Σ. Καραμοντάνης: Hot spot της Κύπρου τo 2022 η Μαρίνα Αγίας Νάπας

«Οι εκτιμήσεις, καθώς και οι προβλέψεις, οφείλουν να είναι θετικές σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας, ενώ θετικό οφείλει να είναι και το πρόσημο για την αγορά των ακινήτων, η οποία παρουσιάζει ήδη σημαντική ανάκαμψη εντός του 2021».

Αυτά, μεταξύ άλλων, αναφέρει ο CEO των Makronisos Marina & Caramondani Group, Σταύρος Καραμοντάνης, τονίζοντας πως σε ό,τι αφορά τον τομέα των ακινήτων πρέπει να θεωρείται ιδιάζουσας σημασίας η δημιουργία ακόμη περισσότερων επενδυτικών κινήτρων με ουσιαστικό αντίκρισμα.

Σε συνέντευξή του στο πλαίσιο του «In Business 2022 Forecasting-Towards Sustainable Growth», ο κ. Καραμοντάνης αναφέρεται στους στόχους της Μαρίνας Αγίας Νάπας τη νέα χρονιά, σημειώνοντας πως το 2022 θεωρείται χρονιά ορόσημο. Και αυτό, όπως εξηγεί, καθώς η Μαρίνα Αγίας Νάπας αναμένεται να εξελιχθεί στο επόμενο hot spot της Κύπρου με την επίσημη λειτουργία της εμπορικής ζώνης, που είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο.

Διαβάστε ακόμα:

Αιθουσάρχες σε απόγνωση βλέπουν την αυλαία των σινεμά να πέφτει

Δείτε πώς προχωρούν οι κατασκευαστικές εργασίες του Blu Marine

«Παράλληλα», υπογραμμίζει, «η σταδιακή παράδοση των οικιστικών μονάδων στους ιδιοκτήτες τους εγκαινιάζει μια νέα εποχή για εμάς».

Ακολουθεί πιο κάτω η συνέντευξη του Σταύρου Καραμοντάνη:

Πώς αναμένετε να κινηθεί η κυπριακή οικονομία και η αγορά κατά το 2022;

Αδιαμφισβήτητα, η υγειονομική κρίση ώθησε τις πλείστες των επιχειρήσεων ανά το παγκόσμιο σε μια αναπροσαρμογή των στρατηγικών πλάνων ανάπτυξής τους και σε πολύ προσεκτική προσέγγιση των επόμενων επιχειρηματικών τους βημάτων με παράλληλη μείωση του ρίσκου.

Παρόλα αυτά, οι εκτιμήσεις καθώς και οι προβλέψεις οφείλουν να είναι θετικές σε ό,τι αφορά την πορεία της οικονομίας. Παράλληλα, θετικό οφείλει να είναι και το πρόσημο για την αγορά των ακινήτων, η οποία παρουσιάζει ήδη σημαντική ανάκαμψη εντός του 2021.

Ο τομέας των ακινήτων

Ποιες είναι οι προβλέψεις σας για τον τομέα στον οποίο δραστηριοποιείστε το 2022; Εκτιμάτε πως θα κινηθεί θετικά, αρνητικά ή το ίδιο με το 2021;

Όπως προανέφερα, οι εκτιμήσεις οφείλουν να είναι θετικές καθώς βάσει των διαθέσιμων στοιχείων, παρουσιάζεται σημαντική ανάκαμψη στην εγχώρια αγορά ακινήτων σε σχέση με το 2020.

Με την άρση των περιοριστικών μέτρων και το άνοιγμα των αιθέρων εκ νέου, αναζωογονήθηκε το ενδιαφέρον πιθανών επενδυτών, οι οποίοι πλέον μπορούν να επισκεφθούν και να δουν ιδίοις όμμασι τα ακίνητα του ενδιαφέροντός τους. Σημαντική εξέλιξη, ιδιαίτερα όταν αναφερόμαστε σε πολυτελή ακίνητα, όπως αυτά της Μαρίνας Αγίας Νάπας.

Παράλληλα, παρέχεται πλέον η δυνατότητα και στις ίδιες τις εταιρείες του τομέα να συμμετέχουν σε σημαντικές εκθέσεις και συνέδρια με φυσική παρουσία πλέον, κυρίως στο εξωτερικό.

Η Μαρίνα Αγίας Νάπας

Ποιες είναι οι σημαντικότερες τάσεις, γεγονότα και εξελίξεις που θα πρέπει να περιμένουμε και να δώσουμε έμφαση το 2022, όσον αφορά τον τομέα δραστηριοποίησής σας;

Σε ό,τι αφορά τον τομέα των ακινήτων πρέπει να θεωρείται ιδιάζουσας σημασίας η δημιουργία ακόμη περισσότερων επενδυτικών κινήτρων, με ουσιαστικό αντίκρισμα. Ήδη, έχει ανακοινωθεί αριθμός κινήτρων για την προσέλκυση και την κάθοδο εταιρειών στην Κύπρο.

Αναμφίβολα, οι προσπάθειες για περαιτέρω τόνωση του επενδυτικού ενδιαφέροντος πρέπει να εντατικοποιηθούν εντός του 2022, έτσι ώστε να στηριχθεί ακόμη περισσότερο ο τομέας των ακινήτων, η αγορά και κατ’ επέκταση η εγχώρια οικονομία.

Στη Μαρίνα Αγίας Νάπας δίνουμε ιδιαίτερη έμφαση και σημασία στην αειφόρο ανάπτυξη και στη βιωσιμότητα, η οποία βρίσκεται στο επίκεντρο των δραστηριοτήτων και στην ατζέντα κυβερνήσεων και επιχειρήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Από τα αρχικά στάδια προγραμματισμού του έργου δίνουμε έμφαση στην κατασκευή κτιρίων και εγκαταστάσεων που μειώνουν το περιβαλλοντικό αποτύπωμα. Κλειδί, όχι μόνο για τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην αγορά ακινήτων, αποτελεί η εφαρμογή πλάνων και προγραμμάτων που σχετίζονται με τη βιωσιμότητα και την προστασία του περιβάλλοντος.

Τα επόμενα πλάνα και οι στόχοι

Τι να αναμένουμε για τον δικό σας όμιλο το 2022; Ποιοι είναι οι στόχοι σας; 

Το όραμά μας, να καταστεί η Μαρίνα Αγίας Νάπας ο καλύτερος ναυτικός και τουριστικός προορισμός καθώς και διαβίωσης της Ανατολικής Μεσογείου, παραμένει αναλλοίωτος και αποτελεί προτεραιότητα για εμάς.

Το 2022 θεωρείται χρονιά ορόσημο, καθώς η Μαρίνα Αγίας Νάπας αναμένεται να εξελιχθεί στο επόμενο hot spot της Κύπρου με την επίσημη λειτουργία της εμπορικής ζώνης που είναι προγραμματισμένη για τον Απρίλιο. Παράλληλα, η σταδιακή παράδοση των οικιστικών μονάδων στους ιδιοκτήτες τους, εγκαινιάζει μια νέα εποχή για εμάς.

Οι στόχοι μας είναι πλήρως ευθυγραμμισμένοι και εναρμονισμένοι με το όραμά μας. Θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε με σθένος και συνέπεια για την ολοκλήρωση του μεγαλεπήβολου έργου της Μαρίνας Αγίας Νάπας, στοχεύοντας πάντα στην παροχή υψηλού επιπέδου υπηρεσιών και μιας απαράμιλλης 360 εμπειρίας στους ιδιοκτήτες οικιστικών μονάδων, στα πληρώματα και στους ιδιοκτήτες σκαφών, καθώς και στους επισκέπτες της μαρίνας.

Δειτε Επισης

AstroBank: Προς πώληση κατοικίες
Kition για μη παρουσία στη Βουλή: Λυπούμαστε για την παρεξήγηση, σεβόμαστε το Σώμα
Angelonia Gardens 2 και Serenity Court τα δύο νέα έργα της Aristo Developers στην Πάφο
Blame game και...γεφύρι της Άρτας η ενιαία ανάπτυξη του λιμανιού και της μαρίνας-Το plan b της Kυβέρνησης
Στην Cyfield η ανάθεση του διαγωνισμού για βελτίωση της Τσερίου-Υπέβαλε την πιο συμφέρουσα προσφορά
Σνόμπαρε τη Βουλή και εξόργισε τους βουλευτές η Kition-Η διαβεβαίωση Βαφεάδη που περιμένει τη Νομική Υπηρεσία
Γ. Μισιρλής: To real estate μπορεί να προσφέρει περισσότερα
Σπάει τη σιωπή της και περνά στην αντεπίθεση η Kition-Εξαπολύει πυρά κατά Αλέξη Βαφεάδη
Κάθε λιμάνι και καημός...Θρίλερ για γερά νεύρα η ενιαία ανάπτυξη του 1,2 δις-Ενημερώνεται η Βουλή
Ask Wire: Αναγνωρίστηκε η γυναικεία ηγεσία και η δυναμική ανάπτυξης της εταιρείας