Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Α. Σάντης: Τα τρία μεγάλα έργα που έρχονται ν' αλλάξουν την ανατολική Λάρνακα

Σε ολοκληρωτικό lifting στην περιοχή της Πύλας που βρίσκεται το ξενοδοχείο Beau Rivage και η γειτονική παραλιακή έκταση προχωρεί η NCH Capital Inc., με οικιστικές και τουριστικές επενδύσεις και έργα που θα κοστίσουν περίπου €200 εκατ. 

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews o Διευθύνων Σύμβουλος Δ. Βαλκανίων, Ελλάδας & Κύπρου της NCH Capital Inc, Ανδρέας Σάντης, εξηγεί αναλυτικά τα όσα θα περιλαμβάνουν οι τρεις επενδύσεις, που αφορούν τουριστικό χωριό, ξενοδοχειακή μονάδα, κτήριο διαμερισμάτων και οικιστικό χωριό με εμπορικές υπηρεσίες. 

Όπως αναφέρει ο ίδιος, το πρώην ξενοδοχείο Beau Rivage θα κατεδαφιστεί εντός Σεπτεμβρίου, ενώ οι κατασκευαστικές εργασίες και για τα τρία έργα θα αρχίσουν εντός του 2022, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα προκύψουν καθυστερήσεις στην έκδοση των σχετικών αδειών. 

Πρέπει να σημειωθεί ότι τα τρία έργα απευθύνονται σε διαφορετικό αγοραστικό κοινό, αφού στόχος των επενδυτών είναι να καλύψουν τις ανάγκες όλων των οικονομικών στρωμάτων.

Μετά την εξαγορά του ξενοδοχείου Beau Rivage στην Πύλα και της γειτονικής παραλιακής έκτασης πείτε μας ακριβώς ποιοι είναι οι σχεδιασμοί σας, τι περιλαμβάνουν και ποια τα χρονοδιαγράμματα που έχετε ορίσει;

Η NCH Capital Inc. επενδύει στην περιοχή της Πύλας και ευρύτερα της Λάρνακας βλέποντας τις προοπτικές που υπάρχουν στη συγκεκριμένη περιοχή για την αναβάθμιση του προσφερόμενου τουριστικού και οικιστικού προϊόντος. Πέραν από την ιδιωτική πρωτοβουλία όμως, πρέπει να υπάρξει και η στήριξη του κράτους σε θέματα αδειοδοτήσεων και έργων υποδομής.

Με το «Floating Scapes» οραματιζόμαστε τη δημιουργία ενός μεικτού τουριστικού χωριού 5 αστέρων σε παραθαλάσσια έκταση γης 33.000 τ.μ., η οποία βρίσκεται δίπλα στο πρώην ξενοδοχείο Beau Rivage.

Το χωριό θα είναι κάτω από την επωνυμία κορυφαίου ονόματος στο χώρο και η ανάπτυξη αυτή γίνεται σε συνεργασία με την Edge Development που λειτουργεί υπό την αιγίδα του Πολωνικού Supernova Real Estate and Hospitality Group. 

Η συμφωνία στρατηγικής συνεργασίας μεταξύ της NCH Capital Inc. και του Edge Development Group βασίζεται στις βασικές αρχές της αειφόρου ανάπτυξης ενός αναβαθμισμένου τουριστικού προϊόντος, το οποίο λαμβάνει υπόψη νέα δεδομένα μετά και την κρίση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η δεύτερη επένδυση μας στην περιοχή, είναι η ανάπτυξη ξενοδοχειακής μονάδας σε συνδυασμό με κτήριο διαμερισμάτων 4 αστέρων και πάλι κάτω από την αιγίδα κορυφαίας επωνυμίας στον τουριστικό χώρο.

 

Το πρώην ξενοδοχείο Beau Rivage θα κατεδαφιστεί εντός Σεπτεμβρίου μιας και δεν θέλαμε μέσα στους μήνες Ιουλίου και Αυγούστου να διεξάγουμε εργασίες κατεδάφισης.

Η τρίτη επένδυσή μας στην περιοχή της Πύλας, περιλαμβάνει την ανάπτυξη ενός οικιστικού χωριού με εμπορικές υπηρεσίες να το συνοδεύουν όπως εστιατόρια, καφετέριες, φαρμακείο, πισίνες, Spa, γυμναστήριο κλπ. 

Το έργο φέρει την ονομασία TROY, η ανάπτυξη είναι εντός 23. 000 τ.μ.  και αποτελείται από 280 διαμερίσματα που λειτουργούν ως ένα μοντέρνο θέρετρο με όλες τις ανέσεις και υπηρεσίες.

 

 

Το συγκεκριμένο έργο προσφέρεται σε ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές και μπορεί να ικανοποιήσει οποιαδήποτε ανάγκη, είτε ιδιοκατοίκησης, επένδυσης ή/και δεύτερης εξοχικής κατοικίας.

Διαβάστε ακόμη: 

Καυτή πατάτα για το κράτος οι εκκρεμούσες αιτήσεις για διαβατήρια

Πέντε νέοι all-day προορισμοί σε όλη την Κύπρο που εντυπωσιάζουν

 

 

 

Οι κατασκευαστικές εργασίες και για τα τρία έργα υπολογίζονται να αρχίσουν εντός του 2022 υπό την προϋπόθεση ότι οι σχετικές άδειες θα εκδίδονται εγκαίρως.  

Η πανδημία έχει επιφέρει κάποιες αλλαγές στους αρχικούς σας σχεδιασμούς; 

Είναι γεγονός ότι η πανδημία, επηρέασε όλους τους τομείς της οικονομίας, συμπεριλαμβανομένου του κατασκευαστικού τομέα και ιδιαίτερα των επενδύσεων στο  τουρισμό. Ως NCH Capital Inc. βλέπουμε με θετικό μάτι το μέλλον και συνεχίζουμε τον αρχικό προγραμματισμό μας λαμβάνοντας φυσικά τα νέα δεδομένα και ανάγκες που η πανδημία έχει δημιουργήσει.

Τα έργα μας, έχουν ως κύριο χαρακτηριστικό τους το να δημιουργούν συνθήκες ασφάλειας, να έχουν όλες τις αναγκαίες ανέσεις και απολαύσεις.

Ποιο είναι το κόστος της επένδυσης και από που θα προέλθουν τα απαραίτητα κονδύλια; Συμμετέχουν και άλλες εταιρείες στην ανάπτυξη;

Τα τρία προαναφερθέντα έργα είναι κόστους περίπου €200 εκατ. ενώ αναμένεται να επιφέρουν σημαντικά οφέλη για την περιοχή καθώς και κατά την διάρκεια των κατασκευαστικών έργων αλλά και κατά τη λειτουργία τους, θα δημιουργήσουν ένα πολύ μεγάλο αριθμό νέων θέσεων εργασίας.

Και οι τρεις επενδύσεις χρηματοδοτούνται από άμεσες ξένες επενδύσεις που προέρχονται από έναν θεσμικό επενδυτή των ΗΠΑ, ο οποίος συνεργάζεται με ευρωπαϊκούς και ισραηλινούς οργανισμούς, οι οποίοι ειδικεύονται στο τομέα του τουρισμού και των ακινήτων.

Όσον αφορά το ξενοδοχείο της ανάπτυξης, τι μπορούμε να πούμε για την ξένη επωνυμία που θα φέρετε στην Κύπρο; Έχετε φτάσει σε τελική συμφωνία;

Είμαστε σε προχωρημένες επαφές και πολύ κοντά στην ολοκλήρωση της συμφωνίας. Αυτή όμως την συγκεκριμένη στιγμή δεν μπορούμε να αποκαλύψουμε ονόματα. Ελπίζουμε ότι αυτό θα γίνει στο σύντομο μέλλον.

Έχετε άλλες ανοικτές συζητήσεις για εστιατόρια ή καταστήματα που θα ενταχθούν στο έργο σας;

Υπάρχουν συζητήσεις τόσο με καταστήματα και αλυσίδες εστιατορίων οι οποίες βρίσκονται υπό εξέλιξη. Ανακοινώσεις αναμένονται το επόμενο χρονικό διάστημα.

Όσον αφορά την οικιστική ανάπτυξη, ποιο είναι το target group για τους ενοικιαστές/αγοραστές σας;

Τα τρία έργα απευθύνονται σε διαφορετικό αγοραστικό κοινό. Καλύπτουμε ολόκληρο το φάσμα από διαμερίσματα, από 50.000 ευρώ μέχρι βίλες στην πρώτη γραμμή πάνω στο κύμα που ξεπερνούν τα 3 εκατ. ευρώ. 

Αυτός είναι και ο λόγος της δημιουργίας τριών διαφορετικών έργων, το καθένα από μόνο του καλύπτει και διαφορετικό αγοραστικό κοινό.

Πώς πήρατε την απόφαση να επενδύσετε στην συγκεκριμένη περιοχή, της Πύλας; Ποια η πρόβλεψη σας για την ανάπτυξη της περιοχής;

Η περιοχή της Πύλας είναι μια περιοχή που είναι υποσχόμενη, αφού καταλαμβάνει μεγάλο από το παράκτιο μέτωπο της Λάρνακας. Η μετεγκατάσταση των δεξαμενών πετρελαίου και οι αναπτύξεις που δύναται να γίνουν όπως η ενιαία κατασκευή του Λιμανιού δημιουργούν νέες δυναμικές. 

Θεωρούμε ότι η Λάρνακα αλλά και η συγκεκριμένη περιοχή έχουν μεγάλα περιθώρια ανάπτυξης και μας παρέχουν την άνεση να προχωρήσουμε σε επενδύσεις και να επανατοποθετηθούν στο χάρτη του τουρισμού και των αγοραπωλησιών ακινήτων. Οι επενδύσεις μας θα δημιουργήσουν μια εξαιρετικά σημαντική δραστηριότητα στην ευρύτερη περιοχή, η οποία για αρκετές δεκαετίες παρέμεινε στείρα όσον αφορά τις νέες επενδύσεις αυτού του μεγέθους και τύπου.

Ευελπιστούμε ότι και το Κράτος θα προχωρήσει με τις ανάλογες επενδύσεις σε υποδομές, όπως πεζοδρόμηση, φωτισμός κλπ. 

Η NCH Capital επενδύει σε διάφορες χώρες της περιοχής. Πόσο ελκυστικός προορισμός είναι η Κύπρος για εσάς, να περιμένουμε και νέες επενδύσεις από την εταιρεία σας;

Η Κύπρος διαθέτει έναν πολύ ανεπτυγμένο τομέα υπηρεσιών και ένα φιλικό περιβάλλον για ανάπτυξη επενδύσεων τόσο λόγω του νομοθετικού πλαισίου αλλά και λόγω του σταθερού φορολογικού συστήματος που παρέμεινε το ίδιο ανεξάρτητα από το ποιο πολιτικό κόμμα βρίσκεται στην εξουσία.

Δυστυχώς, εξακολουθούν να υπάρχουν γραφειοκρατικές διαδικασίες που δημιουργούν εμπόδια στις αναπτύξεις αλλά ελπίζω ότι οι αρχές θα συνειδητοποιήσουν εγκαίρως τις ευκαιρίες και θα εξελίξουν τις υπηρεσίες τους στη νέα τεχνολογικά απαιτητική εποχή.

Ένα ακόμη έργο που υπολογίζεται να ξεκινήσει εντός του έτους είναι η κατασκευή του St. Lazarus Hotel, του οποίου έχουν εκδοθεί οι πολεοδομικές άδειες.

Πρόκειται για boutique hotel 60 δωματίων το οποίο θα είναι και αυτό κάτω από την ομπρέλα κορυφαίας αλυσίδας του τουριστικού τομέα.

 

 

 

 

 

Πέραν των επενδύσεων που είναι τροχοδρομημένες στην Κύπρο, ως NCH Capital Inc. παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις και προχωρούμε σε νέες επενδύσεις όπου θεωρούμε ότι πληρούν τα κριτήρια του επενδυτικού μας πλάνου και της στρατηγικής μας.

 

Το who is who του Ανδρέα Σάντη

Ο Ανδρέας Σάντης είναι Διευθύνων Σύμβουλος Δ. Βαλκανίων, Ελλάδας & Κύπρου της NCH Capital Inc από τον Ιούνιο του 2014. Είναι μέλος του Chartered Association of Certified Accountants στη Μεγάλη Βρετανία με πτυχίο στη Λογιστική και ξεκίνησε την πορεία του από την Coopers & Lybrand, με επίκεντρο τα θέματα φορολογίας και επιχειρηματικών συμβουλών. Μετέπειτα, δραστηριοποιήθηκε στον τομέα του Real Estate και στην ανάπτυξη μικρών και μεγάλων έργων στην Ελλάδα, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, τη Βουλγαρία και την Κύπρο.

 

 

 

Δειτε Επισης

Πώς η ORA Developers προσπερνά επιτυχώς κάθε εμπόδιο
Η αξία της δημόσιας διαβούλευσης για τον δημόσιο χώρο: Η περίπτωση της αναδιαμόρφωσης του Παττίχειου Πάρκου
Παραδόθηκε νέο αντιπλημμυρικό έργο στη Λάρνακα
SKY από την AΝΤΟNIS ZENIOS DEVELOPMENTS LTD
Η νέα γραφειακή ανάπτυξη αξίας 3,5 εκατ. ευρώ στη Λάρνακα-Πού χωροθετείται και τι θα περιλαμβάνει
Στην τελική ευθεία για το Πάρκο Χρωμάτων στην Πάφο (pics)
INDEX: Η Λάρνακα είναι το ανερχόμενο hotspot για επενδυτές και αγοραστές κατοικιών
Altamira Real Estate: 300+ αγροτεμάχια από €2 το τετραγωνικό μέτρο
AstroBank: Προς πώληση ημιτελής κατοικία, οικιστικά και εμπορικά ακίνητα
Στο τελικό στάδιο οι εργασίες για το μουσείο Λεμεσιανού Καρναβαλιού (photos)