Χ. Κουρέας: Πολλαπλά οφέλη από το Event Centre στη Μαρίνα Αγίας Νάπας

Με την ανάπτυξη ενός πρωτότυπου και μοναδικού στο είδος του στην Κύπρο Event Centre, η Μαρίνα Αγίας Νάπας προσβλέπει και θέτει σε νέες βάσεις τον τομέα της διοργάνωσης εκδηλώσεων στη χώρα μας, ενισχύοντας την επιχειρηματικότητα, την κοινωνική συνδιαλλαγή και την πολιτιστική δράση στο νησί μας. 

Σε συνέντευξή του στο InBusinessNews, o Chief Retail Officer της Μαρίνας, Χάρης Κουρέας, εξηγεί το σκεπτικό πίσω από την ιδέα της δημιουργίας του Event Centre και αναλύει τα πολυδιάστατα οφέλη που θα προκύψουν ως αποτέλεσμα της λειτουργίας του, όχι μόνο για την ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, αλλά και για ολόκληρη την Κύπρο. 

Διαβάστε ακόμα: 

Τα αυτοκίνητα που προτιμούν οι Κύπριοι 

Το νέο look και όνομα του πρώην Sitio που ανοίγει τον Μάρτιο (pics) 

Χαμηλές οι προσδοκίες των ξενοδόχων από τη σύζευξη ανέργων 

Άδεια κατά παρέκκλιση ζητά το νέο ξενοδοχείο του Πρωταρά

«Με την προσθήκη του Event Centre», αναφέρει, «θα παρακολουθήσουμε αυξημένη κινητικότητα από την εγχώρια και διεθνή επαγγελματική σκηνή, αφού οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εκμεταλλευτούν την έξυπνη τεχνολογία που διαθέτει ο χώρος για τη διεξαγωγή συνεδρίων και φόρουμ, ενώ η προνομιακή τοποθεσία της Μαρίνας, μόλις 33km από τον Διεθνή Αερολιμένα της Λάρνακας, την καθιστά ως ένα ιδανικό προορισμό».

Ιδιαίτερη αναφορά κάνει στην ώθηση που το Event Centre στην Μαρίνα Αγίας Νάπας αναμένεται να δώσει στον συνεδριακό τουρισμό, υπογραμμίζοντας ότι ως το μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο, διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για τη διεξαγωγή διεθνών συνεδρίων μέσα στο άκρως ειδυλλιακό τοπίο της Αγίας Νάπας. «Το μοντέρνο κτίριο διαθέτει ειδικά μελετημένες εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και εκπαιδευμένο προσωπικό που μπορεί να στηρίξει τέτοιου είδους εκδηλώσεις», επισημαίνει. 

Διαβάστε εδώ: Το Event Centre Μαρίνας Αγίας Νάπας έτοιμο να φιλοξενήσει εκδηλώσεις

Πώς προέκυψε η ιδέα για τη δημιουργία Event Center στην Μαρίνα Αγίας Νάπας; Πού εδράζεται η φιλοσοφία της συγκεκριμένης ανάπτυξης εντός της Μάρινας;

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας δεν έχει χαρακτηριστεί τυχαία ως ένα από τα πιο φιλόδοξα έργα της Κύπρου, αφού δεν αποτελεί μονάχα ένα ναυτικό και τουριστικό προορισμό, αλλά και ένα σημαντικό προορισμό φιλοξενίας διεθνών και εγχώριων εκδηλώσεων. Με τη δημιουργία ενός πρωτότυπου και μοναδικού στο είδος του Event Centre, πρωτίστως, μένουμε πιστοί στη φιλοσοφία μας για ανάπτυξη έργων υψηλής αισθητικής και άρτιας αρχιτεκτονικής.

Έπειτα, δημιουργούμε ένα χώρο που θα λειτουργεί ως μοχλός πολιτισμικών, κοινωνικών και επαγγελματικών δραστηριοτήτων που θα επιφέρει πολλαπλά οφέλη και ανάπτυξη στην περιοχή, αλλά και στην Κύπρο. Ως εκ τούτου, με την ανάπτυξη του Event Centre θα ενισχυθεί μεταξύ άλλων η επιχειρηματικότητα, η κοινωνική συνδιαλλαγή και η πολιτιστική δράση σε ένα άκρως ειδυλλιακό χώρο.

Ευφάνταστες εκδηλώσεις 

Τι είδους εκδηλώσεις θα φιλοξενεί, ποιες υπηρεσίες θα προσφέρει και ποιες ανάγκες έρχεται να καλύψει;

Το υπερσύγχρονο κτίριο, με χωρητικότητα μέχρι και 500 άτομα, προσφέρεται για τη φιλοξενία ποικίλων δεξιώσεων, όπως διεθνή και εγχώρια συνέδρια, επαγγελματικά συνέδρια, κοινωνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις, συμπόσια, εκθέσεις τέχνης, επίσημες τελετές γάμων και βαπτίσεων, ιδιωτικές εκδηλώσεις κ.α.

Ο έξυπνος σχεδιασμός των εσωτερικών και υπαίθριων χώρων επιτρέπει την άψογη διεξαγωγή ευφάνταστων εκδηλώσεων, όπου οι φιλοξενούμενοι και οι διοργανωτές θα μπορούν να αφεθούν στα έμπειρα χέρια του καταρτισμένου προσωπικού της Μαρίνας. Πιο συγκεκριμένα, η εξειδικευμένη ομάδα του Events and Catering, με γνώμονα το ύφος της κάθε εκδήλωσης και τις απαιτήσεις των διοργανωτών, μπορεί να προτείνει με ακρίβεια τα κατάλληλα μενού, τη σωστή διαρρύθμιση του χώρου, την αρμόζουσα διακόσμηση και τις επιμέρους λεπτομέρειες.

Το προσωπικό μας αποτελείται από άρτια καταρτισμένους επαγγελματίες από το χώρο της εστίασης, φιλοξενίας, τροφοδοσίας και ηχοληψίας, οι οποίοι μπορούν να αναλάβουν με επιτυχία από ένα γάμο μέχρι ένα διεθνές συνέδριο υψηλών προδιαγραφών. 

Στην Μαρίνα Αγίας Νάπας αντιλαμβανόμαστε τη σημασία της γαστρονομικής ικανοποίησης των καλεσμένων γι’ αυτό και προτείνουμε εκλεκτά εδέσματα προσαρμοσμένα στο concept της κάθε εκδήλωσης μιας και οι έμπειροι chef μας εστιάζουν στις εξατομικευμένες ανάγκες του κάθε event προσφέροντας έτσι μια ανεπανάληπτη γευστική εμπειρία. Παράλληλά, προσφέρουμε μια εξαιρετική γκάμα κρασιών, ποτών και μοναδικών cocktail τα οποία ετοιμάζουν έμπειροι mixologists, ακολουθώντας αυστηρά όλα τα πρότυπα υγιεινής.

Αναμφισβήτητα, η τεχνογνωσία, η ευελιξία και ο υψηλός βαθμός ανταπόκρισης της ομάδας του Event Centre δημιουργούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για μια άψογη εκδήλωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο χώρος διευκολύνει ακόμη περισσότερο τη διοργάνωση, αφού διαθέτει μετακινούμενο φωτισμό LED, οπτικοακουστικό εξοπλισμό και δωρεάν χώρο στάθμευσης για 550 οχήματα. Οι παρευρισκόμενοι μπορούν να απολαύσουν την παραμονή τους σε ένα ασφαλές και εκλεπτυσμένο χώρο υψηλής αισθητικής με θέα το απέραντο γαλάζιο.

Τα οφέλη που θα προκύψουν 

Ποια είναι τα κυριότερα οφέλη που αναμένετε να προκύψουν, τόσο για την Μαρίνα όσο και για την περιοχή της ελεύθερης Αμμοχώστου, αλλά και για την Κύπρο γενικότερα, από την λειτουργία του Event Center;

Με τη διεξαγωγή εκδηλώσεων στο Event Centre της Μαρίνας Αγίας Νάπας αναμένουμε επιπρόσθετη τουριστική και επενδυτική κίνηση προς την περιοχή. Ήδη, η Μαρίνα έχει τραβήξει την προσοχή αρκετών επενδυτών και επισκεπτών μιας και αποτελεί ένα μοναδικό ναυτικό και τουριστικό προορισμό για την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Με την προσθήκη του Event Centre θα παρακολουθήσουμε αυξημένη κινητικότητα από την εγχώρια και διεθνή επαγγελματική σκηνή, αφού οι επιχειρήσεις θα μπορούν να εκμεταλλευτούν την έξυπνη τεχνολογία που διαθέτει ο χώρος για τη διεξαγωγή συνεδρίων και φόρουμ, ενώ η προνομιακή τοποθεσία της Μαρίνας, μόλις 33km από τον Διεθνή Αερολιμένα της Λάρνακας, την καθιστά ως ένα ιδανικό προορισμό.

Είναι άκρως σημαντική η συμβολή των πολιτιστικών εκδηλώσεων, τόσο για την ευρύτερη περιοχή της ελεύθερης επαρχίας Αμμοχώστου όσο και για την Κύπρο καθώς αποτελούν πηγή ανάδειξης ταλέντων, καλλιτεχνών, προϊόντων και εθίμων, ενώ προσφέρουν μοναδικές ευκαιρίες στους επισκέπτες να ανταλλάξουν ιδέες, να ενημερωθούν και να αποκτήσουν ανεκτίμητες εμπειρίες.

Έτσι λοιπόν, μέσω της διεξαγωγής πολιτιστικών και κοινωνικών εκδηλώσεων στο Event Centre θα επωφεληθούν, τόσο οι επισκέπτες όσο και οι τοπικές κοινότητες. Επιθυμούμε, λοιπόν, να επιμηκύνουμε τον εποχιακό τουρισμό στην περιοχή μέσω της διαρκούς και ουσιαστικής διοργάνωσης εκδηλώσεων που θα έχουν άμεσο αντίκτυπο στην κοινωνία.

Ο συνεδριακός τουρισμός

Μπορεί να λεχθεί ότι πρόκειται για ένα έργο που, μεταξύ άλλων, θα δώσει ώθηση σε μια ζωτικής σημασίας για τη χώρα μας μορφή τουρισμού, όπως είναι ο συνεδριακός;

Αναμφισβήτητα, η Κύπρος μπορεί να αποτελέσει ένα σημαντικό διεθνή συνεδριακό προορισμό αφού οι ιδανικές κλιματολογικές συνθήκες, οι κοντινές αποστάσεις, οι συχνές διεθνείς πτήσεις και το φυσικό περιβάλλον του νησιού μπορεί να προσελκύσει ξένους συνέδρους. Αποτελεί ένα υψηλά υποσχόμενο τομέα με αρκετούς επαγγελματίες να επαναλαμβάνουν συνέδρια σε καθιερωμένες τοποθεσίες δημιουργώντας έτσι  ένα δυναμικό επαναλαμβανόμενο συνεδριακό τουρισμό.

Το Event Centre είναι μοναδικό στο είδος του στην Κύπρο μιας και διαθέτει τις κατάλληλες υποδομές για τη διεξαγωγή διεθνών συνεδρίων μέσα στο άκρως ειδυλλιακό τοπίο της Αγίας Νάπας. Το μοντέρνο κτίριο διαθέτει ειδικά μελετημένες εγκαταστάσεις, εξοπλισμό και εκπαιδευμένο προσωπικό που μπορεί να στηρίξει τέτοιου είδους εκδηλώσεις.

Επίσης, βρίσκεται εντός του εντυπωσιακού αναπτυξιακού έργου της Μαρίνας που έχει βραβευθεί από ανεξάρτητους οργανισμούς, όπως το European Property Awards. Οι μελλοντικοί σύνεδροι θα μπορούν να συνδυάσουν τις επαγγελματικές τους υποχρεώσεις με ένα ταξίδι αναψυχής αφού η γενικότερη τοποθεσία της Μαρίνας αποτελεί ένα ελκυστικό μέρος, με γραφικές καταγάλανες παραλίες φυσικής ομορφιάς, προσφέροντας παράλληλα ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων.

Η ύπαρξη ενός διεθνούς συνεδριακού χώρου όπως το Event Centre το οποίο τηρεί διεθνή πρότυπα θα μπορεί να συμβάλει καθοριστικά στην αύξηση του εν λόγω τουρισμού στη χώρα μας, καθιστώντας την ως συνεδριακό προορισμό.  

Πότε θα λειτουργήσει 

Πότε υπολογίζετε να λειτουργήσει το Event Center και ποια είναι τα κυριότερα αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του;

Το Event Centre μπαίνει από τον Φεβρουάριο σε πιλοτική φάση λειτουργίας, έτσι ώστε να ελεγχθούν οι εγκαταστάσεις του καθώς και ο υλικοτεχνολογικός εξοπλισμός του. Παράλληλα, είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι οι κρατήσεις για τη διεξαγωγή εκδηλώσεων έχουν ήδη αρχίσει μιας και παρουσιάζεται ήδη αυξημένη ζήτηση.

Πρόκειται για ένα αρχιτεκτονικό αριστούργημα απαράμιλλου σχεδιασμού και αισθητικής που εμπλουτίζει ακόμη περισσότερο τόσο την Μαρίνας Αγίας Νάπας όσο και την ευρύτερη περιοχή. Η ομάδα αρχιτεκτόνων πρωτοτύπησε ακόμη μια φορά δημιουργώντας ένα περίκομψο γυάλινο κτίριο με κωνικό σχήμα που ταιριάζει απόλυτα με τη φιλοσοφία όλου του κατασκευαστικού έργου της Μαρίνας. Το γυάλινο εξωτερικό κέλυφος του κτιρίου διαθέτει εντυπωσιακά σκίαστρα που κατά τη διάρκεια της ημέρας κατευθύνει το φυσικό φως σε όλους τους χώρους, ενώ τη νύχτα τα σκίαστρα δημιουργούν περίτεχνες οπτικές εμπειρίες.

Τα κύρια χαρακτηριστικά του κτιρίου είναι τα ψηλά νταβάνια, οι άνετοι εσωτερικοί και εξωτερικοί χώροι και οι καθαρές γήινες γραμμές που αναδεικνύουν ακόμη περισσότερο το παραθαλάσσιο περιβάλλον. Τέλος, η μελετημένη αντανάκλαση των χρωμάτων και των φώτων του Event Centre επάνω στην προκυμαία κατά τη διάρκεια της νύχτας προκαλούν μια αίσθηση γαλήνης και θαυμασμού στους επισκέπτες.

Ανακοινώνονται νέα καταστήματα 

Πέραν του Event Center, πού βρίσκονται και πώς προχωρούν οι συμφωνίες για τα καταστήματα στη Μαρίνα Αγίας Νάπας; Να αναμένουμε νέες συνεργασίες και brands στο άμεσο μέλλον;

Οφείλουμε να είμαστε αισιόδοξοι πριν την έναρξη της νέας σεζόν, αφού έχουμε προχωρήσει σε στρατηγικές συμφωνίες με επώνυμα καταστήματα με στόχο να προσφέρουμε μοναδικές και διαφορετικές προτάσεις για τους επισκέπτες, ενοίκους και τους κατοίκους της περιοχής. Εξετάζουμε σημαντικές συνεργασίες με δημοφιλή brands που θα ενθαρρύνουν την επισκεψιμότητα και προσφορά διευρυμένων υπηρεσιών.

Στη Μαρίνα Αγία Νάπα οι καταναλωτές θα έχουν την ευκαιρία να επισκεφθούν τα αγαπημένα τους brands, να απολαύσουν το γεύμα τους και να θαυμάσουν τον περιβάλλοντα χώρο. Σύντομα, θα προβούμε σε περισσότερες ανακοινώσεις σχετικά με τη λειτουργία των νέων καταστημάτων.

Τι μπορούν να αναμένουν γενικότερα οι επισκέπτες της Μαρίνας το 2022; Τους επιφυλάσσατε κάποιες… εκπλήξεις; 

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας έχει εισέλθει σε μια νέα εποχή με τη δημιουργία του υπερσύγχρονου κατασκευαστικού έργου που εξυπηρετεί τόσο το εγχώριο όσο και διεθνές κοινό γι’ αυτό και επιθυμία μας είναι η ενδυνάμωση του δικτύου των συνεργασιών μας που θα επιφέρουν δυναμική ανάπτυξη και αναβάθμιση. Το 2022 θα είναι η χρονιά εκπλήξεων για τους επισκέπτες της Μαρίνας, αφού θα κάνει τη δυναμική της είσοδο στα πολιτιστικά, κοινωνικά και τουριστικά δρώμενα της Κύπρου με ξεχωριστές εκδηλώσεις, μοναδικούς καλεσμένους, γαστρονομικές επιλογές, αθλητικές και καλλιτεχνικές δραστηριότητες προσφέροντας έτσι ανεπανάληπτες εμπειρίες.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί ότι το 2022 θα αποτελέσει χρονιά ορόσημο για την εταιρεία καθώς την άνοιξη του 2022 θα ανοίξει επίσημα η εμπορική ζώνη της Μαρίνας, καθιστώντας της το επόμενο Hot Spot της Κύπρου.

Διαβάστε εδώ: Σ. Καραμοντάνης: Hot spot της Κύπρου τo 2022 η Μαρίνα Αγίας Νάπας

Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθείτε την ιστοσελίδα Ayia Napa Marina

Δειτε Επισης

Α. Βαφεάδης: Στις 16 Ιουνίου 2024 η αποπεράτωση του περιμετρικού Λευκωσίας-Πώς προχωρούν οι εργασίες(pics)
Στην κυπριακή αγορά μέσω της Chestertons Cyprus Residential η Chestertons Global-Οι υπηρεσίες που θα προσφέρει
Ολοκληρώνεται η ανάπλαση του παλαιού ΓΣΠ-Αντίστροφη μέτρηση για την παράδοση του έργου των €20 εκατ.
Moving Doors: Χρυσάφι το Β2Β στα ακίνητα
Οι μέσες αξίες ακινήτων το 1ο τρίμηνο του 2024-Η εικόνα για διαμερίσματα, οικίες, οικόπεδα και χωράφια
Εγκαίνια για το Beon Active Office στην Πάφο
Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω των εργασιών για ανάπλαση του παλιού ΓΣΠ
Νέα μεικτή ανάπτυξη με διαμερίσματα και γραφεία αποκτά η Λεμεσός
Μοναδικές οικιστικές επιλογές σε όλη την Κύπρο από την Altamira Real Estate
Αυτοψία Βαφεάδη σε αναπτυξιακά έργα στην Πάφο-Οι διαφορές με την εταιρεία για τον δρόμο προς την Πόλη