TROY: Έτσι θα είναι η μεγαλεπήβολη ανάπτυξη που έρχεται στη Λάρνακα

Προχωρούν οι διαδικασίες για υλοποίηση του έργου «TROY», που έρχεται για να επαναπροσδιορίσει την κοινότητα Πύλας, αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Λάρνακας. 

To συγκρότημα τουριστικών θερέτρων (Resort & Spa), που θα περιλαμβάνει οικιστικές και τουριστικές αναπτύξεις, βρίσκεται ενώπιον του Τμήματος Περιβάλλοντος. Η ιδιοκτήτρια εταιρεία υπέβαλλε περιβαλλοντική μελέτη και το έργο βρίσκεται σε δημόσια διαβούλευση.

Η προτεινόμενη ανάπτυξη που βρίσκεται σε εμβαδόν 23.000 τ.μ. θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, εμπορικές υπηρεσίες όπως εστιατόρια, καφετέριες, φαρμακείο, πισίνες, Spa και γυμναστήριο και θα περιλαμβάνει 280 διαμερίσματα.

Διαβάστε ακόμα: 

Το τέλος των ψευδαισθήσεων-Η Κύπρος επιλέγει μεταξύ Δύσης και Ρωσίας 

Υπεραγορές Metro: Υπηρεσία delivery μέσω Wolt

Άδεια για έξτρα δωμάτια ζητά γνωστό ξενοδοχείο του Πρωταρά

Παράλληλα, αναμένεται ότι η λειτουργία του συγκροτήματος θα δημιουργήσει νέες θέσεις εργασίας και θα ενδυναμώσει περεταίρω την περιοχή τουριστικά ενισχύοντας τον κοινωνικοοικονομικό χαρακτήρα της. 

Όπως και παρελθόν έγραψε το InBusinessNews, η προτεινόμενη ανάπτυξη χρηματοδοτείται από άμεσες ξένες επενδύσεις που προέρχονται από έναν θεσμικό επενδυτή των ΗΠΑ, ο οποίος συνεργάζεται με ευρωπαϊκούς και ισραηλινούς οργανισμούς, οι οποίοι ειδικεύονται στο τομέα του τουρισμού και των ακινήτων.

Διαβάστε ακόμη: 

TROY: Ένα οικιστικό χωριό στολίδι στην ανατολική Λάρνακα

Α. Σάντης: Τα τρία μεγάλα έργα που έρχονται ν' αλλάξουν την ανατολική Λάρνακα

Περιγραφή 

Σύμφωνα με την μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον, η προτεινόμενη ανάπτυξη θα περιλαμβάνει κτιριακά συγκροτήματα τριών διαφορετικών τύπων (Τύπο Α, Τύπο Β και Τύπο C).

 

  • Κτιριακό συγκρότημα Τύπου Α: Το κτιριακό συγκρότημα τύπου Α θα περιλαμβάνει 10 κτίρια, ύψους 15.5 μέτρων έκαστο. Το κάθε κτίριο θα έχει τέσσερεις ορόφους και ένα ισόγειο χώρο. Ο ισόγειος χώρος κάθε κτιρίου θα περιλαμβάνει καλυμμένο χώρο στάθμευσης, δωμάτιο ΑΗΚ και κλιμακοστάσιο. Συνολικά, θα περιλαμβάνει 100 θέσεις στάθμευσης εκ των οποίων οι 10 καλυμμένες για τους ένοικους. Στην οροφή του κάθε κτιρίου θα εγκατασταθούν ηλιακοί θερμοσίφωνες.
     
  • Κτιριακό συγκρότημα Τύπου Β: Το κτιριακό συγκρότημα τύπου Β θα περιλαμβάνει δύο κτίρια, ύψους 18.7 μέτρα το καθ’ ένα. Το κάθε κτίριο θα έχει πέντε ορόφους και ένα ισόγειο χώρο. Ο ισόγειος χώρος κάθε κτιρίου θα περιλαμβάνει δωμάτιο ΑΗΚ, κλιμακοστάσιο και εξωτερικό χώρο στάθμευσης. Ο εξωτερικός χώρος στάθμευσης θα περιλαμβάνει 23 χώρους στάθμευσης για τους ενοίκους εκ των οποίων δυο χώροι θα είναι για ΑμΕΑ. Επίσης, ο χώρος στάθμευσης θα περιλαμβάνει δύο χώρους στάθμευσης για επισκέπτες. Συνολικά οι θέσεις στάθμευσης του συγκροτήματος τύπου Β θα είναι 50. Στην οροφή του κάθε κτιρίου τύπου Β θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πλαίσια και ηλιακοί θερμοσίφωνες.
     
  • Κτιριακό συγκρότημα Τύπου C: Το κτιριακό συγκρότημα τύπου C θα περιλαμβάνει δύο κτίρια τα οποία θα συνδέονται με διάδρομο κεντρικής εισόδου προς τον χώρο της ανάπτυξης (χώρο πρασίνου και κτιριακά συγκροτήματα τύπου Α και τύπου Β). Το κτίριο δυτικά της κεντρικής εισόδου θα είναι τριών ορόφων, ύψους 13.4 μέτρων και θα περιλαμβάνει τρεις ξεχωριστούς χώρους καταστημάτων. Το κτίριο ανατολικά της κεντρικής εισόδου θα είναι δύο ορόφων, ύψους 13.4 μέτρων και θα περιλαμβάνει δυο ξεχωριστούς χώρους καταστημάτων. Τα δυο κτίρια θα συνδέονται με ενιαίο υπόγειο χώρο. Ο υπόγειος χώρος θα χρησιμοποιείται ως χώρος στάθμευσης και θα περιλαμβάνει 30 θέσεις στάθμευσης. Επίσης στο χώρο στάθμευσης θα εγκατασταθεί το δωμάτιο της ΑΗΚ. Στην οροφή του δυτικού κτιρίου θα εγκατασταθούν φωτοβολταϊκά πλαίσια και ηλιακοί θερμοσίφωνες.
     
  • Εξωτερικός χώρος ανάπτυξης: Ο εξωτερικός χώρος της ανάπτυξης θα περιλαμβάνει επιπρόσθετους χώρους στάθμευσης με 147 θέσεις στάθμευσης. Επίσης, θα περιλαμβάνει πισίνα εμβαδού 1,425 τ.μ. με σιντριβάνι και χώρο πρασίνου. Ταυτόχρονα, ο εξωτερικός χώρος θα διαθέτει μηχανοστάσιο, γραφείο, αποθήκη, κολυμβητήριο, γυμναστήριο, κομμωτήριο, σπα και αποδυτήρια.

Ολοκληρωτικό «lifting» στην περιοχή της Πύλας

Η προτεινόμενη ανάπτυξη χωροθετείται στην κοινότητα Πύλας, σε απόσταση 120 μέτρων περίπου από τον αυτοκινητόδρομο Λάρνακας-Αγίας Νάπας (Α3).  Επίσης, το τεμάχιο γης της προτεινόμενης ανάπτυξης, συνορεύει στα δυτικά με τη Λεωφόρο 1ης Απριλίου, από όπου θα γίνεται η πρόσβαση σε αυτό.

Σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου, υφίστανται τουριστικά συγκροτήματα, επαύλεις, κατοικίες και άλλες αναπτύξεις που εξυπηρετούν τις ανάγκες των κατοίκων της περιοχής (όπως καφετέριες, φούρνοι, καταστήματα κ.α.).

Αξίζει να σημειωθεί πως το TROY αποτελεί μέρος των γενικότερων σχεδιασμών και επενδύσεων που η NCH Capital Inc. ετοιμάζει στην περιοχή της Πύλας και ευρύτερα της Λάρνακας, δεδομένων των προοπτικών που η εταιρεία διαβλέπει να υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή για αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού και οικιστικού προϊόντος. 

Στο πλαίσιο αυτό η NCH Capital Inc., με οικιστικές και τουριστικές επενδύσεις και έργα συνολικού κόστους περίπου €200 εκατ., φιλοδοξεί να επιφέρει ολοκληρωτικό lifting στην περιοχή της Πύλας, αφού πέραν του οικιστικού χωριού TROY, προχωρεί στην παράλληλη υλοποίηση άλλων δύο μεγαλεπήβολων έργων. 

Του «Floating Scapes», ενός μεικτού τουριστικού χωριού πέντε αστέρων σε παραθαλάσσια έκταση γης 33.000 τ.μ. η οποία βρίσκεται δίπλα στο πρώην ξενοδοχείο Beau Rivage, καθώς και την ανάπτυξη ξενοδοχειακής μονάδας, σε συνδυασμό με κτήριο διαμερισμάτων τεσσάρων αστέρων, που θα ανεγερθεί στον χώρο όπου βρισκόταν το Beau Rivage. 

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας