τραμπάλα και τσουλήθρα».
 
Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι «με την έγκριση για συγχρηματοδότηση του έργου μέσω του  Ευρωπαϊκού Ταμείου Αγροτικής Ανάπτυξης, η Επαρχιακή Διοίκηση Λάρνακας, ως δικαιούχος του έργου, προκήρυξε διαγωνισμό για την κατασκευή του έργου το οποίο κατακυρώθηκε για το ποσό των 119 χιλιάδων ευρώ συν ΦΠΑ».
 
Προστίθεται ακόμα ότι «η υλοποίηση του έργου αυτού το οποίο βρίσκεται σε μια ειδυλλιακή τοποθεσία, αναμένεται να αποτελέσει ένα μικρό αλλά σημαντικό βήμα για τη δημιουργία των προϋποθέσεων για περισσότερες και μεγαλύτερες δημόσιες υποδομές, θέτοντας τις βάσεις και προσελκύοντας επενδύσεις που θα επιφέρουν ουσιαστική και λελογισμένη ανάπτυξη στην ευρύτερη παραλιακή περιοχή αλλά και για την κοινότητα του Αγίου Θεοδώρου».
 
Στο πλαίσιο αυτό καταλήγει η ανακοίνωση «το έργο βελτιώνει τις συνθήκες διαβίωσης και την ποιότητα ζωής των κατοίκων, αναβαθμίζει το περιβάλλον και τις δυνατότητες χρήσης της θάλασσας και της παραλίας από το κοινό, προσελκύοντας με αυτόν τον τρόπο επισκέπτες δημιουργώντας μια μικρή αλλά σημαντική ώθηση για οικονομική κινητικότητα και ανάπτυξη».

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Σε αυξητική τάση η αδήλωτη και παράνομη εργασία-Η έκκληση Παναγιώτου στους εργοδότες και τα νέα μέτρα
Ανάγκη για τον τουριστικό τομέα-«Δεν μπορούμε χωρίς ξένα εργατικά χέρια και αυτό αποδεικνύεται από τους αριθμούς»
Το ευ επιχειρείν στο βάθρο... Πραγματοποιήθηκαν τα 16α IN Business Awards(photos)
Πώς αξιολογούν τα ΚΕΠ οι πολίτες-Τα ευρήματα έρευνας του Υπουργείου Οικονομικών
Μάριος Ταννούσης: Η Κύπρος επενδυτικός προορισμός και πόλος σταθερότητας στην περιοχή
AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία