Παίρνει σάρκα και οστά το νέο «The Landmark» στη Λευκωσία (pics)

Σε τροχιά υλοποίησης έχει εισέλθει η ανακαίνιση του ξενοδοχείου «The Landmark» στη Λευκωσία, όπως και η κατασκευή των δύο πύργων που θα ανεγερθούν στον υπαίθριο χώρο του, στο πλαίσιο του έργου «Landmark Project-Office and Residential Tower Development». 

Οι εργασίες έχουν ξεκινήσει και… τρέχουν με εντατικούς ρυθμούς, με το εκτιμώμενο κόστος του έργου να ανέρχεται συνολικά, περίπου στα €70 εκατομμύρια.

Διαβάστε ακόμα: 

Σε μεγάλες μονοκατοικίες τα νοικοκυριά της Κύπρου

Ξένες εταιρείες στον τομέα του στοιχήματος που πόνταραν στην Κύπρο

Το υπό υλοποίηση έργο αφορά οικιστική και γραφειακή/εμπορική ανάπτυξη, όπου οι δύο πύργοι θα συνυπάρχουν με το υπάρχον ξενοδοχείο και θα αναπτυχθούν ως δύο ξεχωριστά κτίρια.


 

Στόχος είναι η δημιουργία ενός νέου ορόσημου για τη Λευκωσία, που θα φιλοξενεί ένα κτίριο γραφείων 16 ορόφων, ένα κτίριο διαμερισμάτων 17 ορόφων, μια ιδιωτική πλατεία 1500 τ.μ. προς δημόσια χρήση και ένα από τα πιο ιστορικά ξενοδοχεία της Κύπρου, το οποίο, όπως έχει προαναφερθεί, θα ανακαινιστεί και θα αναβαθμιστεί σε σύγχρονα πρότυπα φιλοξενίας, με σημαντικές αλλαγές κυρίως στο ισόγειο.


 

Ειδικότερα, η οικιστική ανάπτυξη θα αποτελείται από συνολικά 53 διαμερίσματα και θα έχει συνολικό μικτό εμβαδόν 13.794,60 τ.μ., ενώ το συνολικό εμβαδόν της γραφειακής ανάπτυξης ανέρχεται στα 26.640 τ.μ.

Τόσο το οικιστικό όσο και το γραφειακό κτίριο θα περιλαμβάνουν υπόγειους χώρους στάθμευσης δύο επιπέδων με χωρητικότητα 100 και 197 (+19 θέσεων scissor parking spaces) υπόγειων θέσεων για οχήματα αντίστοιχα.

Ο αρχιτεκτονικός σχεδιασμός του έργου θα είναι σύγχρονος και καινοτόμος, αναβαθμίζοντας έτσι ποιοτικά τη χρήση του τεμαχίου ανάπτυξης, καθώς και την εικόνα του αστικού τοπίου.

Το κτίριο γραφείων θα εφάπτεται της λεωφόρου Κέννεντυ, ενώ το κτίριο διαμερισμάτων θα βρίσκεται πιο πίσω σε σχέση με τη λεωφόρο, μεταξύ του κτιρίου γραφείων και του ξενοδοχείου. Ταυτόχρονα, θα δημιουργηθεί ένας ενιαίος πλατειακός χώρος στο επίπεδο του ισογείου που ενώνει τη Λεωφόρο Κέννεντυ με τη Αρχιεπισκόπου Μακαρίου ΙΙΙ, ο οποίος συμπεριλαμβάνει και δημόσιο χώρο πρασίνου.

Η συμπερίληψη τοπιοτεχνημένων χώρων πρασίνου στον σχεδιασμό του έργου, όπως αναμένεται, θα βοηθήσει τη σύνδεση του έργου από περιβαλλοντική άποψη με τη γειτνιάζουσα κρατική δασική γη.

Δειτε Επισης

Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας
Α. Βαφεάδης: Έτσι θα κινηθεί η Κυβέρνηση εάν η Kition δεν καταθέσει την εγγυητική για λιμάνι-μαρίνα Λάρνακας
«Country Homes 2»: Η νέα οικιστική ανάπτυξη της Cyfield στα Λεύκαρα-Ένα συγκρότημα 17 κατοικιών
Nέες ευκαιρίες σε κατοικίες και διαμερίσματα από την Altamira Real Estate
Επιτροπή ανάπτυξης Λάρνακας: Καμία παράταση για έργα λιμανιού-μαρίνας...Να καταθέσει εγγυητική η εταιρεία