Χορηγία Κατηγορίας Ανάπτυξη Γης - Κατασκευές

Γ. Λεπτός: Παραμένει ελκυστικός προορισμός για ακίνητα η Κύπρος

Ο τομέας των ακινήτων, πάντα στα δύσκολα, έχει αποδείξει την αντοχή του, υπογραμμίζει μιλώντας στο IN Business ο εκ των προέδρων του Ομίλου Εταιρειών Λεπτός, Γιώργος Λεπτός, τονίζοντας παράλληλα πως η Κύπρος παραμένει ελκυστικός προορισμός για αγορά ακίνητης περιουσίας από ξένους.

Όπως επισημαίνει ο κ. Λεπτός, ο κλάδος των ακινήτων, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια, συνεχίζει να είναι κεντρικός πυλώνας ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.  

Στον Όμιλο Εταιρειών Λεπτός απονεμήθηκε το βραβείο «Ανάπτυξη Γης/Κατασκευές», στο πλαίσιο των 13ων IN Business Awards, που πραγματοποιήθηκαν τον περασμένο Ιούνιο. Ο κ. Λεπτός, μιλά στο IN Business για την πορεία και τον ηγετικό ρόλο που διαδραματίζει ο Όμιλος στον τομέα του, υποδεικνύοντας πως με σταθερά βήματα χτίστηκε μέσα στα χρόνια η σιγουριά και η ασφάλεια στις επενδυτικές επιλογές που παρέχει η εταιρεία. 

Ακολουθούν πιο κάτω όλα ανέφερε στο IN Business ο κ. Γιώργος Λεπτός: 

Ο Όμιλος Λεπτός ιδρύθηκε το 1960 από τον Μιχαλάκη Λεπτό. Αυτή τη στιγμή εργοδοτεί πέραν των 1.300 ανθρώπων, ενώ ο ετήσιος τζίρος του κατά το 2019 ήταν πάνω από €220 εκατ.

Διαχρονική αφοσίωση

Η βράβευση στα IN Business Awards αντανακλά τη διαχρονική αφοσίωση του Ομίλου Λεπτός στην ποιότητα και στην προσπάθεια συνεχούς εξέλιξης. Μας δίνει πρόσθετη δύναμη να συνεχίσουμε στην πορεία που είχε χαράξει ο αείμνηστος ιδρυτής μας. Μία πορεία ανάπτυξης και εξωστρέφειας, που προβάλλει τη σύγχρονη εικόνα της Κύπρου σε 70 χώρες.

Διαβάστε ακόμα:

Τα μερίδια αγοράς των ασφαλιστικών εταιρειών

Μπαίνουν γερά θεμέλια κινητικότητας στην κτηματαγορά

Ευκαιρίες για επενδύσεις σε ακίνητα που ξεχωρίζουν σε όλη την Κύπρο

H μεγαλύτερη κατάκτηση της πολυετούς επιχειρηματικής μας πορείας είναι η εμπιστοσύνη των πελατών του ομίλου στον καινοτόμο σχεδιασμό, στην αισθητική αρτιότητα και στη διαφοροποιημένη κατασκευαστική ποιότητα της μεγάλης ποικιλίας των έργων μας. Αυτή η εμπιστοσύνη αντανακλά την αφοσίωση και τον επαγγελματισμό του ανθρώπινου δυναμικού της Leptos Estates, που είναι προσηλωμένο στην προσφορά λύσεων ποιότητας για κάθε ανάγκη του πελάτη.

Ασφάλεια επιλογών

Με σταθερά βήματα χτίστηκε μέσα στα χρόνια η σιγουριά και η ασφάλεια στις επενδυτικές επιλογές που παρέχει η εταιρεία. Κάτι άλλωστε που επιβεβαιώνεται συνεχώς μέσα από νέες επιχειρηματικές συμφωνίες και συνεργασίες. Στον όμιλο πιστεύουμε και λέμε «κανένας εφησυχασμός, μόνο συνεχής εξέλιξη». Θέλουμε να είμαστε πρωταγωνιστές στον τομέα μας, γι’ αυτό και διαρκώς αναζητούμε τρόπους που κάνουν όλο και καλύτερα τα προϊόντα και τις υπηρεσίες που προσφέρουμε.

Ενδεικτικό είναι το γεγονός ότι το μερίδιο αγοράς του ομίλου είναι συγκριτικά πολύ μεγάλο. Αυτό, άλλωστε, επιβεβαιώνεται από το ότι έλαβε τρεις φορές από το Υπουργείο Εμπορίου το 1ο Βραβείο Εξαγωγών στον τομέα Υπηρεσιών.

Σταθερά βήματα

Μέσα σε ένα ρευστό και αβέβαιο περιβάλλον, λόγω της πανδημίας, πρώτη προτεραιότητα είναι να αντιμετωπίσουμε τις επιπτώσεις, να αναζητήσουμε και να αξιοποιήσουμε τις ευκαιρίες εκεί που υπάρχουν. Κινούμαστε με εξωστρέφεια, σύνεση και επιχειρηματικό ορθολογισμό. Επιδιώκουμε να κάνουμε σταθερά βήματα στην κατεύθυνση της ανάπτυξης.

Ηγετικός ρόλος

Στον Όμιλο Λεπτός είμαστε περήφανοι για τον ηγετικό ρόλο στον τομέα μας. Όπως σε κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα, έτσι και στον τομέα ανάπτυξης ακινήτων, υπάρχουν οι εταιρείες εκείνες που επιδιώκουν να προχωρούν μπροστά, να προσφέρουν κάτι καινούργιο, να συναντούν και όχι να αποφεύγουν τις προκλήσεις. Αυτό είναι αναμφίβολα θετικό, γιατί συμβάλλει στην εξέλιξη του κλάδου και στην παροχή καλύτερου και πιο ποιοτικού προϊόντος στον πελάτη. Ευρύτερα βοηθά στην προβολή της Κύπρου στο εξωτερικό και στην προσέλκυση επενδύσεων που τονώνουν την κυπριακή οικονομία.

Ανάγκη αλλαγών

Όσον αφορά τον κλάδο μας, χρειαζόμαστε σίγουρα ένα πιο ξεκάθαρο και απλοποιημένο σύστημα αδειοδότησης έργων, μια πιο γρήγορη και αποτελεσματική διαδικασία τιτλοποίησης και παροχή φορολογικών και άλλων κινήτρων για προσέλκυση ντόπιων και ιδιαίτερα ξένων επενδυτών. Καθώς ο διεθνής ανταγωνισμός δυναμώνει, γίνεται πιο επιτακτική η ανάγκη αλλαγών και προσαρμογών, ώστε να ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα του προϊόντος. Φυσικά, ανάλογες προσαρμογές στη λειτουργία τους είναι αναγκαίες και για τις επιχειρήσεις του τομέα.

Πυλώνας ανάπτυξης

Η Κύπρος παραμένει ελκυστικός προορισμός για αγορά ακίνητης περιουσίας από ξένους, συνδυάζοντας τα πλεονεκτήματα που προσφέρει η ιδιότητα του κράτους - μέλους της Ε.Ε. και της Ευρωζώνης, με αυτά της ασφάλειας και της χαμηλής εγκληματικότητας, της ποιότητας ζωής και του καλού κλίματος.  Ο τομέας ακινήτων, πάντα στα δύσκολα, έχει αποδείξει την αντοχή του. Έτσι, παρά τις δυσκολίες που αντιμετώπισε τα προηγούμενα χρόνια, παραμένει κεντρικός πυλώνας ανάπτυξης της κυπριακής οικονομίας και ενίσχυσης της κοινωνικής συνοχής.

Δειτε Επισης

Το «Build to Rent» και πώς το βλέπουν επενδυτές και επιχειρηματίες ανάπτυξης γης
Η πράσινη μετάβαση στον τομέα των ακινήτων-Ευκαιρίες, προκλήσεις και υποχρεώσεις
Η επιχειρηματικότητα, η εξαγγελία Προύντζου για το ΣΟΠΑΖ και ο στόχος που θέτει για τραμ στη Λεμεσό ο Αρμεύτης
N. PSARAS CONSTRUCTION CO: Γυναίκα προς γυναίκα
B.Scott: Αναγκαιότητα η υιοθέτηση ολιστικής προσέγγισης στους Οργανισμούς
Altamira Real Estate: Επενδυτική ευκαιρία με βιομηχανικό τεμάχιο στην Αγία Βαρβάρα Πάφου
Ι. Χαραλάμπους: Οι τάσεις στις ευρωπαϊκές αγορές και ο μετασχηματισμός του 2023
Κ. Ονησιφόρου: Οι εξελίξεις αναδιαμορφώνουν τον τομέα των ακινήτων
Κ. Ιωάννου: Οι εξελίξεις στα ακίνητα, το νέο σύστημα αδειοδότησης και οι προτεραιότητες της κυβέρνησης
To κορυφαίο παγκοσμίως project της Property Gallery στο MIPIM 2024