Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Μεγάλη ανάπτυξη με 100 οικιστικά τεμάχια έρχεται στη Λάρνακα

Το πράσινο φως, με συγκεκριμένους όρους, έδωσε το Τμήμα Περιβάλλοντος για την μετατροπή τεμαχίων σε ένα οικόπεδο, το οποίο θα αποτελείται από 100 οικιστικά τεμάχια και την κατασκευή έργων υποδομής στην κοινότητα Μαζωτού της επαρχίας Λάρνακας.

Ιδιοκτήτρια εταιρεία, η YJ Cyprus Group και σύμφωνα με την μελέτη επιπτώσεων στο περιβάλλον, το εκτιμώμενο κόστος του έργου ανέρχεται στο €1 151 175. Όσον αφορά το χρονοδιάγραμμα, το προτεινόμενο έργο θα ολοκληρωθεί 6-12 μήνες από την μέρα έναρξής του.

Διαβάστε επίσης:

Ακυρώθηκαν όλα τα πακέτα από Ρωσία, σαφάρι Περδίου στις νέες αγορές

Την πληρώνουν και πάλι οι επιχειρήσεις σε Αγία Νάπα και Πρωταρά

Τρέχει με...χίλια ο αυτοκινητόδρομος Λεμεσού-Σαϊττά(pics)

Το προτεινόμενο έργο που θα αποτελείται από 100 οικιστικά τεμάχια με συνολικό εμβαδόν 87.823 τ.μ.. θα περιλαμβάνει επίσης:  

  • Οδικό δίκτυο
  • Δίκτυο άρδευσης
  • Δικτύου ομβρίων
  • Δίκτυο τηλεπικοινωνιών
  • Δίκτυο ηλεκτροδότησης
  • Χώρο πρασίνου
  • Παραλιακό πεζόδρομο
  • Χώρους στάθμευσης
  • Βιολογικό σταθμό επεξεργασίας αστικών λυμάτων για εξυπηρέτηση των κατοικιών (με την προϋπόθεση ότι θα εξασφαλίσει τις σχετικές άδειες)

Η προτεινόμενη ανάπτυξη θα χωροθετείται εντός των διοικητικών ορίων της κοινότητας Μαζωτού, σε τεμάχια που εμπίπτουν σε Τουριστικές Ζώνες. Επιπρόσθετα, θα βρίσκεται σε απόσταση ενός χιλιομέτρου από το όριο της οικιστικής ζώνης της κοινότητας Μαζωτού και 1700 μέτρα από τον πυρήνα της κοινότητας. Σε απόσταση ενός χιλιομέτρου υπάρχουν κυρίως τουριστικές και οικιστικές αναπτύξεις.

 

Οι διευκρινίσεις της Περιβαλλοντικής Αρχής

Αν και το Τμήμα Περιβάλλοντος έδωσε το πράσινο φως για την ανάπτυξη, δεν συναινεί στη δημιουργία του προτεινόμενου παραλιακού πεζόδρομου.

«Οι πεζόδρομοι ως έργα εμπίπτουν στους περί της Εκτίμησης των Επιπτώσεων στο Περιβάλλον από Ορισμένα Έργα Νόμους του 2018 έως 2021 (Δεύτερο Παράρτημα) και ως εκ τούτου ο πεζόδρομος που προβλέπεται στα έργα της εν λόγω ανάπτυξης, πρέπει να αφαιρεθεί από τη σχετική αίτηση και να εξεταστεί ως ξεχωριστό έργο μετά από τη υποβολή σχετικού Εντύπου Πληροφοριών, εκ μέρους της αρμόδιας αρχής και εξέτασης του από το Τμήμα Περιβάλλοντος» διευκρινίζει στην γνωμάτευση το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Ταυτόχρονα, η κατασκευή εγκατάστασης και λειτουργίας σταθμού επεξεργασίας λυμάτων εμπίπτει επίσης στην σχετική Νομοθεσία και συνεπώς, θα πρέπει να εξεταστεί ως ξεχωριστό έργο μετά από τη υποβολή σχετικού Εντύπου Πληροφοριών, από την αρμόδια αρχή και εξέτασης του από το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Τέλος, για τη λειτουργία του σταθμού θα πρέπει να εξασφαλιστεί από το Τμήμα Περιβάλλοντος η σχετική Άδεια Απόρριψης Αποβλήτων.

Η εταιρεία πίσω από την μεγάλη ανάπτυξη

Η YJ Cyprus Universal Investment Ltd είναι μια εξ' ολοκλήρου ιδιοκτησία της Singapore Universal Financial Investment Co. Pte Ltd.

Η YJ Cyprus εστιάζει στην ανάπτυξη και κατασκευή θέρετρων ξενοδοχείων, διαμερισμάτων και ανεξάρτητων επαύλεων στην Κύπρο.

Επίσης, η εταιρεία διαθέτει σχεδόν 30 χρόνια εμπειρίας σε αναπτυξιακά έργα στην Κίνα.

Δειτε Επισης

Επιτυχής η παρουσία του ομίλου Λεπτός στην MIPIM 2024
Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης