Universal Life: Υπό εξέταση το γήπεδο γκολφ

Υπό εξέλιξη βρίσκεται  η διαδικασία εξέτασης της αίτησης που υπέβαλε η εταιρεία Universal Life Insurance Public, για ανάπτυξη μεγάλης έκτασης, στην περιοχή των χωριών Βάσας Κελλακίου, Σανίδας και Ασγάτας της Επαρχίας Λεμεσού.  
Η αίτηση αφορά στη δημιουργία γηπέδου γκολφ 18 οπών, παρεμφερείς αναπτύξεις που σχετίζονται με τη λειτουργία του γηπέδου (Club House και Κέντρου Συντήρησης και Βιολογικού Σταθμού) καθώς και οικιστική τουριστική ανάπτυξη, συνολικού εμβαδού 150,000,00 τμ.  Όπως αναφέρει ο υπουργός Εσωτερικών Σωκράτης Χάσικος η αίτηση, εξετάζεται και στη βάση της σχετικής Απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου, για την παροχή κίνητρων για ανάκαμψη της οικονομίας, όπως αυτά έχουν ενσωματωθεί και στις σχετικές Αποφάσεις του Υπουργικού Συμβουλίου για την δημιουργία των 14 γηπέδων γκολφ.

Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη, ο κ. Χάσικος αναφέρει πως στα πλαίσια της ακολουθούμενης διαδικασίας, η Πολεοδομική Αρχή, θα κληθεί να αξιολογήσει το σύνολο των δεδομένων που συνθέτουν την προτεινόμενη ανάπτυξη, και να καταλήξει σε σχετική πολεοδομική απόφαση, λαμβάνοντας υπόψη τις πρόνοιες της πολεοδομικής νομοθεσίας και της Δήλωσης Πολιτικής καθώς και των σχετικών αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου.

Πάντως, ο υπουργός Εσωτερικών σημειώνει και σειρά προβλημάτων που εντοπίστηκαν σε πρώτο στάδιο όπως για παράδειγμα το γεγονός ότι η ανάπτυξη προτείνεται σε περιοχή εκτός Ορίου Ανάπτυξης και Υδροδότησης, η οποία παρουσιάζει έντονες κλίσεις εδάφους και εμπίπτει σε Ζώνες Προστασίας (κατά ένα μεγάλο τμήμα της, στην Πολεοδομική Ζώνη Ζ1 και κατά μικρότερα τμήματά της στην Πολεοδομική Ζώνη Ζ3 της Δήλωσης Πολιτικής).
Περαιτέρω διαπιστώθηκε ότι, η προτεινόμενη -προς ανάπτυξη- περιοχή, εφάπτεται στο κρατικό Δάσος Λεμεσού, το οποίο εμπίπτει σε καθορισμένη Περιοχή Προστασίας της Φύσης.  Παράλληλα, χωροθετείται σε μικρή σχετικά απόσταση από Λατομική Ζώνη και υφιστάμενο λατομείο αλλά και από υφιστάμενες βιομηχανικές αναπτύξεις, αυξημένου βαθμού οχληρίας, που σχετίζονται με την επεξεργασία, παραγωγή και χρήση λατομικών υλικών (όπως π.χ. παραγωγής σκυροδέματος και premix). «Η προς ανάπτυξη περιοχή, διασχίζεται από δημόσια αργάκια, μη εγγεγραμμένους δρόμους, δημόσια μονοπάτια, δασικούς δρόμους και ασύνδετα τμήματα δημοσίων δρόμων, ενώ δε φαίνεται να διαθέτει ικανοποιητική, κατάλληλη, άνετη και ασφαλή δημόσια προσπέλαση, ζήτημα το οποίο οι Αιτητές προσπαθούν να επιλύσουν», σημειώνεται.

Στα πλαίσια εξέτασης της αίτησης, προσθέτει ο Σ. Χάσικος, η Πολεοδομική Αρχή έχει πραγματοποιήσει σειρά διαβουλεύσεων, με διάφορα αρμόδια Τμήματα και Υπηρεσίες, περιλαμβανομένου και του Τμήματος Περιβάλλοντος, στο οποίο έχουν διαβιβασθεί και οι απαιτούμενες Μελέτες Εκτίμησης Επιπτώσεων στο Περιβάλλον (ΜΕΕΠ) ενώ παράλληλα, προγραμματίζει τη διεξαγωγή Δημόσιας Ακρόασης (στη βάση και των σχετικών Αποφάσεων του Υπουργικού Συμβουλίου για τη δημιουργία Γηπέδων Γκολφ).

 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι βραβευθέντες των 16ων IN Business Awards
Νίκος Χριστοδουλίδης: Προκηρύσσει μεγάλη εκστρατεία για το rebranding της Κύπρου ο Invest Cyprus
Δρ. Χρ. Χατζηκυπριανού: Κτηνιατρική Σχολή στο Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο
Γ. Μιχαήλ: Ας πιστέψουμε στην κυπριακή επιχειρηματικότητα, ας γίνουμε μια πραγματικά pro-business κοινωνία
Global Chief Transformation Officer της Ogilvy ο Αντώνης Κόχειλας-Ποια τα νέα του καθήκοντα
Αυθεντικό Πάσχα στο Cap St. Georges: Ξεχωριστός προορισμός-Μοναδικές εμπειρίες
Κλειστά τα γενικά καταστήματα την Πρωτομαγιά-Τι ισχύει για όσους εργαστούν
Αντώνης Ρούβας: Ηγετικός χρηματοπιστωτικός οργανισμός με ισχυρή παρουσία και στον ασφαλιστικό τομέα η Ελληνική
Εισαγωγή νέων Γραμματίων του Δημοσίου ύψους €25 εκατ. στο ΧΑΚ
Μείωση μετοχικού κεφαλαίου της Τρ. Κύπρου λόγω προγράμματος επαναγοράς ιδίων μετοχών-Η ανακοίνωση του ΧΑΚ