Δείτε πώς προχωρά η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ (photos)

InBusinessNews  16/03/2022 07:15
Δείτε πώς προχωρά η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ (photos)

Δείτε πώς προχωρά η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ (photos)

InBusinessNews  16/03/2022 07:15

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι κατασκευαστικές εργασίες για την πλήρη ανακαίνιση και ανάπλαση του χώρου του παλιού ΓΣΠ, στη Λευκωσία.

Όπως καταδεικνύουν οι φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν, οι εργασίες προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς από τη Cyfield, η οποία ανέλαβε την υλοποίηση του έργου.

Διαβάστε ακόμα:

Γιώργος Ανδρέου: Πάει πάνω κατά 15% η τιμή του κρέατος

Υπεραγορές: Έχουμε επάρκεια, ας μην εκμεταλλευόμαστε την κατάσταση

TUI: Ψηφίζουν Κύπρο για τις διακοπές τους οι Σκανδιναβοί

Τα συμβόλαια για το έργο της ανάπλασης του χώρου του παλιού ΓΣΠ, με προϋπολογισμό €19.720.000 πλέον ΦΠΑ, που περιλαμβάνει την κατασκευή του έργου και δεκαετή συντήρηση, υπογράφηκαν τον Οκτώβριο του 2021.

gspmartis01

Οι εργασίες άρχισαν τον Νοέμβριο του ίδιου έτους για να διαρκέσουν περίπου δύο χρόνια, προκειμένου το έργο να παραδοθεί τον Νοέμβριο του 2023.

gspmartis07

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο στην καρδιά της Λευκωσίας, το οποίο θα ενισχύσει σε μεγάλο βαθμό την προσπάθεια ανάπτυξης και αναβάθμισης του ιστορικού κέντρου της πρωτεύουσας.

gspmartis02

Αστική πλατεία, πράσινο και χώροι αναψυχής
Η ανάπλαση του χώρου του παλιού ΓΣΠ στοχεύει στη δημιουργία αστικής πλατείας, χώρων πρασίνου και χώρων αναψυχής, καθώς και στην κατασκευή υπόγειου χώρου στάθμευσης χωρητικότητας περίπου 570 οχημάτων.

gspmartis03

Το πρώτο επίπεδο θα φιλοξενήσει 222 θέσεις στάθμευσης, 21 από τις οποίες θα προορίζονται για άτομα με αναπηρία, ενώ το επίπεδο Β θα έχει 379 θέσεις στάθμευσης, εκ των οποίων οι 30 θα προορίζονται για άτομα με αναπηρία. Το 7% της συνολικής έκτασης (880 τ.μ.) θα παραμείνει απαλλαγμένο από υπόγειες κατασκευές για να καταστεί δυνατή η φύτευση ψηλών δέντρων. Πάνω από τους υπόγειους χώρους στάθμευσης θα φυτευτούν χαμηλά δέντρα και άλλη βλάστηση. Το νέο πάρκο θα περιλαμβάνει επίσης καφέ, εστιατόριο, βιβλιοπωλείο, γκαλερί τέχνης, αμφιθέατρο, πλατεία, μικρό καταρράκτη και υδάτινο τοίχο.

gspmartis04

Σύνδεση με το ιστορικό κέντρο 
Το έργο της ανάπλασης του παλιού ΓΣΠ δημιουργεί «δρόμους» διασύνδεσης με άλλα σημαντικά έργα, όπως η ανάπλαση του Εμπορικού Τριγώνου (Μακαρίου – Στασικράτους – Ευαγόρου), η Πλατεία Ελευθερίας, καθώς και άλλα έργα αστικής ανάπλασης στην εντός των τειχών πόλη.

gspmartis05

gspmartis06

Το έργο συγχρηματοδοτείται από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ, τον κρατικό προϋπολογισμό και τον Δήμο Λευκωσίας, στο πλαίσιο της προγραμματικής περιόδου 2021-2027.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας