Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Amathus Residences: Προχωρά ο πύργος πολυτελών διαμερισμάτων

Για την επένδυση με ποσοστό 25% σε από κοινού ελεγχόμενη εταιρεία, η οποία δεν είναι εισηγμένη σε χρηματιστήριο ενημέρωσε η Amathus Public Ltd.

Πότε θα παραδοθεί το πολυώροφο κτήριο
Όπως υπενθυμίζεται στις ενδιάμεσες συνοπτικές ενοποιημένες οικονομικές καταστάσεις του Συγκροτήματος για το πρώτο εξάμηνο του 2021, η από κοινού ελεγχόμενη εταιρεία Amathina Holdings Limited είναι ιδιοκτήτρια του “Amathus Beach Hotel Limassol”, ενός παραθαλασσίου υπερπολυτελούς ξενοδοχείου 203 δωματίων στην παραλία της Λεμεσού.

Αξίζει να αναφερθεί ότι η Amathina Luxury Hotels Limited, μέσα στα πλαίσια της μεικτής τουριστικής ανάπτυξης, έχει προχωρήσει εντός του 2021 στην ανέγερση ενός πολυώροφου κτηρίου, το Amathus Residences, το οποίο θα περιλαμβάνει 18 δωμάτια ξενοδοχείου και 29 πολυτελή διαμερίσματα που θα εκμισθωθούν σε μακροχρόνια βάση μίσθωσης.

Διαβάστε ακόμα:

Αλαλούμ και αναστάτωση με το safepass στις υπεραγορές

Ε. Ευγενίου: Μεγάλη πρόκληση, αλλά και μεγάλη ευκαιρία τα ESG

Όπως σημειώνεται, η κατασκευή του κτηρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί τον Μάϊο του 2023.

Οι ιδιωτικές κατοικίες βρίσκονται στους χώρους ενός θέρετρου πέντε αστέρων, δίνοντας στους κατοίκους πρόσβαση σε πολλές εγκαταστάσεις, όπως κέντρο σπα και γυμναστήριο, οκτώ εστιατόρια και ένα αποκλειστικό beach club.

 

 

Το πολυώροφο κτήριο αποτελείται, μεταξύ άλλων, από πολυτελή διαμερίσματα ενός, δύο και τριών υπνοδωματίων, διαμερίσματα με πισίνα και penthouse.

Συγκρατημένη αισιοδοξία, πιθανή απομείωση assets
Τα περιοριστικά μέτρα που έχουν εφαρμοστεί από την κυβέρνηση της Κυπριακής Δημοκρατίας, καθώς και από άλλες κυβερνήσεις παγκοσμίως, τα οποία συνεχίζουν να εφαρμόζονται κατά το 2021 για να περιορίσουν την εξάπλωση της πανδημίας του ιού Covid19, έχουν επηρεάσει σημαντικά και προβλέπεται να συνεχίζουν να επηρεάζουν την τουριστική και ξενοδοχειακή βιομηχανία, τομείς στους οποίους δραστηριοποιείται το Συγκρότημα.

Όπως επισημαίνεται στις εξαμηνιαίες οικονομικές καταστάσεις, η Διεύθυνση θα συνεχίσει να παρακολουθεί τις εξελίξεις και να τις λαμβάνει υπόψη στη διαδικασία καθορισμού δίκαιων αξιών και πιθανής απομείωσης περιουσιακών στοιχείων του Συγκροτήματος.

Εξάλλου, το Διοικητικό Συμβούλιο και η Διεύθυνση του Συγκροτήματος Amathus, λαμβάνοντας υπόψη τα μέχρι τώρα δεδομένα, την αναμενόμενη αύξηση των αφίξεων τουριστών, των ταξιδιών και την αύξηση της πληρότητας των ξενοδοχείων, στα οποία το Συγκρότημα έχει συμμετοχή, κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2021 σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή περίοδο, με επιφύλαξη, εκτιμούν ότι τα αναμενόμενα ενοποιημένα οικονομικά αποτελέσματα για το έτος 2021 θα είναι κερδοφόρα σε σχέση με ζημιά το 2020.

Οι πέντε μεγαλομέτοχοι
Οι μέτοχοι που κατέχουν πέραν του 5% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρείας είναι:

  • Lanitis E.C. Holdings Limited: 51,12%
  • Πλάτων Ε. Λανίτης: 10,49%
  • Κώστας Ε. Λανίτης: 8,08%
  • Μάριος Ε. Λανίτης: 6,55%
  • Unity Managers (Cyprus) Limited: 5,37%

Τα ποσοστά στο σύνολο των μετοχών της εταιρείας, των συμβούλων, των συζύγων, τέκνων τους και εταιρειών, στις οποίες οι σύμβουλοι κατέχουν, άμεσα ή έμμεσα, τουλάχιστον 20% των μετοχών με δικαίωμα ψήφου, στις 30 Ιουνίου 2021 και στις 15 Σεπτεμβρίου 2021 ήταν ως εξής:

  • Πλάτων Ε. Λανίτης: 61,61%
  • Νικόλας Μ. Λανίτης: 6,54%
  • Πλάτων Ζ. Ηλιάδης: 4%
  • Σάββας Ορφανίδης: 5,37%
  • Μάρκος Χριστοδούλου: 0,42%
  • Κώστας Χαρίτου: 0,02%

Σημειώνεται ότι στο ποσοστό της έμμεσης συμμετοχής του Πλάτωνος Ε. Λανίτη συνυπολογίζεται το ποσοστό της εταιρείας Lanitis E.C. Holdings Limited (51,12%), το ποσοστό της Τζοάννας Λανίτη (0,65%), το ποσοστό της Τερέζας Λανίτη (0,65%) και το ποσοστό της Αντιγόνης Λανίτη (0,65%).

Στο ποσοστό της έμμεσης συμμετοχής του Νικόλα Μ. Λανίτη συνυπολογίζεται το ποσοστό του Μάριου Ε. Λανίτη (6,41%) και της Αίγλης Λανίτη (0,12%).

Εξάλλου, στο ποσοστό της έμμεσης συμμετοχής του Πλάτωνος Ζ. Ηλιάδη συνυπολογίζεται το ποσοστό της Ισαβέλλας Ηλιάδη (4%), ενώ στο ποσοστό των μετοχών που κατέχει ο Σάββας Ορφανίδης συνυπολογίζεται το ποσοστό της εταιρείας Unity Managers (Cyprus) Limited (5,37%).

Δειτε Επισης

Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024