Έλις Μισιρλή: Η πρωτόγνωρη εμπειρία κατασκευής του «The Icon»

Πρωτόγνωρη εμπειρία για την ίδια χαρακτηρίζει τον σχεδιασμό και την κατασκευή του «The Icon» η Design Director του ομίλου Imperio Έλις Μισιρλή, σημειώνοντας πως η συμβολή της στο συγκεκριμένο project, της δημιουργεί αισθήματα ικανοποίησης και περηφάνιας.

Ταυτόχρονα, η κ. Μισιρλή αναφέρεται στην δημιουργία του Obliq, που ήταν-όπως τονίζει ένα τρομερά ενδιαφέρον project και μια διαδικασία συναρπαστική και με πολλές προκλήσεις.

Σε συνέντευξή της στο InBusinessNews, μέρος της οποίας δημοσιεύεται στο τεύχος Αυγούστου του περιοδικού IN Business στο πλαίσιο του αφιερώματος «The Women Issue», η Έλις Μισιρλή, υποδεικνύει ότι οι γυναίκες διαπρέπουν σε πολλούς τομείς και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στη διαμόρφωση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωή. Παραδέχεται, ωστόσο, ότι θα πρέπει να διανύσουμε αρκετό δρόμο ακόμη μέχρι να μπορούμε να υπερηφανευτούμε για την πλήρη ισότητα των φύλων.

 

Διαβάστε εδώ:

Γ. Σολωμού: Αναξιοποίητο εργαλείο στα χέρια των εταιρειών οι έρευνες

Πόσο αξίζουν τα πεντάστερα ξενοδοχεία της Λεμεσού
 

Ποιο είναι το σημαντικότερο πράγμα που έχετε μάθει μέσω της καριέρας σας;

Το σημαντικότερο πράγμα που έχω μάθει μέσω της καριέρας μου είναι το πόσο πολύτιμες και σημαντικές είναι οι σχέσεις με τους συναδέλφους μας. Η κάθε σχέση που δημιουργείται με ένα άλλο άτομο προσθέτει σε αυτό που «χτίζεις» για τον εαυτό σου.

Ποιος ο δυσκολότερος ρόλος που κληθήκατε να διαδραματίσετε μέχρι στιγμής και ποια η μεγαλύτερη πρόκληση στην πορεία σας;

Η δημιουργία του Obliq ήταν ένα τρομερά ενδιαφέρον project. Κατά τη διάρκεια του πρώτου lockdown, όταν όλος ο κόσμος βρισκόταν σε «παύση», μαζί με την ομάδα μου, και ύστερα από πολλές διαδικτυακές συναντήσεις και κατάθεση καταιγισμού ιδεών στο τραπέζι, αποφασίσαμε να δημιουργήσουμε το δικό μας design στούντιο. Η όλη διαδικασία ήταν συναρπαστική και με πολλές προκλήσεις.

Ποια στιγμή της πορείας σας θα χαρακτηρίζατε καθοριστική και πότε αισθανθήκατε περήφανη;

Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του The Icon ήταν μια πρωτόγνωρη εμπειρία για μένα. Η συμβολή μου στο συγκεκριμένο project, μου δημιουργεί αισθήματα ικανοποίησης και περηφάνιας.

Πώς συγκρίνετε την σημερινή εποχή και το ρόλο της γυναίκας σε όλα τα επίπεδα (επιχειρηματία, σύζυγος, μητέρα, κτλ) σε σχέση με πριν από μια δεκαετία;

Για δεκαετίες, η ισότητα των φύλων αμφισβητείτο από κάθε άποψη (στη δουλειά, στο σπίτι, στην κοινωνία). Με την αλλαγή των εποχών, ο ρόλος της γυναίκας στην κοινωνία έχει αποκτήσει νέες διαστάσεις.

Οι γυναίκες διαπρέπουν σε πολλούς τομείς και ουδείς μπορεί να αμφισβητήσει τον σημαντικό ρόλο που διαδραματίζουν στη διαμόρφωση της πολιτικής, οικονομικής και κοινωνικής ζωής. Ωστόσο, πιστεύω, ότι θα πρέπει να διανύσουμε αρκετό δρόμο ακόμη μέχρι να μπορούμε να υπερηφανευτούμε για την πλήρη ισότητα των φύλων.

Υπάρχει κάποιος ανεκπλήρωτος στόχος σας;

Όχι, συγκεκριμένα. Αμετάθετος και διαρκής στόχος μας είναι να φέρνουμε κοντά τους ανθρώπους μέσω της αρχιτεκτονικής, της τέχνης και του design. Και αυτό είναι που έχουμε πάντα στο μυαλό μας κατά τον σχεδιασμό και υλοποίηση των έργων μας.

Ποια συμβουλή θα δίνατε σε μια άλλη γυναίκα η οποία τώρα κτίζει την καριέρα της;

Θα την συμβούλευα να ακολουθεί τα όνειρά της, να είναι δημιουργική και αφοσιωμένη σε αυτό που αγαπά και να μην φοβάται να εκφράζει την άποψή της.

Μπορεί τελικά μια γυναίκα να αλλάξει τον κόσμο και πώς;

Σίγουρα. Οι γυναίκες έχουν την τεράστια ικανότητα να αφυπνίζουν τις δυνάμεις της ειρήνης στον κόσμο και υπάρχουν παραδείγματα σπουδαίων γυναικών ανά το παγκόσμιο που ενέπνευσαν ή εμπνέουν και που κάνουν τον κόσμο μας καλύτερο.

Οι αγώνες για την πλήρη ισότητα των φύλων, σε όλους τους τομείς, θα πρέπει να συνεχιστούν μέχρι οι κοινωνίες να απαλλαχθούν από τα στερεότυπα και τις ανισότητες.

Πού φαντάζεστε τον εαυτό σας τα επόμενα πέντε χρόνια;

Στα επόμενα πέντε χρόνια οραματίζομαι την περαιτέρω εξέλιξη του Obliq, το οποίο μετρά μόνο ένα χρόνο λειτουργίας, σε ένα μοναδικό lifestyle studio. Στόχος μας είναι να αναλάβουμε ακόμη περισσότερα συναρπαστικά έργα. Μέσω του ομίλου μας, θέλουμε να δημιουργούμε χώρους που να εμπνέουν το κοινωνικό σύνολο.

Μιλήστε μας για τον ρόλο σας στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του ομίλου σας, ο οποίος αναλαμβάνει συχνά δράσεις κοινωνικής ευθύνης…

Μου προσφέρει μεγάλη ικανοποίηση η συμβολή μου στο φιλανθρωπικό ίδρυμα του ομίλου μας, το Butterfly Foundation, του οποίου προεδρεύω. Την φετινή χρονιά συνεργαζόμαστε με τον ΣΠΑΒΟ (Σύνδεσμος για την Πρόληψη και Αντιμετώπιση της Βίας στην Οικογένεια), διοργανώνοντας μια εκδήλωση ευαισθητοποίησης των πολιτών γι’ αυτό το πολύ σοβαρό κοινωνικό πρόβλημα.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του έτους, με στόχο τη συγκέντρωση χρημάτων  για την στήριξη του οργανισμού, ο οποίος αναμφίβολα επιτελεί σπουδαίο έργο.

  • WHO IS WHO

• Σπούδασε Αρχιτεκτονική στο Instituto de Empresa, στην Ισπανία.

•Η πρώτη της δουλειά ήταν στην εταιρεία Benoy Architecture & Masterplanning στο Λονδίνο.

Μοιράζετε μαζί μας το quote: Μην αμφιβάλλεις ποτέ για τη δύναμή σου. Χρησιμοποίησε τη φωτιά που έχεις μέσα σου και μείνε σταθερή σε αυτό που πρεσβεύεις.

Δειτε Επισης

Trilogy Plaza Opening: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις για το νέο προορισμό της Λεμεσού
Τα αιτήματα της Kition, το ξεκάθαρο μήνυμα Βαφεάδη και τι διαμηνύει η Ελεγκτική Υπηρεσία
Βιομηχανικές αποθήκες και τεμάχια σε προνομιούχες περιοχές σε Λεμεσό, Λάρνακα και Πάφο από τη Gordian
Χ. Χριστοφίνας: Στα σκαριά σχέδια ιδιοκατοίκησης νέων, αναβάθμιση νοσοκομείου Τροόδους
INEX: Χτίζοντας για το μέλλον... H φιλοσοφία, τα πλάνα και τα μεγάλα projects του ομίλου
Δήμος Λάρνακας: Θετική εξέλιξη για την ενιαία ανάπτυξη λιμανιού-μαρίνας της πόλης
Η Kition για συνάντηση με Χριστοδουλίδη: Γεφυρώθηκαν οι διαφορές, δέσμευση για διασφάλιση της επιτυχίας του έργου
ETEK: Κορυφή του παγόβουνου οι πλημμυρισμένες φαρμακευτικές αποθήκες
Έπιασε τόπο η παρέμβαση Χριστοδουλίδη-Συνεχίζει βάσει των προνοιών του συμβολαίου το έργο η Kition
Μειώθηκαν οι αγοραπωλησίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο-Υποχώρηση στον όγκο και στην αξία των μεταβιβάσεων