Deals εκατομμυρίων για γη στο κρασοχώρι Άγιος Αμβρόσιος της Λεμεσού

Τεράστιας έκτασης τεμάχια γης έχουν αγοραστεί τους τελευταίους μήνες σε ένα από τα κρασοχώρια της επαρχίας Λεμεσού, και συγκεκριμένα στον Άγιο Αμβρόσιο, με την αξία τους να ανέρχεται σε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ. 

Συγκεκριμένα, όπως πληροφορείται το InBusinessNews, πρόκειται για δεκάδες διαφορετικά τεμάχια γης, εκ των οποίων τα πλείστα αφορούν χωράφια, καθώς και μερικά αμπέλια.

Πηγές του InBusinessNews ανέφεραν ότι μεγάλη μερίδα από τα εν λόγω τεμάχια, των οποίων η συνολική έκταση ανέρχεται σε περίπου 1800 σκάλες, έχει αγοραστεί από ξένο επιχειρηματία μέσω της διαδικασίας πλειστηριασμού του Υπουργείου Εσωτερικών. Ωστόσο, τα πλάνα αξιοποίησής τους από τον συγκεκριμένο ξένο επιχειρηματία παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα. 

Διαβάστε ακόμα: 

Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι η συγκεκριμένη γη προοριζόταν πριν από μερικά χρόνια για την ανέγερση του μεγαλεπίβολου project «St Elisabeth Golf Resort Ltd», το οποίο όμως εν τέλει ναυάγησε, καθώς η διαχειρίστρια εταιρεία δεν βρήκε επενδυτή.  

Το project, αξίας σχεδόν 400 εκατ. ευρώ, θα περιλάμβανε το μεγαλύτερο γκολφ της Κύπρου(σ.σ. από τα μέχρι τότε αδειοδοτημένα), αλλά και οικιστικές μονάδες, και συγκεκριμένα επαύλεις πολυτελείας, κατοικίες και διαμερίσματα. Επιπρόσθετα, το masterplan περιλάμβανε και τη δημιουργία boutique hotel, σπα, εστιατορίου, καταστημάτων, ακαδημίας γκολφ και γηπέδων τένις.

Τα πλάνα περιλάμβαναν επίσης τη δημιουργία μουσείου ελιάς, την ανακαίνιση ενός τοπικού οινοποιείου και τη δημιουργία χώρου που θα παρείχε υπηρεσίες για συνέδρια και σεμινάρια.

Το έργο είχε εξασφαλίσει τις απαραίτητες άδειες και προσέλκυσε το ενδιαφέρον επενδυτών, ωστόσο δεν πραγματοποιήθηκε, καθώς τελικά-όπως έχει προαναφερθεί- δεν έγινε κατορθωτό κάποιο deal με επενδυτή.

Δειτε Επισης

Δυνατότητα υποβολής αίτησης για μειωμένο ΦΠΑ 5% για κατοικία εντός ενός έτους
Νέα αποκλιμάκωση στις τιμές κατασκευαστικών υλικών τον Μάρτιο
Euphoria Lifestyle Apartments: Το νέο έργο της Giovani Homes στο Παραλίμνι
Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου