Γιώργος Ανδρέου: Πάει πάνω κατά 15% η τιμή του κρέατος

InBusinessNews  16/03/2022 06:30
Γιώργος Ανδρέου: Πάει πάνω κατά 15% η τιμή του κρέατος

Γιώργος Ανδρέου: Πάει πάνω κατά 15% η τιμή του κρέατος

InBusinessNews  16/03/2022 06:30

Νέες τσουχτερές αυξήσεις θα δούμε στις τιμές του κρέατος κατά το αμέσως προσεχές διάστημα, καθώς το κόστος παραγωγής δέχεται πληθωριστικές πιέσεις. Οι ήδη αυξημένες λόγω πανδημίας τιμές των ζωοτροφών εκτοξεύθηκαν στα ύψη, με την ρωσική εισβολή στην Ουκρανία να αλλάζει για τα καλά τον χάρτη του εμπορίου.

Τις συνέπειες που βιώνουν οι κτηνοτρόφοι ένεκα της κατάστασης, όπως και τις αναπόφευκτες επιπτώσεις στην αγορά κρέατος, περιέγραψε στο InBusinessNews, o διευθύνων σύμβουλος της Αδελφοί Ανδρέου Χοιροστάσια, Γιώργος Ανδρέου, τονίζοντας ότι ο τομέας της ζωικής παραγωγής είναι από αυτούς που πλήγηκαν περισσότερο. 

Διαβάστε ακόμα:  

Υπεραγορές: Έχουμε επάρκεια, ας μην εκμεταλλευόμαστε την κατάσταση

TUI: Ψηφίζουν Κύπρο για τις διακοπές τους οι Σκανδιναβοί

Δείτε πώς προχωρά η ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ (photos)

Σύμφωνα με τον κ. Ανδρέου, τεράστιο πρόβλημα αποτελεί η διαθεσιμότητα ζωοτροφών. Όπως υπέδειξε, οι αλυσιδωτές αυξήσεις στα ναύλα, οι ελλείψεις και η ακρίβεια στα σιτηρά και στις ζωοτροφές, ανεβάζουν κατακόρυφα το κόστος παραγωγής των κτηνοτρόφων.

«Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της τιμής του χοιρινού κρέατος και του κοτόπουλου. Όσον αφορά ειδικότερα το χοιρινό κρέας, οι αυξήσεις μέχρι στιγμής ήταν συγκρατημένες, όμως, τις επόμενες 15 μέρες θα αυξηθούν επιπλέον κατά περίπου 60 σεντς ανά κιλό του τελικού προϊόντος στην αγορά, κάτι που ισοδυναμεί με περίπου 15%», είπε o διευθύνων σύμβουλος της Αδελφοί Ανδρέου Χοιροστάσια

Παλεύει για επιβίωση ο κλάδος…

Εκφράζοντας την ανησυχία του για το μέλλον του κλάδου, ο κ. Ανδρέου επισήμανε πως δεν έφθανε η πανδημία κατά την οποία τα κέρδη ήταν μηδαμινά, η εισβολή στην Ουκρανία δημιούργησε νέες πρωτόγνωρες δυσμενείς συνθήκες. Στο πλαίσιο αυτό, ο Γιώργος Ανδρέου έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου προς το κράτος, αφού-όπως τόνισε-εταιρείες του κλάδου κινδυνεύουν να κλείσουν και μόνο με κρατική βοήθεια θα επιβιώσουν.

RELATED ARTICLES

Για να σχολιάσετε κάντε κλικ εδώ

Σχετικά Άρθρα

Πίσω στην αρχή της σελίδας