Ν. Παμπακάς: Ανάρπαστα τα διαμερίσματα στο Castle Residences (video)

Ένας «μαγευτικός» κόσμος έχει ολοκληρωθεί οριστικά. Μετά από ένα συναρπαστικό ταξίδι σχεδόν 14 χρόνων η Μαρίνα Λεμεσού αποτελεί πλέον γεγονός, έτοιμη να «μαγέψει» κάθε επισκέπτη. Ένα έργο που έχει διαδραματίσει καθοριστικό ρόλο στη μετεξέλιξή της πόλης της Λεμεσού, με συνολική επένδυση αξίας €400 εκατομμυρίων ευρώ.

Με μια επίσκεψη στην ανεπανάληπτα πολυτελή και υπερσύγχρονη Μαρίνα, μπορεί κανείς να διαπιστώσει την προσφορά της, τόσο στην κυπριακή κοινωνία, όσο και στην οικονομία του νησιού μας.

Διαβάστε ακόμα: 

Πήρε τις άδειες και προχωρά το μεγάλο ιδιωτικό νοσοκομείο στην Έγκωμη

Π.Ο.Π. χαλλούμι με τσιμπημένη τιμή στα ράφια των υπεραγορών

Η κάμερα του InBusiness TV, βρέθηκε στη Μαρίνα Λεμεσού και κατέγραψε το όλο έργο μετά την οριστική του ολοκλήρωση.

Ο Διευθυντής της Μαρίνας, Νικηφόρος Παμπακάς, ξεδίπλωσε τα χαρτιά του και περιέγραψε τα συναισθήματα της ομάδας πίσω από το έργο, από την αρχή μέχρι και την ολοκλήρωσή του.  

Μάλιστα, δεν παρέλειψε να μιλήσει για το τελευταίο έργο που ολοκληρώθηκε τον Απρίλιο του 2021, το Castle Residences ή αλλιώς το «διαμάντι» της Μαρίνας Λεμεσού. Σύμφωνα με τον κ. Παμπακά τα πολυτελή διαμερίσματα του συγκροτήματος Castle Residences, είναι μοναδικά στο είδος τους, καθώς περιβάλλονται από θάλασσα, με θέα 360 μοιρών προς τη Μαρίνα, την πόλη της Λεμεσού και τη Μεσόγειο, ενώ η πρόσβαση στο τεχνητό νησί όπου είναι κτισμένα, είναι δυνατή μόνο μέσω ιδιωτικής γέφυρας.

Από τα 61 ετοιμοπαράδοτα διαμερίσματα δύο, τριών και τεσσάρων υπνοδωματίων που διαθέτει, έχουν ήδη πωληθεί, όπως σημείωσε ο κ. Παμπακάς, πέραν του 80%, με μόλις 11 διαμερίσματα να έχουν μείνει διαθέσιμα προς πώληση.

Αξιοσημείωτο είναι επίσης το γεγονός ότι οι αγοραστές προέρχονται από πέραν των 48 διαφορετικών εθνικοτήτων, ανάμεσα τους και Κύπριοι, ένα μείγμα του «τέλειου cocktail», όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, ο Διευθυντής της Μαρίνας.

Όσον αφορά τις θέσεις ελλιμενισμού και την πληρότητα της Μαρίνας, αυτή ξεπερνά, σύμφωνα με τον κ. Παμπακά, το 70%. Μάλιστα, από την πρώτη κιόλας μέρα που η Μαρίνα άνοιξε τις πύλες της για τα σκάφη, μέχρι σήμερα, την έχουν επισκεφθεί πέραν των εννέα χιλιάδων σκαφών αναψυχής. Ποσοστό δε του 95% των πιο μεγάλων superyacht του κόσμου επισκέφθηκε την υπερσύγχρονη Μαρίνα της Λεμεσού.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Παμπακάς μίλησε για τον τελικό των ACREW Superyacht Business Awards 2022, στα οποία Finalist αποτελεί και η Μαρίνα Λεμεσού, αλλά και για την τελευταία εμπορική προσθήκη του εστιατορίου Jamie Oliver Kitchen.

Δείτε την συνέντευξη του Γενικού Διευθυντή της Μαρίνας Λεμεσού Νικηφόρου Παμπακά, στο βίντεο που ακολουθεί:

Αρχιτεκτονικό στυλ με στοιχεία της παλιάς πόλης

Η αρχιτεκτονική της Μαρίνας Λεμεσού είναι εμπνευσμένη από στοιχεία της παλιάς πόλης της Λεμεσού, ένας συνδυασμός από την ιστορικότητα του παρελθόντος με το σύγχρονο παρόν. Μάλιστα, ο Γάλλος αρχιτέκτονας της Μαρίνας, Xavier Bohl, περιπλανιόταν στην παλιά πόλη της Λεμεσού 2 ολόκληρες εβδομάδες για να μελετήσει την αρχιτεκτονική της, ώστε να προσαρμόσει το σχεδιασμό της Μαρίνας, αναλόγως του σχεδιασμού της παλιάς πόλης.

Η ομάδα αρχιτεκτόνων που βρίσκεται πίσω από το σχεδιασμό της Μαρίνας Λεμεσού, αποτελείται από το Atelier Xavier Bohl στη Γαλλία, σε συνεργασία με το αρχιτεκτονικό γραφείο Sogreah Cyprus Limited - A.F. Modinos & S.A. Vrahimis Architects & Engineers Joint Venture.

Το έργο έλαβε, μάλιστα, τιμητική βράβευση τον Μάρτιο του 2021 στα “Cyprus Architecture, Property and Interior Design Awards” λαμβάνοντας το βραβείο «Έργο Εταιρείας Ανάπτυξης Γης», στην κατηγορία Ανάπτυξης Γης.

Το πρωτοποριακό έργο της Μαρίνας Λεμεσού υλοποιήθηκε από την Limassol Marina Ltd, η οποία αποτελείται από τις εταιρείες Avax S.A, Francoudi & Stephanou Ltd, Cybarco Ltd, LMDC Ltd, G Paraskevaides Ltd και Stamoland Properties Ltd. Οι εργολάβοι του έργου αποτελούνται από τις εταιρείες Marina Lemesou Joint Venture - Avax S.A., Cybarco Contracting Limited και G Paraskevaides Ltd.

 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας